Ce punem în trusa de prim ajutor atunci când călătorim cu copiii?

Ce punem in trusa de prim ajutor atunci cand calatorim cu copiii?

Ce punem în trusa de prim ajutor atunci când călătorim cu copiii?

Pe scurt

  • Ideea de a călători cu un bebeluș sau un copil mic creează gânduri și dileme. Cei mici au nevoie de multe lucruri, dar cel mai important, nu vrei să uiți trusa de prim ajutor. Acesta este de fapt secretul unei vacanțe perfecte!

     

    Indiferent de locul în care mergi (câteva zile la bunica, o săptămână la plajă, o aventură la schi sau o după-amiază în parc), este obligatoriu să iei cu tine o trusă de prim ajutor.

Ce trebuie să conțină o trusă medicală de prim ajutor pentru copii?

Utilizează această listă de verificare ca ghid, pentru a te asigura că ai consumabile adecvate pentru trusa de vacanță. Poți împacheta articolele într-o cutie de prânz sau o geantă cu fermoar - oricare dintre acestea pare a fi cel mai ușor de depozitat în cazul tău. De asemenea, este o idee bună să consulți medicul pentru a te asigura că cel mic este la zi cu toate vaccinările sau dacă ar trebui să iei antibiotice pentru malarie, diareea călătorului sau dacă există alte probleme medicale de luat în considerare în țara pe care o vizitezi.

În primul rând, vei avea nevoie de anumite instrumente

Pe lânga trusă medicală în sine (o geantă cu fermoar cum spuneam mai sus), pune un termomentru, un garou, foarfece și pensetă.

Articole și produse necesare în caz de răni/zgârieturi:

Ca articole, nu trebuie să îți lipsească bandajele adezive, comprese sterile, leucoplast, fașă de tifon și pansamente individuale.
Iar în privința produselor, sunt necesare următoarele: substanțe dezinfectante (preferabil care să nu usture), apă termală, rivanol, alcool iodat și apă oxigenată.

Medicamente cu prescripție medicală

Notează cu atenție rețetele pe care le folosește copilul (numele și dozele exacte ale medicamentelor) și numărul de telefon al medicului curant, pentru orice eventualitate. Plasează o copie a acestor date într-un loc accesibil în afara cutiei cu medicamentele propriu-zise. Reține că unele farmacii acceptă numai rețete locale.

Sfaturi utile:

Verifică de 2 ori dacă ai cantitatea suficientă de medicamente pe bază de prescripție medicală, plus dovada prescripției de la medicul de familie.
Verifică data de valabilitate a medicamentelor.
Pune trusa cu medicamente într-un băgăjel întunecat și rezistent la apă, dar care nu este la îndemâna copiilor.

Medicamente fără prescripție medicală pentru afecțiuni respiratorii

În primul rând trebuie să acordăm o mare atenție afecțiunilor respiratorii de genul durerilor în gât. Pentru acestea trebuie să existe în trusa de prim ajutor Acetaminofen sau ibuprofen pentru calmarea durerii - oricare poate reduce febra și ușura durerea. Dacă utilizezi o formă lichidă, nu uita de o lingură/seringă de măsurare. De altfel, siropurile și spray-urile pentru calmarea durerilor în gât, a tusei și a decongestionarii nasului sunt imperios necesare.

Recomandări:

Virodep - pentru primele simptome respiratorii  (virale și bacteriene);
Laridep - pentru dureri de gât
Tussodep - în caz de tuse iritativă (seacă), productivă, acută și persistentă;
Rinodep - pentru năsucul înfundat/secreții nazale.

Medicamente pentru afecțiuni alergice și oculare

Mediile noi pot provoca alergii noi și afecțiuni asociate. Aantihistaminicele ameliorează simptomele febrei fânului, erupției cutanate, dar pot avea un efect sedativ sau, în cazuri rare, copiii pot deveni hiperactivi, motiv pentru care mulți părinți optează pentru soluții fitoterapeutice delicate și eficiente.

De asemenea, nu trebuie să-ți lipsească spray-urile împotriva și după pișcăturile de insecte, unguentele/picăturile oftalmice și protecția solară cu spectru larg.

Recomandări:

Allerdep - antialergic; în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator.

Ce includem în trusă pentru afecțiunile digestive?

Afecțiunile digestive includ diareea, constipația, răul de mișcare și intoleranțele alimentare. Pentru toate acestea există soluții rapide și eficiente care scapă copilul de disconfort și redă părintelui speranța că vacanța nu este totuși pierdută. De nelipsit în trusa medicală de vacanță este un atidiareic, laxativ, săruri de rehidratare, soluții pentru rău de mișcare, un antispastic și un supliment alimentar care contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

Recomandări:

Diardep - antidiareic (ameliorarea diareei de diverse cauze: infecţii digestive, diaree funcţională, diaree iatrogenă);
Laxodep - pentru combaterea constipației (combinație unică de prebiotice și fitoextracte standardizate).
Rehisol, Rehisol Plus - săruri rehidratare / + probiotic; în prevenția și tratamentul deshidratării ușoare sau moderate;
Nausolvit - rău de mișcare (eliminarea disconfortului dat de greață și vărsături);
Enzysol - dispepsii / intoleranțe alimentare (ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsie și intoleranțe alimentare generate de deficitul enzimatic);
Spasmodep - antispastic (ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsia funcțională).

Diverse necesare în trusa de prim ajutor

Și la final, dar deloc mai puțin important, trebuie să acordăm atenție odihnei, somnului și sănătății tractului urinar, deoarece copiii sunt predispuși la infecții urinare, iar starea lor generală de sănătate are legătură cu lipsa somnului și a odihnei. De aceea, completează trusa cu un sirop eficient în infecții urinare și care contribuie la menținerea sănătății tractului urinar, dar și unul ce reduce natural starea de agitație/hiperactivitate a copilului, ajutându-l să aibă o noapte cu somn odihnitor.

Recomandări:

Cistidep - pentru profilaxia și tratamentul infecțiilor urinare; contribuie la menținerea sănătății tractului urinar;
Ansiodep - pentru calmarea stărilor de agitație a sugarilor și copiilor hiperactivi; susține somnul natural, fără a genera somnolență.

 

Produsele Dr. Phyto se adresează celor mai frecvente boli ale copilăriei - afecțiuni care nu pot fi evitate în totalitate. Printre acestea: colici, constipație, infecții de tract respirator, alergii, stări de agitație etc.

Din fericire, în portofoliul Dr. Phyto poți găsi produse care conțin combinații unice de extracte din plante standardizate și nutraceutice (ca probiotice, resveratrol, lactoferină etc.) reprezentând soluții fitoterapeutice delicate și eficiente, cu acțiune similară medicamentelor alopate, însă fără efectele adverse ale acestora. În plus, sunt ușor acceptate și tolerate de copii. Un motiv în plus pentru a le pune în trusa medicală de prim ajutor!

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII