Cum pregătim organismul copilului pentru intrarea în colectivitate

Cum pregatim organismul copilului pentru intrarea in colectivitate

Cum pregătim organismul copilului pentru intrarea în colectivitate

Pe scurt

  • Școala este locul în care copiii învață și cresc cognitiv, dezvoltă abilități sociale și devin indivizi independenți. Dar poate fi, de asemenea, locul din care iau microbi și îi aduc acasă.

     

    La școală, copiii petrec mult timp în sălile de clasă, unde își pot transfera cu ușurință infecțiile unul altuia. Dar, ajutându-i pe copii să stabilească comportamente adecvate, părinții le pot arăta cum să facă din sănătatea lor o prioritate în timpul anului școlar.

Spălarea corectă a mâinilor

Învață copilul cum să se spele pe mâini în mod corespunzător - și când să o facă (după ce și-a suflat nasul, după ce a mers la baie și înainte de a mânca). Acest lucru ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire dar și de a-i infecta pe alții.

Atenție la semnele de anxietate și stres

Temele, testele, presiunile sociale - copiii se pot confrunta cu o mulțime de situații stresante în fiecare zi. Iar stresul și anxietatea pot avea un impact negativ asupra sănătății copiilor, la fel cum pot avea asupra sănătății adulților. Părinții trebuie să știe cum să identifice simptomele stresului și să găsească modalități de a gestiona anxietatea copiilor.

La zi cu toate vaccinurile

Vaccinurile sunt cel mai bun mod de a preveni răspândirea anumitor boli, dar, în decursul acestui an a scăzut numărul de copii vaccinați.

Deoarece vaccinurile COVID-19 nu sunt încă aprobate pentru utilizare la copii sub 12 ani, este esențial să se facă tot posibilul pentru a preveni alte boli din această grupă de vârstă. Consultă medicul pediatru pentru a te asigura că al tău copil are toate imunizările la zi, inclusiv vaccinul antigripal sezonier.

Un program adecvat de somn

A te asigura că puiul tău doarme suficient, este o parte crucială a menținerii sănătății sale. Lipsa somnului poate afecta copiii în mai multe moduri: poate duce la o concentrare slabă, acesta poate să răcească mai ușor, să uite lucrurile pe care le învață în timpul zilei, să îi fie afectată capacitatea de concentrare și să se descurce mai greu la școală, poate avea probleme cu greutatea, să fie nemulțumit, supărat, lipsit de energie.

Un mic dejun care stimulează creierul...

Micul dejun este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei când vine vorba de copii. Un mic dejun echilibrat în proteine ​​și carbohidrați complecși a fost stabilit ca un factor important pentru funcționarea creierului și menținerea unui nivel constant de energie pe tot parcursul zilei.

... dar și gustări sănătoase

Copiii sunt adesea lacomi după școală. Dar nu trebuie să sacrifici o alimentație bună pentru confort. Gustările sunt, de asemenea, importante, deoarece - atunci când sunt combinate cu mese sănătoase - ajută copiii să obțină nutrienții de care au nevoie. În plus, a avea mici gustări la distanță între mese întărește ideea copiilor că ar trebui să mănânce mese mici și doar atunci când le este foame. Acest lucru îi ajută să-și construiască obiceiuri alimentare sănătoase.

Purtarea corectă a măștilor

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Academia Americană de Pediatrie recomandă tuturor elevilor să poarte măști, indiferent dacă au făcut sau nu vaccinul. Este important de remarcat faptul că acei dintre noi care am fost vaccinați, suntem în continuare capabili să răspândim virusul, chiar dacă nu dezvoltăm simptome sau boli grave. Liniile directoare de a purta masca sunt o modalitate de protejare a noastră și a celorlalți, inclusiv a celor care nu sunt capabili să facă vaccinul, în timp ce COVID-19 reprezintă încă o amenințare foarte reală pentru sănătate.

Dacă copilul tău nu este obișnuit să poarte o mască timp de câteva ore la rând, petrece ceva timp practicând înainte de începerea anului școlar.

Verificarea zilnică a stării de sănătate

Controalele zilnice de sănătate sunt un alt pas în menținerea sănătății reciproce. Verifică în fiecare zi starea de sănătate a copilului tău: dacă prezintă temperatură de 38 grade sau mai mult, cefalee, dureri în gât, tuse, scaune diareice, vărsături, stare generală modificată, atunci nu ar trebui să meargă la școală.

Rămâi pozitiv

Copiii preiau emoțiile adulților din jurul lor. Dacă exprimăm pozitivitate în ceea ce privește școala și practicile de siguranță în vigoare pentru a le menține sănătatea, este mai probabil să aibă și ei tot o perspectivă optimistă.

Consolidarea sistemului imunitar

Este foarte important să menținem corpul copiilor sănătos, astfel încât sistemul lor imunitar să funcționeze corect. A dormi suficient, a avea o alimentație sănătoasă, a gestiona stresul corect, a face mișcare, a-ți face timp să râzi și a sublinia importanța spălării mâinilor și purtarea măștii, poate ajuta la reducerea riscului de imbolnăvire.

Putem alege suplimente pentru copii, care să contribuie la consolidarea sistemului imunitar?

Pentru a oferi sistemului imunitar un pic de sprijin suplimentar, pentru a-l consolida, dar chiar și pentru a reduce durata și severitatea infecțiilor de tract respirator, FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este suplimentul alimentar ideal pentru copii.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală este combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe, care contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Lactoferina prezentă în compoziția FRUTDEP® IMMUNO este eficientă în sistemul de apărare al organismului, acționând ca o barieră în calea virusului SARS-COV-2, a carui aderență va fi diminuată și, astfel, nu ne vom contamina cu acest virus, sau cel puțin cantitatea de material viral va fi mult scazută, iar atunci și simptomatologia va fi mai ușoară!

In contextual pandemiei SARS-COV-2, mai multe universități din Europa și Asia au publicat un numar de peste 17 studii, care au concluzionat că lactoferina are un mecanism competitiv cu virusul SARS-COV 2.

De asemenea, Betaglucanul din compoziția FRUTDEP® IMMUNO ajută sistemul de apărare al organismului la fel ca și lactoferina, dar dintr-o perspectivă mai elevată. În infecția cu SARS-COV-2, betaglucanul intervine în reglarea nivelului foarte ridicat al inflamației pe care il dezvoltă această patologie.

O altă componentă a preparatului FRUTDEP® IMMUNO este Resveratrolul, cunoscut ca și produs antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi, vinovați pentru apariția timpurie a procesului de îmbatrânire a organismului. În asocierea din produsul  FRUTDEP® IMMUNO, resveratrolul diminuează replicarea virală, are rol antioxidant și antiinflamator.

Alături de lactoferină, betaglucan și resveratrol, în componența FRUTDEP® IMMUNO se  mai află și o serie de vitamine din grupul B care reduc stresul la nivel celular, au efect antiinflamtor, de limitare a capacității de penetrare a virusului, precum și vitamina C, foarte cunoscută pentru acțiunea ei de apărare a organismului prin proliferarea limfocitelor T. Deși copiii nu au neapărat nevoie de cantități substanțiale din fiecare vitamină din complexul B, ei au nevoie de majoritatea lor! Vitaminele B sunt foarte importante pentru metabolism, deoarece promovează dezvoltarea sănătoasă atât a creierului, cât și a corpului.

FRUTDEP® IMMUNO soluție orală nu conține zahăr și gluten.


BENEFICII:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpara FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 48.10lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII