Primăvara poate fi cel mai neplăcut moment al anului pentru copiii predispuși la alergii. Ce facem?

Primavara poate fi cel mai neplacut moment al anului pentru copiii predispusi la alergii. Ce facem?

Primăvara poate fi cel mai neplăcut moment al anului pentru copiii predispuși la alergii. Ce facem?

Pe scurt

  • Copilul tău are ochii înlăcrimați în zilele cu vânt? Pare să aibă mereu nasul înfundat atunci când plouă?

     

    Nu este o surpriză. Vremea este un factor declanșator obișnuit al alergiilor.


Iată câțiva factori declanșatori obișnuiți, ce apar adesea primăvara:

Vântul - acesta împrăștie polenul în aer, provocând bine cunoscuta febra fânului. Dacă copilul are alergii la polen, închide ferestrele și rămâi în interior în zilele cu vânt.
Zilele ploioase sau umede - umiditatea permite dezvoltarea mucegaiului dar și a acarienilor de praf. Însă, dacă copilul are alergie la polen, umiditatea va menține polenul la nivelul solului iar copilul se poate simți mai bine.
Aerul rece. Acesta poate declanșa o criză de tuse copiilor cu astm alergic.
Căldura - poluarea aerului este mai gravă în zilele toride de vară. Ozonul și smogul pot fi un factor declanșator pentru copiii cu astm alergic.

Cauza alergiei sezoniere

În timpul primăverii, copacii și plantele încep să elibereze polen în aer. Când oamenii inspiră polenul, acesta poate declanșa alergii.

O alergie apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane reacționează excesiv la o substanță de altfel inofensivă, cunoscută sub numele de alergen. Când o persoană are o alergie, organismul produce anticorpi care se deplasează către celulele ce eliberează histamină și alte substanțe chimice. Histamina provoacă inflamații în nas și ochi, în încercarea de a opri pătrunderea alergenilor în corp. Histamina determină, de asemenea, strănutul pentru a elimina alergenii din nas.

Principala cauză a unei alergii de primăvară este polenul care crește și se reproduce în timpul sezonului.

Ce poți face pentru copilul tău?

Dacă nu ești pregătit să stai cu familia într-un buncăr, atunci nu există nici o modalitate de a evita vremea, dar poți reduce semnificativ simptomele alergice ale copilului odată cu sosirea primăverii. Iată cum:

Fii atent la vreme. Verifică pe telefon informații despre calitatea aerului (polen, vânt, umiditate, etc.). Petrece mai puțin timp afară cu copilul atunci când este vânt, de exemplu.
Controlează mediul. Nu poți schimba ceea ce se întâmplă afară, dar ai un anumit control asupra condițiilor din propria casă. Folosește aerul condiționat pentru a filtra mucegaiul, polenul (curăță periodic filtrul!) și un dezumidificator pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului și a acarienilor.
Caută diagnosticul corect. Consultă medicul alergolog pentru a-i face copilului teste specifice, care pot arăta exact ce-i declanșează simptomele.
Pregătește-te pentru alergii. Dacă copilul are anual aceeași reacție alergică, adresează-te medicului cu aproximativ 2 săptămâni înainte de debutul simptomelor (strănut, tuse, etc.).

Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni

Siropul ALLERDEP® de la Dr. Phyto, datorită extractelor din plante atent selecționate, are efect de reducere a hiperreactivității bronșice, având acțiune de drenare și bronhodilatatoare asupra sistemului respirator al celui mic, îmbunătățind răspunsul organismului la agenții alergeni. Coacăzul negru din compoziția ALLERDEP® este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator, comportându-se ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Măceșul, ginkgo, lemnul-dulce, carpenul și arinul negru sunt foarte utile în stări alergice și inflamatorii, iar urzica, arinul negru și menta au efect spasmolitic, descongestionant, expectorant și balsamic.

ALLERDEP® SIROP nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică;
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 51.10 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII