Iritațiile bebelușului - sfatul medicului dermatolog

Iritatiile bebelusului - sfatul medicului dermatolog

Iritatiile bebelusului - sfatul medicului dermatolog

  • La începutul vieții, pielea bebelușilor este foarte sensibilă, ea fiind insuficient dezvoltată. Știm că îți dorești cea mai bună îngrijire pentru cel mic, așa că, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu acest articol.

    ♦ Doamna doctor dermatolog Andra Cristea spune că: „Dermatita atopică este cea mai comună boală de piele din perioada copilăriei.” Cauza majoră care provoacă apariția acestei condiții, este reprezentată de genele moștenite de bebeluș. Se manifestă printr-o uscare excesivă a pielii, mâncărime și roșeață... citește în continuare.


Dermatita atopică este cea mai comună boală de piele din perioada copilăriei

Doamna doctor dermatolog Andra Cristea spune că: „Dermatita atopică este cea mai comună boală de piele din perioada copilăriei.” Cauza majoră care provoacă apariția acestei condiții, este reprezentată de genele moștenite de bebeluș. Se manifestă printr-o uscare excesivă a pielii, mâncărime și roșeață. De asemenea, specialistul Pampers este de părere că, dermatita atopică poate apărea și din cauza unei igiene exagerate, cu produse necorespunzătoare. Este obligatoriu să alegem produse blânde, hipoalergenice, fără parfum, pentru a menține o hidratare corespunzătoare a pielii celui mic. (i)

Acneea bebelușului este un alt tip de afecțiune care poate apărea în primele luni de viață

Se poate prezenta sub forma unor coșuri mici, roșii sau albe. Motivul principal pentru apariția acestei condiții, este transmiterea hormonilor de la mamă la copil, în ultimele luni de sarcină. De cele mai multe, ori, aceasta trece de la sine în câteva luni. Este necesar să fiți răbdători, deoarece este o afecțiune comună a pielii micuților, și apare cel mai adesea în zona obrajilor. Pentru a preîntâmpina agravarea ei, puteți folosi apă termală, ce va calma zonele afectate, în special în timpul verii, când temperaturile sunt mai ridicate. (ii)

Scutecele Pampers Premium Care sunt recomandate de Societatea Română de Pediatrie. Pampers este alături de părinți, prin comercializarea celor mai bune scutece de pe piață.

• Testate clinic și dermatologic.
• Blânde cu pielea bebelușului, cu strat delicat foarte absorbant.
• Benzi fine și elastice pentru o fixare confortabilă.
• Realizate din materiale delicate, pentru cea mai fină atingere.
• Canale absorbante care lasă aerul să circule.
• Protecție împotriva umezelii până la 12 ore.

Unele dintre cele mai indicate produse de către specialiști, pentru îngrijirea pielii sensibile a bebelușilor, sunt șervețelele umede Pampers. Ele nu vor afecta bariera naturală.

Dacă dorești să afli toate sfaturile specialistului Pampers, te invităm să vizionezi întreg materialul video cu sfaturi și informații utile despre îngrijirea pielii bebelușului aici:

În cazul în care nu ai găsit ceea ce căutai, poți să te loghezi în Pampers Club, și să adresezi întrebarea care te macină unui doctor, iar acesta îți va răspunde pentru a găsi împreună cea mai bună soluție pentru copilul tău.

Nu îți face probleme dacă bebelușul tău are mici probleme cu pielea. Cu puțină grijă, totul va trece!

Referințe:
(i) Pampers Club. Iul 20, 2021.
(ii) Desprecopii. Iul 20, 2021.