Vaccinarea împotriva Covid-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

Vaccinarea impotriva Covid-19 a gravidelor ar putea oferi protectie copiilor

Vaccinarea împotriva Covid-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor

Vaccinarea împotriva Covid-19 a gravidelor ar putea oferi protecție copiilor, arată un studiu preliminar realizat în Israel.

Potrivit cercetării efectuate în luna februarie, au fost detectați anticorpi la toate cele 20 de femei cărora li s-au administrat ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech în al treilea trimestru de sarcină și la nou-născuți, prin transfer placentar.

- vei citit:
Protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2
Anticorpii au fost transferaţi copiilor prin placentă sau lapte matern
Anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical

Protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2

„Constatările noastre subliniază faptul că vaccinarea femeilor gravide poate oferi protecţie maternă şi neonatală împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2”, se arată în studiul preliminar.

Autorii studiului au făcut menţiuni asupra dimensiunii reduse a studiului şi au precizat că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a se evalua efectul vaccinării în diferite stadii ale sarcinii, dar şi siguranţa şi eficacitatea diferitelor vaccinuri disponibile în prezent.

Pfizer Inc şi BioNTech SE au anunţat luna trecută că au iniţiat un studiu internaţional efectuat pe un număr de 4.000 de voluntari pentru a se evalua siguranţa şi eficacitatea vaccinului COVID-19 la femeile însărcinate sănătoase. Studiul clinic va evalua, de asemenea, dacă femeile gravide vaccinate transferă anticorpi cu rol de protecţie copiilor lor.

Anticorpii au fost transferaţi copiilor prin placentă sau lapte matern

Un alt studiu, realizat în Statele Unite, care a fost anunţat săptămâna trecută şi aşteaptă, de asemenea, evaluarea altor cercetători, a constatat că anticorpii induşi la femeile însărcinate după administrarea vaccinurilor împotriva COVID-19 bazate pe ARN mesager (ARNm), cum ar fi Pfizer/BioNTech şi Moderna, au fost transferaţi copiilor prin placentă sau lapte matern.

O femeie vaccinată cu prima doză Moderna a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva COVID-19
O femeie care a primit prima doză de vaccin în luna ianuarie, când era însărcinată în 36 de săptămâni, a dat naștere unei fetițe cu anticorpi Covid-19, susțin doi medici pedriatri din Florida, potrivit The Guardian.

Anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical

Cei doi susțin că au fost detectați anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al nou-născutului după ce mama fusese vaccinată cu serul companiei Moderna.

Cercetătorii au analizat sângele din cordonul ombilical al bebelușului și au stabilit că anticorpii „au fost detectați la momentul nașterii”. Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție cu COVID-19 datorită vaccinării mamei.

Sunt necesare verificări amănunțite pentru a stabili în mod precis dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi.

Citeste si: Coronavirusul creste stresul si ingrijorarile femeilor insarcinate in ceea ce priveste nasterea

Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Coronavirusul este un agent patogen redutabil și trebuie tratat cu respectul si grija care i se cuvine.

Din ce in ce mai multe paciente gravide întreabă despre el, și mai concret despre metode de prevenție. Ceea ce trebuie sa știți este că acest virus este abia apărut și nu a fost timp sa fie studiat în totalitate, totuși vă vom expune ceea ce știm până acum. Aflam toate informatiile importante de la dr. Silviu Istoc, Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Medicover. Află mai multe informații importante despre coronavirus și de ce purtarea măștilor este chiar contraindicată!

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

sursa: digi24.ro (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII