Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și când trebuie evitate cremele pentru vergeturi?

Jurnal de nastere: Cum trebuie sa se pregateasca o viitoare mamica pentru momentul intanirii si cand trebuie evitate cremele pentru vergeturi?

Jurnal de naștere: Cum trebuie să se pregătească o viitoare mămică pentru momentul întâlnirii și când trebuie evitate cremele pentru vergeturi?

În mod normal, la fiecare consultație prenatală la care viitoarea mămică participă, va avea loc și o ecografie la care medicul va putea evalua ecografic fătul și dezvoltarea acestuia. Însă, acest lucru este imposibil dacă gravida s-a dat cu cremă pe burtică. Iată de ce și care sunt sfaturile dl. doctor Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie la MEDICOVER.

 De ce și când trebuie evitate cremele pentru vergeturi?

Vergeturile apar la femei în special la nivelul coapselor, sânilor, șoldurilor și feselor.La femeile însărcinate însă, vergeturile apar frecvent la nivelul abdomenului inferior. 

Din dorința de a evita apariția vergeturilor în sarcină și de a hidratata pielea cât mai mult posibil, viitoarele mămici folosesc creme speciale pentru vergeturi. Însă nu sunt indicate mereu.

Există nenumărate creme pentru vergeturi care se folosesc la nivelul abdomenului, dar din păcate, toate aceste creme îi împiedică pe medici să aibă o bună vizibilitate la investigația ultrasonografică.

De aceea, recomandarea dl. doctor Silviu Iștoc și a tuturor medicilor de altfel, este ca începând cu 48 de ore înainte de vizita programată, gravida să nu mai folosească nici un tip de cremă la nivelul abdomenului pentru ca medicul să observe imagini ecografice clare, care vor fi apreciate bineînțeles și de viitorii părinți.

 Ca și concluzie, dl. doctor Silviu Iștoc amintește 4 lucruri importante în legătură cu pregătirea pentru vizitele prenatale:

• este important ca gravida să își noteze între vizitele prenatale toate întrebările, nelămuririle și neclaritățile pe care le are;
• să vină cu această lista/jurnal la consultație, dar și cu dosarul de sarcină, care conține toate investigațiile făcute în sarcină, până în acel moment;

să vină cu partenerul, deoarece uneori poate face unele observații pe care gravida nu le-ar fi făcut, iar medicii contează pe vigilența acestuia, care o va ajuta pe viitoarea mămică să adopte un stil de viață sănătos, adecvat pentru perioada prin care trece;
• și ultimul aspect, să evite folosirea cremei începând cu 48 înainte de vizita programată.

Vitaminele şi mineralele cu rol esenţial în susţinerea dezvoltării sănătoase a copilului includ acidul folic, fierul şi iodul. Elevit 1 comprimate filmate conține multivitamine şi minerale, şi a fost conceput special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriţionale crescute ale femeilor care încearcă să rămână însărcinate sau se află in primele 12 săptămani de sarcină.

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Insărcinată în timp de pandemie: experiența unei mămici și sfatul medicului
Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

Autor: Desprecopii (c) 2022

PODCAST: O călătorie uimitoare te așteaptă

Pentru perioada embrionră
Planificare și primele
12 săptămâni de sarcina
Elevit 1
cu METAFOLIN
 • Elevit 1 conține Multivitamine, Minerale, Acid Folic, și Metafolin
 • Elevit 1 asigură aportul optim de folați tuturor femeilor: 400 micrograme de Metafolin + 400 micrograme acid folic
 • Conține fier sprijinind diviziunea celulelor sanguine, contribuind la dezvoltarea sănătoasă a fătului, și ajută la reducerea stării de oboseală a viitoarei mămici.
 • Conține Seleniu si Iod ajutând la protecția membranelor celulare împotriva stresului oxidativ și susține dezvoltarea cerebrală
Citește despre ELEVIT 1   Cumpara ELEVIT 1
Pentru perioada fetală
Începând cu săptămâna 13
până la naștere
Elevit 2
Cu METAFOLIN și OMEGA-3
 • Elevit 2 conține OMEGA 3 (DHA + EPA) din sursă de încredere MEG-3
 • Elevit 2 MEG-3 îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și puritate, find fabricat în Malgrave, Nova Scoția
 • Aportul de DHA și vitamina B12 poate avea efecte benefice asapra funcției sistemului nervos.
 • Elevit 2 acizii grași omega-3 contribuie la dezvoltarea normală a creierului și vederii fatului


Citește despre ELEVIT2   Cumpara ELEVIT 2
Pentru perioada de după naștere/postnatală
Alăptare și îngrijirea postnatală
Elevit 3
cu OMEGA 3 și LUTEINĂ
 • Elevit 3 conține Multivitamine, Minerale, DHA, și Luteină
 • Elevit 3 contribute la dezvoltarea normală a creierului și vederii nou-nâscutului în perioada alăptării
 • Elevit 3 susține sitemul imunitar și sănătatea osoasă în perioada postnatală
 • Elevit 3 vitaminele complexului b și fierul contribuie la reducerea senzației de obosealăCiteste despre ELEVIT 3   Cumpara ELEVIT 3

*Acestea sunt suplimente alimentare. Citiți cu atenție prospectele sau informațiile de pe ambalaj