Îngrijirea pielii bebelușului - sfatul medicului dermatolog

Ingrijirea pielii bebelusului - sfatul medicului dermatolog

Ingrijirea pielii bebelusului - sfatul medicului dermatolog

  • Bebelușii se nasc cu o piele complet nepregătită pentru mediul în care trăim. Fiind cel mai mare organ al corpului, care ne protejează de mulți factori nocivi, are nevoie de o îngrijire atentă, în special în primii ani de viață. Este necesar să fim foarte prudenți cu privire la nevoile pielii bebelușului.

    ♦ Doamna doctor dermatolog Andra Cristea, specialist Pampers, spune că: „La naștere, pielea este foarte subțire și are filmul hidrolipidic insuficient dezvoltat. Asta înseamnă că, la suprafața pielii, există o peliculă fină de uleiuri naturale care protejează pielea împotriva uscăciunii.”


O piele uscată va fi mult mai predispusă la iritații

Doamna doctor dermatolog Andra Cristea, specialist Pampers, spune că: „La naștere, pielea este foarte subțire și are filmul hidrolipidic insuficient dezvoltat. Asta înseamnă că, la suprafața pielii, există o peliculă fină de uleiuri naturale care protejează pielea împotriva uscăciunii. (i)

O piele uscată va fi mult mai predispusă la iritații, tocmai de aceea este foarte important să alegi produse corespunzătoare de îngrijire. Este bine ca acestea să fie hipoalergenice, fără parfum în compoziție. Băița bebelușului nu este necesară zilnic. Dar, dacă alegi să faci asta, poți să limitezi folosirea produselor de curățare la o dată sau de două ori pe săptămână. După baie, porii sunt deschiși, și este cel mai bun moment pentru un masaj relaxant și hidratant.(ii)

Zonele în care trebuie să avem cea mai mare grijă sunt cutele și zona scutecului. Fiind testate clinic și dermatologic, scutecele Pampers oferă cea mai bună protecție.

Pampers Premium Care este atât de delicat, încât micuțul tău abia îl va simți!
Pampers este alături de tine prin comercializarea celor mai bune scutece de pe piață!

• Recomandate de Societatea Română de Pediatrie
• Testate clinic și dermatologic
• Realizate din materiale delicate pentru pielea fină a bebelușului tău
• Formă specială care protejează zona ombilicală
• Indicator de umezeală

Pentru și mai multe informații utile, vă invităm să urmăriți întreg materialul video creat cu mare drag în colaborare cu specialistul Pampers sau să te înscrii în Pampers club. Sperăm că acest articol v-a fost de mare folos. Și nu uitați, un bebeluș cu o piele îngrijită este un bebeluș fericit!

Referințe:
(i)  Pampers Club. Iul 21, 2021.
(ii)  Pampers Club. Iul 21, 2021.