Siguranța bebelușului în mașină - sfatul medicului pediatru

Siguranta bebelusului in masina - sfatul medicului pediatru

Siguranta bebelusului in masina - sfatul medicului pediatru

  • Încă de la naștere, siguranța copilului în mașină este unul dintre cele mai serioase și importante lucruri de care parinții trebuie să țină cont. Deoarece există drumuri care sunt obligatorii, precum vizitele la doctor, modul în care transportăm copiii este necesar să fie făcut în deplină siguranță.

    ♦ Doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru, spune că: „Bebelușii și copiii, de la naștere și până la 135 de cm, trebuie să stea în scaun de mașină adaptat vârstei, înălțimii sau greutății.”


Până la vârsta de un an, copilul trebuie pus în scoică

Specialiștii Pampers au abordat cu mare interes acest subiect, pentru a crește gradul de informare al părinților. Doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru, spune că: „Bebelușii și copiii, de la naștere și până la 135 de cm, trebuie să stea în scaun de mașină adaptat vârstei, înălțimii sau greutății.”. Aceasta este o regulă obligatorie pentru ca cei mici să fie transportați în maximă siguranță, în mașină.  (i)

Până la vârsta de un an, copilul trebuie pus în scoică, obligatoriu cu spatele la sensul de mers, de preferat pe locul din spatele șoferului. Acesta poate să urmărească bebelușul cu ajutorul unei oglinzi speciale, fără ca atenția la drum să îi fie distrasă. În cazul în care mașina are doar două locuri, și scoica va fi amplasată pe scaunul din dreapta față, airbag-ul trebuie dezactivat neapărat. (ii)

După vârsta de un an, cel mic poate fi mutat într-un scaun de mașină, adaptat greutății și înălțimii acestuia

Scaunul poate fi montat prin sistem Isofix, dacă mașina dispune de acesta, sau în centuri. Acestea din urmă, trebuie fixate astfel încât copilul să nu își poată scoate mâinile. Sub nici o formă, nu vom desface centurile în timpul mersului. Dacă micuțul trebuie hrănit, liniștit sau alăptat, faceți o pauză de la drum.

Pentru și mai multe informații valoroase, vă invităm să urmăriți întreg materialul video. Dacă aveți și alte nelămuriri, puteți să vă logați în Pampers Club, unde specialiștii lor, vă stau la dispoziție cu orice informații.

Un alt aspect important, ca drumurile cu mașina să decurgă în liniște și pace, este confortul copilului

Pentru ca acesta să fie liniștit, vă recomandăm să folosiți scutecele Pampers, alegerea numărul unu a mamelor din România. Sperăm că acest articol ți-a fost de folos și că vei alege să îți transporți copilul în deplină siguranță.

Pampers este alături de tine cu scutece atât de delicate, încât bebelușul tău abia le va simți!

• Recomandat de Societatea Română de Pediatrie
• Testat clinic și dermatologic
• Realizat din materiale fine, delicate cu pielea bebelușului

Referințe:

(i) Pampers Club. Iul 21, 2021.
(ii) Pampers Club. Iul 21, 2021.