Răul de mișcare la copii - sau când orice tip de transport ne poate strica vacanța mult dorită

Raul de miscare la copii - sau cand orice tip de transport ne poate strica vacanta mult dorita

Răul de mișcare la copii - sau când orice tip de transport ne poate strica vacanța mult dorită

Pe scurt

  • A început vacanța de primăvară, o perioadă de câteva săptămâni în care ți-ai dori să mergi cu familia într-o mini-excursie cel puțin, să evadați din cotidian și să vă bucurați de razele soarelui. Dar gândul că imediat după ce vă veți urca în mașină/ tren/ avion vei auzi cuvintele: „Mami, nu mă simt prea bine...” te îngrozește de-a dreptul.

    Răul de mișcare îi afectează pe unii copii mai mult decât pe alții, iar dacă greața și vărsăturile v-au stricat până acum vacanțele, vestea bună este că poți face ceva în acest sens.

Ce este răul de mișcare?

Răul de mișcare este o tulburare foarte frecventă a urechii interne. Este cauzată de mișcarea repetată a unui vehicul sau de orice alte mișcări care perturbă urechea internă. Este vorba despre capacitatea creierului de a înțelege un mesaj pe baza a ceea ce simte. În mod normal, ochii, urechile și articulațiile trimit semnale către creier. Și aceste semnale sunt toate la fel. Dacă călătorim într-o mașină, majoritatea părților corpului spun creierului: „Mergem înainte”.

Dar creierul unui copil primește mesaje diferite dacă copilul stă prea jos pentru a vedea pe fereastră spre orizont. Sau dacă copilul se uită în jos și citește în același timp. Partea urechii care controlează echilibrul și mișcarea spune: „Ne mișcăm”. Dar mesajul de la ochi spune: „Stăm pe loc și ne uităm la o carte!

Acest lucru duce la o nepotrivire senzorială care suprasolicită și derutează creierul. Rezultatul este greața.

Unii copii au senzația de greață și chiar vărsături atunci când călătoresc cu avionul, mașina sau chiar cu trenul. Această afecțiune se numește în general rău de mișcare. Când călătorim pe o barcă sau un vapor, condiția este denumită în mod obișnuit rău de mare - dar este vorba de aceeași tulburare. Copiii cu vârsta sub 2 ani sunt adesea foarte rezistenți la răul de mișcare, deoarece nu folosesc indicii vizuale pentru orientarea spațială. Susceptibilitatea atinge vârfurile în jurul vârstei de 10-12 ani.

Semne si simptome ale răului de mișcare la copii

Răul de mișcare începe de obicei cu o senzație vagă de rău, transpirație rece, oboseală și pierderea poftei de mâncare. Acest lucru progresează de obicei spre vărsături. Este posibil ca un copil mic să nu poată descrie acea stare de rău, dar o va demonstra devenind palid și neliniștit, căscând și/ sau plângând. După aceea, își va pierde interesul pentru mâncare și va vomita.

 Sfatul medicului>>

Modalități simple de prevenire a răului de mișcare:

 Nu încuraja cititul sau jocurile pe telefon/tablete în timpul călătoriei.
Evită mișcările inutile ale capului, folosind perne sau tetiere.
Dacă zburați cu avionul, așezați-vă în dreptul aripilor.
Lasă copilul să se relaxeze cât mai mult posibil.
Evită mesele grele, dulci și grase.
Asigură ventilația fie cu o fereastră deschisă, fie cu aer condiționat - evită supraîncălzirea.
Încearcă să-i păstrezi calmul - răul de mișcare este mai probabil să apară, dacă un copil este îngrijorat/speriat.
 
Deoarece „răul de mașină” este cea mai frecventă formă a răului de mișcare la copii, poți lua mai multe măsuri preventive, în plus față de opririle frecvente:

Dacă nu a mâncat timp de trei ore, oferă-i copilului o gustare ușoară înainte de călătorie - ceea ce-l va ajuta și pe barcă sau avion. Acest lucru ameliorează durerile de foame, care par să se adauge la simptome.
Încearcă să-i concentrezi atenția departe de acel sentiment înspăimântător. Ascultă radioul, cântați sau vorbiți.
Focalizează atenția copilului într-un punct îndepartat, spre orizont; lasă copilul sa stea pe scaunul din mijloc în spate, pentru a vedea mai bine spre ce se îndreaptă.
Dacă niciunul dintre cele de mai sus nu funcționează, oprește mașina, scoate-l din scaunul de mașină și pune-l pe spate câteva minute, cu ochii închiși. O cârpă rece pe frunte tinde, de asemenea, să diminueze simptomele.

Nu lăsa răul de miscare să vă strice vacanța

Nu lăsa răul de mașcare să vă distrugă o altă vacanță de familie sau o călătorie cu mașina pentru a-i vedea pe bunici. Administrează-i copilului Nausolvit® cu 30 min înainte de plecare și veți avea o călătorie liniștită!

Fitoterapia și tratamentele naturale previn răul de mișcare - NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE

Nausolvit® picături orale conține extract standardizat de ghimbir, fiind indicat în combaterea răului de mișcare și în reducerea stărilor de greață și vărsături legate de consumul excesiv de alimente și tratament medicamentos.

Ghimbirul blochează receptorii gastrici serotoninergici implicaţi în reflexul vomei, ducând astfel la o reducere a stării de greaţă:

Acţiune antiinflamatoare prin capacitatea de a influenţa activitatea Cox şi Lox, diminuând producţia de prostaglandine proinflamatoare.
Blocarea receptorului serotoninergic care duce la o creştere a eliberării de acetilcolină, neurotransmiţător capabil să crească motilitatea gastrică -> acţiune prokinetică -> stimulează secreţiile salivare, biliare şi gastrice -> efect colagog şi hepatoprotector.

NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE: Citeste prospectul | Cumpara online

 

Supliment alimentar cu extract din plante si indulcitori

BENEFICII:

 Previne starea de rău de mişcare
 Reduce stările de greaţă
 Îmbunătăţeşte digestia
 Calmează crampele abdominale

Combaterea răului de mişcare

Tulburărilor digestive legate de consumul excesiv de alimente şi tratament medicamentos

Cumpara NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE | 39.30 lei

Copii 6 luni - 1 an: 2 picături/kg corp o dată pe zi

Copii 1 – 3 ani: 10 picături de 3 ori pe zi

Copii 3 – 6 ani: 15 picături de 3 ori pe zi

Copii 6 – 12 ani: 20 picături de 3 ori pe zi

Adulti: 20 picaturi de 3-4 ori pe zi

*0.5 ml de produs este echivalentul a 10 picături.

Extract standardizat de ghimbir (Zingiber officinalis)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII