Pregătirea pentru naștere, fizic și psihic - sfatul medicului

Pregatirea pentru nastere, fizic si psihic - sfatul medicului

Pregatirea pentru nastere, fizic si psihic - sfatul medicului

  • Nașterea, fie ea pe cale naturală sau prin cezariană, este un eveniment de o importanță majoră în viața fiecărei gravide. Pampers Club vine în ajutorul viitoarelor și proaspetelor mămici, deoarece apariția minunatului moment în care devii părinte, aduce cu sine o mulțime de întrebări. Echipa de specialiști Pampers îți stă la dispoziție pentru a-ți răspunde la cele mai profunde dintre ele aici.

    ♦ Doamna doctor Irina Matei, ginecolog, vine în ajutorul graviduțelor cu sfaturi mai mult decât utile, pentru pregatirea pentru marele eveniment.


Corpul tău trece prin schimbări semnificative

De-a lungul celor nouă luni de sarcină, corpul tău trece prin schimbări semnificative, atât fizic cât și la nivel psihic. Este foarte important să îmbrățișezi modificările prin care treci, să discuți despre ele cu partenerul, oamenii apropiați și doctorul care îți supraveghează sarcina. E perfect normal să ai sentimente de frică, dar acestea pot fi înlăturate printr-o pregătire temeinică a corpului și a minții. (i)

Sfaturi prețioase pentru viitoarele proaspete mămici

Însușirea cunoștințelor pentru momentul mult așteptat al nașterii începe încă de la începutul sarcinii. Specialistul Pampers, Dr. Irina Matei, ginecolog, vine în întâmpinarea viitoarelor proaspete mămici cu sfaturi prețioase pe care le poți descoperi în video-ul următor:

 

Doamna doctor spune că: „Activitatea fizică este importantă pentru ca organismul tău să devină un aliat”. Mersul pe jos, înotul, yoga, gimnastica ușoară sau mersul pe bicicleta statică sunt doar câteva  dintre sporturile preferate și iubite de gravide. Activitatea fizică regulată în timpul sarcinii te ajută să previi anumite boli și scade nivelul de anxietate resimțită pe parcursul celor 9 luni, fiind atât de importantă pentru bunăstarea ta. (ii)

 Cursurile prenatale sunt un mare ajutor

De asemenea, cursurile prenatale, atât de îndrăgite de gravide, sunt un mare ajutor. Vei învăța cum să îți folosești respirația pentru a controla durerea, vei primi instrucțiuni specializate pentru a te relaxa în timpul travaliului și vei învăța despre exercițiile pelviene, atât de importante în gestionarea durerilor lombare din timpul travaliului. (iii)

Unul dintre lucrurile pentru care nu trebuie să îți faci grji, este alegerea celor mai bune scutece pentru bebelușul tău. Pampers vine în întâmpinarea ta cu o gamă variată de scutece calitative.

Atribute scutece Pampers:

Oferă cea mai bună protecție pentru nou- născuți;
Sunt testate clinic și dermatologic;
Sunt realizate din materiale delicate, blânde cu pielea bebelușului tău;
Prezintă canale absorbante care lasă aerul sp circule și oferă până la 12 ore de protecție.


Momentul cel mare poate fi prevestit de apariția câtorva simptome, pe care poți învăța să le recunoști, pentru a face diferența dintre un travaliu fals și cel real. Ruperea dopului gelatinos care sigilează cervixul în timpul sarcinii, sau a membranelor care determină scurgerea unei anumite cantități de lichid amniotic, și cel mai important lucru, apariția contracțiilor uterine regulate, te vor anunța că ești la începutul travaliului. Bazează-te pe forța ta interioară pentru a face față multitudinii de sentimente care te vor încerca în acele momente.  (iv)

Fie că plănuiești conceperea unui copil, că acesta este la tine în burtică sau deja în pătuț, Pampers Club îți va fi alături. Materialele video și articolele informative concepute cu specialiști te vor ajuta să treci cu bine de toate aceste etape. Îți dorim naștere ușoară!

Referințe:

 (i) Desprecopii. Iun, 23, 2021.
 (ii) Pampers Club. Iun, 23, 2021. 
 (iii) Pampers. Iun, 23, 2021. 
 (iv) Pampers. Iun, 23, 2021.