Crustele de lapte. O problemă sau nu? Ne explica medicul pediatru

Crustele de lapte. O problema sau nu? Ne explica medicul pediatru

Crustele de lapte. O problema sau nu? Ne explica medicul pediatru

  • Din momentul în care ai născut, începi să simți o grijă nemărginită pentru bebelușul tău deoarece acesta nu se mai află la tine în burtică, protejat de toți factorii care pot interveni în creșterea lui. În fiecare zi descoperi ceva nou despre el, iar unele lucruri care se întâmplă îți vor cauza îngrijorare și te vor face să te întrebi: ce e de făcut?

    Ei bine, Pampers vine în ajutorul tău, punându-ți la dispoziție, sfaturi prețioase din partea medicilor specialiști.  În cazul în care nu găsești răspunsul la ceea ce te frământă, poți intra în Pampers Club pentru a le adresa întrebări despre orice îngrijorare de a ta.

    ♦ Doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru, spune că pentru a scăpa de aceste cruste, este suficient să aplici un ulei sau o cremă specială, cu 30 de minute înainte de băiță. Poți să folosești un pieptene special pentru a le îndepărta din părul bebelușului, dar ai grijă să fii foarte delicată în mișcări. În cazul în care nu observi nici o îmbunătățire în timp, este indicat să ceri ajutor de specialitate.


Una dintre cele mai comune afecțiuni ale bebelușului, crustele de lapte

Astăzi ne-am gândit să încercăm să te lămurim în legătură cu una dintre cele mai comune afecțiuni ale bebelușului, crustele de lapte. Cu toate că, este mult spus afecțiune, deoarece apariția acestora este perfect normală și nu cauzează disconfort sau durere, fiind mai mult o problemă estetică. Specialistul Pampers, medicul pediatru Ilinca Tranulis, spune că acestea „reprezintă un exces de sebum ce se observă pe scalp, de obicei în creștetul capului, sau între sprâncene, sub forma unor cojițe gălbui”.

Ca să descoperi tot ceea ce spune expertul Pampers despre crustele de lapte, te invităm să urmărești videoul următor:


Pentru a scăpa de aceste cruste, este suficient să aplici un ulei sau o cremă specială, cu 30 de minute înainte de băiță. Poți să folosești un pieptene special pentru a le îndepărta din părul bebelușului, dar ai grijă să fii foarte delicată în mișcări. În cazul în care nu observi nici o îmbunătățire în timp, este indicat să ceri ajutor de specialitate. (i)  În momentul de față, medicii nu sunt total lămuriți în legătură cu motivul apariției crustelor de lapte (dermatită seboreică), presupunând că la baza apariției acestora poate sta o infecție fungică sau hiperactivitatea unei glande sebacee. Tocmai de aceea, tu trebuie să fii foarte atentă la nivelul de extindere a zonei cu probleme, deoarece acestea pot apărea și la nivelul urechilor sau a zonei acoperite de scutec. (ii)  Este bine să folosești scutece de unică folosință, calitative, pentru a proteja pielea bebelușului tău, precum cele de la Pampers Premium Care, create special pentru a permite aerului să circule și pentru a menține starea de prospețime mai mult timp.

Pampers Premium Care este atât de delicat, încât micuțul tău abia îl va simți!

 

Pampers este alături de tine prin comercializarea celor mai bune scutece de pe piață!

 

•   Recomandate de Societatea Română de Pediatrie
•   Testate clinic și dermatologic
•   Realizate din materiale delicate pentru pielea fină a bebelușului tău
•   Canale absorbante care protejează împotriva umezelii până la 12 ore
•   Formă specială care protejează zona ombilicală
•   Indicator de umezeală

Fericirea și sănătatea bebelușului tău este cea mai importantă, așa că nu ezita să te documentezi și să adresezi întrebări specialiștilor, pentru a te asigura că faci totul ca la carte!

Referințe:

(i)  Desprecopii. Iun 24, 2021.
(ii)  Desprecopii. Iun 24, 2021.