Ce este sistemul imunitar al copiilor și de ce are nevoie pentru a lupta cu virusurile?

Ce este sistemul imunitar al copiilor si de ce are nevoie pentru a lupta cu virusurile?

Ce este sistemul imunitar al copiilor și de ce are nevoie pentru a lupta cu virusurile?

Pe scurt

  • Sistemul imunitar este un sistem complex, capabil de lucruri uimitoare. În general, sarcina sa principala este de a ne proteja recunoscând tot ce intră în corp, determinând dacă este străin, anlizând dacă este prieten sau dușman, și răspunzând in consecință.

     

    Sistemul imunitar este alcătuit dintr-o rețea de celule, țesuturi și organe care lucrează împreună pentru a proteja organismul. Dar, de ce mai are nevoie acesta pentru a lupta cu virusurile?

Care sunt componentele sistemului imunitar?

Celulele albe din sânge, numite și leucocite, fac parte din acest sistem de apărare și au un rol foarte important. Există două tipuri de bază ale acestor celule care luptă împotriva germenilor:

✅ fagocite - care distrug agenții patogeni;
✅ limfocite - care permit corpului să-și amintească și să recunoască invadatorii anteriori.

Leucocitele se găsesc în multe locuri, inclusiv în splină, un organ care filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor. Leucocitele pot fi găsite și în măduva osoasă, care este precum un jeleu gros și spongios în interiorul oaselor.

Deci, avem acest sistem grozav pus la punct. Dar este oare suficient să nu se îmbolnăvească cei mici? Ei bine, toată lumea se îmbolnăvește uneori. Dar sistemul imunitar ne ajută să ne facem din nou bine. Copiii sănătoși își pot ajuta sistemul imunitar spălându-și mâinile în mod regulat pentru a preveni infecțiile, consumând alimente hrănitoare, făcând multă mișcare, dormind suficient și efectuând controale medicale regulate. Și dacă copilul tău se simte minunat astăzi, mulțumește-i sistemului imunitar!

Sistemul imunitar protejează corpul copilului de invadatorii externi, precum germeni, bacteri, virusuri și toxine (substanțe chimice produse de microbi). Sistemul imunitar este format din diferite organe, celule și proteine ​​care lucrează împreună.

Există 2 părți principale ale sistemului imunitar:

✅ Sistemul imunitar nespecific, înnăscut. Acesta este sistemul de răspuns rapid al corpului. Imunitatea înnăscută implică bariere fizice (anatomice), chimice și celulare, care împiedică microorganismele să între în corp. Ex: pielea, corneea, sistemul digestiv, vezica urinata, etc. Imunitatea înnăscută nu are memorie imunologică și este, deci, incompatibilă să “memoreze” sau să recunoască același agent patogen în cazul în care corpul va fi expus din nou acestuia, în viitor.

✅ Sistemul imunitar specific, dobândit - cu ajutorul sistemului înnăscut - produce proteine ​​speciale (numite anticorpi) pentru a proteja organismul de un anumit invadator. Acești anticorpi sunt dezvoltați de celulele numite limfocite B după ce organismul a fost expus invadatorului. Anticorpii rămân în corpul copilului. Formarea anticorpilor poate dura câteva zile. Dar după prima expunere, sistemul imunitar va recunoaște invadatorul și se va apăra împotriva acestuia. Sistemul imunitar dobândit se modifică în timpul vieții copilului, iar imunizările antrenează sistemul imunitar să producă anticorpi care să-l protejeze de boli.

Rolul Zincului, Vitaminei C, lactoferinei și Vitaminei D în consolidarea sistemului imunitar

Unii nutrienți joacă roluri foarte importante în menținerea integrității și funcției sistemului imunitar, prezentând acțiuni sinergice în pași determinanți pentru răspunsul imun. Dintre aceste elemente, zincul și vitaminele C și D se remarcă datorită funcțiilor imunomodulatoare și rolului în conservarea barierelor fizice ale țesuturilor.

Cei trei biofactori - zincul, vitamina C și vitamina D - sunt componente importante ale sistemului imunitar și îndeplinesc diferite sarcini care se sprijină reciproc. Un echilibru bine ajustat al biofactorilor ne ajută să luptăm împotriva răcelilor și a altor infecții, dar și să ne redresăm după acestea într-un mod natural, pentru a ne putea baza pe un sistem imunitar puternic pe tot parcursul anului.

 Vitamina C, numită și acid ascorbic, este una dintre cele mai importante vitamine. Îndeplinește numeroase funcții în corpul nostru, iar una dintre ele este consolidarea sistemului imunitar. Vitamina C stimulează formarea globulelor albe responsabile de eliminarea agenților patogeni, accelerând astfel reacțiile de apărare ale organismului. În plus, este un antioxidant puternic, deoarece reduce stresul oxidativ. Asta înseamnă că leagă radicalii liberi dăunători din sânge, regenerează substanțele proprii ale organismului care au efecte antioxidante și reduce stresul celular nedorit.

 Zincul este unul dintre oligoelementele cu cel mai mare număr de funcții din corpul nostru. După fier, este și cel mai comun. Pe lângă funcțiile pe care le are în echilibrul hormonal, creșterea părului și a unghiilor, este implicat semnificativ în consolidarea sistemului imunitar. Datorită funcției sale de vindecare a rănilor, zincul este adesea un ingredient în unguente. Dacă nu există zinc, celulele normale, precum și celulele sistemului imunitar, cum ar fi celulele T helper și celulele T ucigașe, nu sunt activate și mecanismele de apărare ale corpului nu pot fi eficiente. Zincul se poate atașa și pe rinovirusuri, care sunt responsabile de răceli (rhino înseamnă „nas” în latină), împiedicându-le astfel să se reproducă și să pătrundă în celulele corpului nostru - un mecanism de apărare extrem de eficient. Astfel, aportul suficient de zinc ajută la consolidarea sistemului imunitar susținând funcționarea normală a acestuia, astfel încât multe infecții nici măcar să nu aibă șanse sau cel puțin riscul să fie redus. Dacă copilul răcește până la urmă, un sistem imunitar care funcționează bine poate lupta mai eficient împotriva acestor virusuri. Durata și severitatea răcelilor pot fi reduse luând suficient zinc. Corpul nostru nu poate stoca zinc într-un singur organ. Cea mai mare parte se găsește în celulele multor tipuri diferite de țesuturi și organe. De aceea, corpul nostru depinde de o aprovizionare regulată prin alimentație.

 Vitamina D este indispensabilă nu numai pentru oasele sănătoase, ci și pentru a avea un sistem imunitar puternic. În diferite procese, activează sistemul imunitar și îndeplinește funcții importante în controlul acestuia. Prin efectul său modulator, vitamina D protejează organismul de atacurile greșite comise de propriul său sistem imunitar, contribuind astfel la scăderea riscului de boli autoimune și inflamație cronică. Dacă există o deficiență de vitamina D, celulele T și alți anticorpi nu sunt suficient de activați, germenii din sânge și țesuturi nu sunt detectați foarte bine și nu pot fi eliminați. Când rezervele noastre de vitamina D se epuizează încet la sfârșitul anului, acest lucru ne slăbește sistemul imunitar și devenim mai predispuși să ne îmbolnăvim.

Prin urmare, mai ales în lunile reci, atenție la o alimentație echilibrată și la un aport suficient de biofactori vitali: vitamina D3, zinc și vitamina C - sistemul imunitar vă va răsplăti!

Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.

Descoperă acum noul FortIMMUNO® Kids plicuri orodispersabile, soluția naturală și complexă de la Dr. Phyto care, datorită combinației eficiente de Lactoferină, Vitamina C, Vitamina D3 și Zinc, contribuie la protejarea imunității celor mici!

Lactoferina prezentă în compoziția FRUTDEP IMMUNO este eficientă în sistemul de apărare al organismului, acționând ca o barieră în calea virusului SARS-COV-2, a carui aderență va fi diminuată și, astfel, nu ne vom contamina cu acest virus, sau cel puțin cantitatea de material viral va fi mult scazută și atunci și simptomatologia va fi mai ușoară! Aceasta este o proteină funcțională cu numeroase roluri biologice în corpul uman, având efect antibacterian și antiviral.In contextual pandemiei SARS-COV-2, mai multe universități din Europa și Asia au publicat un numar de peste 17 studii, care au concluzionat că lactoferina are un mecanism competitiv cu virusul SARS-COV 2.

FortIMMUNO® Kids este indicat în:

✅ menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, în perioade de vulnerabilitate crescută;
✅ profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ în cazuri de imunodeficiență temporară;
✅ în perioadele de convalescență.
Poate fi administrat la copii, începând de la vârsta de 3 ani, și în plus, are un gust plăcut.

FORTIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE: Citeste prospectul | Cumpara online


Iată ce beneficii îți oferă FortIMMUNO® Kids:

✅ Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
✅ Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
✅ Protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
✅ Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
✅ Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge;
✅ Tonifică organismul în perioadele de convalescență.

Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2

Imunodeficiență

În perioadele de convalescență

Cumpara FORTIMMUNO® KIDS PLICURI ORODISPERSABILE 44.09 lei

ADMINISTRARE

3-6 ani – 1 plic/zi

6-12 ani – 2 plicuri/zi

În prevenție:

10 zile/lună timp de 3 luni

În faza acută:

7-10 zile

În faza de consolidare:

10-14 zile

Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; Vitamina D3 (colecalciferol)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII