Dermatita de scutec. Ce este și de ce apare?- sfatul medicului dermatolog

Dermatita de scutec. Ce este si de ce apare? - sfatul medicului dermatolog

Dermatita de scutec. Ce este si de ce apare? - sfatul medicului dermatolog

  • Chiar după ce se va naște bebelușul tău, micul ghemotoc de bucurie, una dintre cele mai dese activități pe care le vei practica zi de zi, va fi schimbatul scutecului.

    Păstrarea fundulețului celui mic curat și uscat va deveni un obiectiv major pentru tine, deoarece aceasta este cea mai sigură metodă de a preveni dermatita de scutec (iritația zonei acoperite de scutec apărută din cauza contactului pielii cu conținutul acestuia).

    ♦ Doamna doctor dermatolog Andra Cristea spune că: este foarte important ca cel mic să fie schimbat des, deoarece o piele uscată reprezintă o piele sănătoasă!


Factorii care provoacă dermatita de scutec

Dermatita de scutec reprezintă una dintre cele mai des întâlnite probleme ale pielii bebelușilor și provoacă disconfort și iritație severă. Dintre factorii care provoacă această condiție, amintim: (i)

•    Schimbarea prea rară a scutecului celui mic;
•    Igiena prea agresivă la nivelul pielii fundulețului;
•    Episoade diareice;
•    Tratamente cu antibiotic.

Pampers este alături de tine, nu doar prin comercializarea celor mai calitative scutece, ci și prin colaborarea cu o echipă de specialiști, care sunt pregătiți să îți răspundă la toate întrebările.

Pampers este alături de tine, nu doar prin comercializarea celor mai calitative scutece, ci și prin colaborarea cu o echipă de specialiști, care sunt pregătiți să îți răspundă la toate întrebările.

 

Scutecele Pampers sunt caracterizate de atribute atât de importante pentru bunăstarea pielii bebelușului tău:

• Sunt realizate din materiale delicate;

• Sunt testate clinic și dermatologic;

• Oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii;

• Prezintă indicator de umezeală care te anunță când cel mic trebuie schimbat;

• Au o formă specială care protejează zona ombilicală.

 

Scutecele Pampers sunt alegerea perfecta pentru bebelușul tău!

Și de această dată, specialiștii de încredere Pampers, vin în ajutorul tău cu răspunsuri la cele mai arzătoare întrebări despre bebeluși

Doctorul Andra Cristea, medic dermatolog, spune că: este important să lăsăm bebelușul cu pielea cât mai mult la aer", pentru a depăși această condiție. Ea sfătuiește ca scutecul celui mic să fie schimbat cât de des posibil, obligatoriu imediat după fiecare scaun. Pentru curățare doamna doctor indică apa simplă sau un produs de curățare foarte blând, precum șervețelele umede pentru piele sensibilă de la Pampers. Pentru și mai multe informații, te invităm să urmărești cu atenție toate sfaturile specialistului Pampers în următorul video despre dermatita de scutec:

Dacă și tu ești una dintre proaspetele mămici care vor să își ajute bebelușul să se adapteze cât mai ușor cu putință în această lume, și ai întrebări despre cum poți face asta într-un mod cât mai bun, te invităm să te înregistrezi pe Pampers Club.

Experții de aici te vor ajuta cu cele mai pertinente răspunsuri. Ai încredere în tine, deoarece grija nemăsurată pentru ființa cea mică, nou apărută în viața ta, este naturală, și cu siguranță faci o treabă nemaipomenită!

Referințe:
(i) Pampers. Iun 23, 2021.