Simptomele variantei Omicron vs. răceala obișnuită la copii: cum facem diferența și cum putem consolida imunitatea

Simptomele variantei Omicron vs. raceala obisnuita la copii: cum facem diferenta si cum putem consolida imunitatea

Simptomele variantei Omicron vs. răceala obișnuită la copii: cum facem diferența și cum putem consolida imunitatea

Pe scurt

  • Răceala comună și varianta Omicron a infecției cu Coronavirus (COVID-19) ar putea produce simptome similare.


    Varianta Omicron a coronavirusului devine rapid tulpina dominantă, într-un moment în care gripa și răceala obișnuită sunt deja în plină expansiune. Iată care sunt simptomele și cum putem face diferența în cazul copiilor, dar și adulților:

Deci, cum facem distincția între Omicron vs. răceala obișnuită?

Nu este ușor să distingem simptomele variantei Omicron de răceala comună. Singurul simptom COVID-19 care nu apare la o răceală comună este pierderea mirosului, dar aceasta nu este o informație utilă pentru a face diferența între cele două, deoarece la varianta Omicron nu apare acest simptom.

De aceea, autodiagnosticarea nu este o opțiune sigură pentru a afla dacă copilul sau tu, aveți COVID-19. Efectuarea unui test COVID-19 este cea mai bună modalitate de a determina dacă sunteți infectați cu varianta Omicron.

Varianta Omicron va părea mai mult ca o răceală comună, deoarece probabil a dobândit o mutație - dintr-un fragment de material genetic care se găsește în mod normal în răceala comună.

Cercetătorii - care au publicat un studiu la începutul lunii decembrie pe OSF Preprints despre această idee - au descoperit că varianta Omicron și răceala comună au structuri genetice similare, făcând simptomele și ele similare.

Simptomele comune ale COVID-19 la copii

Oboseala este cel mai frecvent semn al infecției cu coronavirus la copii, urmată de dureri de cap, dureri în gât, nas care curge sau înfundat, lăcrimare, strănut. În afară de simptomele legate de sistemul respirator, varianta Omicron poate afecta și alte organe ale corpului. Poate duce la unele simptome mai puțin frecvente, cum ar fi diaree și erupții cutanate. Cu toate acestea, este rar și într-un procent mic de cazuri. În unele cazuri, copiii pot dezvoltă o afecțiune a căilor respiratorii numită “crup”, în care pot prezenta tuse lătrătoare, voce răgușită și stridor (un zgomot suierator al respirației).

Simptomele variantei Omicron la copii

 Febră.
 Frisoane.
 Tuse.
 Dificultăți de respirație.
 Oboseală.
 Dureri musculare sau corporale.
 Durere de cap.
 Durere de gât.
 Congestia nasului.
 Greaţă sau dureri abdominale.
 Diaree.

Simptomele gripei la copii

 Tuse.
 Oboseală.
 Congestia nasului.
 Durere de gât.
 Durere de cap.
 Febră înaltă, frison.
 Dureri musculare sau corporale.
 Unii pot avea vărsături și diaree, deși acest lucru este mai frecvent la copii decât la adulți.

Simptomele răcelii la copii

 Tuse.
 Congestia și curgerea nasului.
 Durere de gât.
 Ușoare dureri de corp sau o ușoară durere de cap.
 Strănut.
 Febră.
 În general, senzație de rău.

Deci, cele 3 se seamănă foarte mult!

Cum să ne protejăm copiii?

Acum că vaccinul anti-Covid-19 este disponibil pentru copiii cu vârsta peste 5 ani, este esențial să ne vaccinăm copiii cât mai curând posibil. Vaccinarea asigură imunitate împotriva virusului și reduce riscul de infecție severă. În afară de asta, trebuie să ne asigurăm că cei mici respectă toate normele COVID, cum ar fi purtarea măștilor, menținerea unei igiene adecvate și evitarea locurilor aglomerate.

Cum să întărim imunitatea copilului pentru a preveni răceala, varianta Omicron și durerea în gât?

Noua variantă dominantă, Omicron, este de șapte ori mai transmisibilă. Nevoia principală este un comportament adecvat pentru COVID, distanțarea socială și autoizolarea în cazul în care începi să observi orice simptom. Pe lângă aceste măsuri de precauție, este important să ne dăm seama că, din cauza transmisibilității și a altor factori care sunt inevitabili, este destul de probabil ca oricare dintre noi să contracteze virusul.

Cea mai bună abordare într-o astfel de perioadă este să avem grijă de noi înșine și de cei dragi, asigurându-ne că avem mijloacele pentru a combate această infecție în cazul în care o contractăm.

Este extrem de necesar să reținem că orice și tot ceea ce consumăm să fie proaspăt. Adăugarea fructelor și legumelor în alimentația copilului este primul și cel mai important pas către asigurarea siguranței împotriva infecțiilor. Legumele cu frunze verzi și citricele ar trebui să fie în topul listei. Pentru ronțăit, nucile, migdalele, stafidele și alunele ar trebui să fie consumate pentru conținutul lor de grăsimi bune, fibre și proteine. Asigură-te că incluzi usturoiul, ghimbirul, cartofii dulci și iaurtul. Dacă încetăm să mai consumăm aceste alimente, numărul de celule imunitare sintetizate în organism se reduce și acest lucru duce la o imunitate mai scăzută.

Sistemul imunitar al copiiilor este imatur și continuă să se dezvolte până în jurul vârstei de 11-12 ani. Un sistem imunitar slab nu va face față agenților patogeni, fapt care poate determina îmbolnăvirea.

O cauză a incidenței crescute a infecțiilor respiratorii în rândul copiilor o reprezintă faptul că sistemul lor imunitar nu este suficient dezvoltat și încă învață să lupte cu virusurile și bacteriile. În afară de faptul că cei mici au mai multe episoade infecțioase anual, de obicei fac forme și mai severe decât în cazul adulților.

Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.

fortIMMUNO® KIDS plicuri orodispersabile conține o formulă special concepută pentru susținerea funcționării normale a sistemului imunitar, fiind eficient în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/ sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2.

Descoperă acum fortIMMUNO® capsule pentru adulți și copiii de peste 12 ani.

Acesta conține o combinație eficientă de Quercetină, Lactoferină, vitaminele C, D3 și Zn, atât de importantă în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2. Află mai multe despre fortIMMUNO® capsule aici >>

fortIMMUNO® KIDS, formulă special concepută pentru susținerea funcționării normale a sistemului imunitar are o combinație eficientă de Lactoferină, Vitaminele C, D3 și Zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

fortIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE: Citeste prospectul | Cumpara online


Iată ce beneficii îți oferă fortIMMUNO® Kids:

✅ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
✅ Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2.
✅ Protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
✅ Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii.
✅ Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge.
✅ Tonifică organismul în perioadele de convalescență.

Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2

Imunodeficiență

În perioadele de convalescență

Cumpara FORTIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE 38.50 lei

ADMINISTRARE

3-6 ani – 1 plic/zi

6-12 ani – 2 plicuri/zi

În prevenție:

10 zile/lună timp de 3 luni

În faza acută:

7-10 zile

În faza de consolidare:

10-14 zile

Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; Vitamina D3 (colecalciferol)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII