Când scoatem copilul afară - sfatul medicului pediatru

Cand scoatem copilul afara - sfatul medicului pediatru

Cand scoatem copilul afara - sfatul medicului pediatru

  • Multe dintre proaspetele mămici se întreabă când este cel mai potrivit moment pentru a-l scoate pe cel mic afară.

    Deoarece sistemul imunitar al bebelușului nu este complet dezvoltat după naștere, spațiile aglomerate sau plimbările în aer liber constituie o adevărată problemă pentru părinți.

    ♦ Doctorul Ilinca Tranulis, medic pediatru și specialist Pampers, ne asigură că nu există nici o restricție pentru a scoate copilul afară, încă din primele zile de viață, atâta timp cât acesta este schimbat, hrănit și sănătos.


Nu există nici o restricție pentru a scoate copilul afară

Ei bine, doctorul Ilinca Tranulis, medic pediatru și specialist Pampers, ne asigură că nu există nici o restricție pentru a scoate copilul afară, încă din primele zile de viață, atâta timp cât acesta este schimbat, hrănit și sănătos. „Atât pentru bebeluș cât și pentru mamă, ieșitul afară este extrem de benefic. Oricând te simți pregătită de mișcare, poți scoate copilul la aer”, le transmite doamna doctor proaspetelor mămici. (i) 

Este important ca primele ieșiri din casă cu cel mic, să nu fie foarte lungi

Puteți face câțiva pași prin cartier, pentru a vedea cum reacționează bebelușul. Noi suntem convinși că îi va plăcea foarte mult și va adormi imediat. Este recomandat să evitați spațiile aglomerate, iar dacă noul membru al familie nu agreează căruciorul, puteți folosi un sistem de purtare ergonomic. (ii)

Lumina naturală ajută la reglarea bioritmului și bebe va dormi mai bine

Dacă este foarte cald afară, alege să ieșiți devreme dimineața sau seara, când temperaturile sunt mai scăzute. Alăptează-l des, pentru că deshidratarea poate apărea foarte repede, mai ales în cazul copiilor mai mici. Sub nici o formă nu acoperi căruciorul cu o păturică, pentru a proteja de soare bebelușul. Temperatura din interiorul acestuia poate crește foarte mult. Dacă primele ieșiri au loc într-un anotimp rece, folosește haine mai groase pentru a-l proteja. Extremitățile reci nu reprezintă o problemă, din cauza circulației periferice nedezvoltate a bebelușilor. Verifică-i pieptul sau ceafa pentru a te asigura că îi este cald. (iii)

Pampers Premium Care este atât de delicat, încât micuțul tău abia îl va simți!
Pampers este alături de tine prin comercializarea celor mai bune scutece de pe piață!

• Recomandate de Societatea Română de Pediatrie
• Testate clinic și dermatologic
• Realizate din materiale delicate pentru pielea fină a bebelușului tău
• Canale absorbante care protejează împotriva umezelii până la 12 ore
• Formă specială care protejează zona ombilicală

Pentru ca totul să decurgă lin, te sfătuim să elimini una dintre cele mai mari griji care pot apărea, și anume scutecul umed. Folosește scutecele Premium Care de la Pampers, recomandate de Societatea Română de Pediatrie și aflate în topul alegerilor mamelor din Țara noastră. Dacă vrei să afli și mai multe informații de la specialiștii Pampers, te invităm să urmărești întreg materialul video sau să te înscrii în Pampers club.

Referințe:
(i)  Pampers Club. Iul 20, 2021.
(ii)  Desprecopii. Iul 20, 2021.
(iii)  Pampers Club. Iul 20, 2021.