Trusa medicală a bebelușului - sfatul medicului pediatru

Trusa medicala a bebelusului - sfatul medicului pediatru

Trusa medicala a bebelusului - sfatul medicului pediatru

  • Plecatul în vacanță cu copilul poate fi o mare încercare pentru părinți. De multe ori, cei mici reușesc să se îmbolnăvească sau să se accidenteze în cele mai nepotrivite momente. Tocmai de aceea, este foarte important să aveți la voi, chiar dacă plecați doar un week-end de acasă, o trusă de medicamente care să facă parte din bagaj. De asemenea, este indicat să verificați periodic valabilitatea tuturor produselor din trusă.

    ♦ Împreună cu doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru, Pampers a creat pentru voi, un material video informativ, din care să va luați toate informațiile necesare pentru a concepe cea mai potrivită trusă medicală pentru copiii voștri.


Trusa medicală sau trusa de prim ajutor a bebelușului este esențială

Împreună cu doamna doctor Ilinca Tranulis, medic pediatru, Pampers a creat pentru voi, un material video informativ, din care să va luați toate informațiile necesare pentru a concepe cea mai potrivită trusă medicală pentru copiii voștri. Doamna doctor spune că: „Trusa medicală sau trusa de prim ajutor a bebelușului este esențială. Trebuie să o avem atât în casă cât și atunci când plecăm undeva.”.

Trusa medicală a bebelușului trebuie să conțină: (i)

1.    Termometru și medicamente antitermice - dacă temperatura copilului depășește 38,5o C, este bine să intervenim inițial prin dezbrăcarea acestuia și răcirea încăperii. Dacă aceste măsuri nu funcționează, putem administra un antitermic.
2.    Apă de mare - pentru secreții nazale albe sau gălbui, mai groase. Se poate folosi ori de câte ori este necesar. Este bine să curățăm cât mai conștiincios nasul copilului. Dacă secrețiile nazale nu sunt îndepărtate, acestea se vor scurge în gât și vor provoca tusea.
3.    Spray-uri pentru gât - cu antiinflamator și anestezic local pentru a reduce disconfortul.
4.    Probiotice - pentru diaree (acționează prin reducerea frecvenței și consistenței scaunelor).
5.    Supozitoare cu glicerină - în cazul apariției constipației, doar dacă nu reușim să rezolvăm problema prin alimentație.
6.    Antialergice - în cazul unor erupții pe piele.
7.    Dezinfectant, comprese sterile, plasturi -deoarece vacanțele au obiceiul de a atrage unele accidente cutanate.
8.    Repelent pentru insecte - în sezonul cald, adaptat vârstei copilului.

Sperăm că acest articol ți-a fost de folos. Noi suntem convinși că dacă ai aceste lucruri în trusa ta medicală, vei putea să îți ajuți bebelușul în orice situație, deoarece vei fi foarte bine pregătit. Pe lângă toate aceste produse, nu uita să pui în trusă și puțin optimism, pentru a o folosi cât mai rar.

Referințe:

(i)  Pampers Club. Iul 20, 2021.