Copiii s-au întors la școală fără măști. Cum îi menținem în siguranță?

Copiii s-au intors la scoala fara masti. Cum ii mentinem in siguranta?

Copiii s-au întors la școală fără măști. Cum îi menținem în siguranță?

Pe scurt

  • În urmă cu doi ani, școlile și-au închis porțile din cauza COVID-19, iar când s-au deschis, copiii au fost nevoiți să poarte măști. Acum însă, copiii s-au întors la școală, dar fără măști de această dată, deoarece nu mai sunt obligatorii ci doar recomandate, datorită numărului tot mai scăzut de cazuri. Dar totuși, asta nu înseamnă că virusul SARS-CoV-2 sau alte virusuri au dispărut.

    Astfel, mulți părinți se întreabă cum să-i mențină pe cei mici în siguranță și ce pot face pentru a le consolida imunitatea, astfel încât să lupte împotriva virusurilor mai ușor?

Cum putem reduce riscul îmbolnăvirii copiilor?

Pentru a ne menține familia sănătoasă, ar trebui folosite mai multe instrumente. Evident primul pas este vaccinul împotriva SARS-CoV-2 pentru toți cei eligibili, împreună cu folosirea măștilor în locuri aglomerate (deși nu mai este obligatorie), distanțarea fizică, spălarea mâinilor și a rămâne acasă de la primele semne de boală. Acești pași sunt și mai eficienți atunci când sunt combinați cu un tratament eficient pentru consolidarea imunității.

Primul pas: vaccinul COVID-19

Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 este recomandată începând de la vârsta de 5 ani, iar copiii ar trebui să fie complet imunizați de îndată ce sunt eligibili, deoarece vor avea un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi grav de COVID-19. De asemenea, chiar dacă copilul a contractat virusul iar acum este bine, ar trebui în continuare să facă vaccinul.

Important: Măștile pot împiedica răspândirea virusului la cei care ar putea avea un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Dacă unii copii fac parte din categoria de risc, recomandat este să folosească în continuare masca, deoarece, în timp ce vaccinurile COVID-19 reduc foarte mult riscul de a se îmbolnăvi, persoanele complet vaccinate se pot totuși infecta și răspândi virusul altora.

De asemenea, copiii ar trebui să fie la zi cu toate imunizările recomandate, inclusiv cu vaccinul antigripal.

Al doilea pas: importanța igienei

Toate virusurile, inclusiv virusul SARS-CoV-2, se transmit cu ușurință ca urmare a igienei necorespunzătoare și a contactului cu alte persoane, obiecte sau cu secreții orale și nazale. Evident, copiii sunt mult mai predispuși să contracteze un virus prin atingerea constantă a gurii sau a nasului. Ca urmare, ar trebui să acordăm o atenție deosebită igienei copilului înainte și după fiecare masă, după atingerea animalelor de companie, după strănut sau tuse, după folosirea toaletei și după ce a ajuns acasă de la școală.

Asigură-te că se spală pe mâini cu săpun timp de cel puțin 15 până la 30 de secunde sau că folosește un dezinfectant, mai ales atunci când nu există posibilitatea de a se spăla. 

O alegere la îndemână sunt soluțiile igienizante cu formulă, conform recomandărilor OMS, alcool 75% și îmbogățite cu uleiuri esențiale. Puteți opta între ulei esențial de lămâiță și pin (cu efect antimicrobian), ulei esențial de lamâie și lavandă (cu efect antimicrobian demonstrat, de vindecare și de regenerare a pielii,) sau ulei esențial de citrice (cu efect antibacterian și antifungic). Acestea nu necesita clătire!

Al treilea pas: consolidarea imunității

Părinții trebuie să se asigure că puiul lor urmează o rutină sănătoasă care include ore adecvate de somn și activitate fizică. Pentru o dezvoltare adecvată, un copil are nevoie de cel puțin 8 până la 10 ore de somn. Este esențial pentru sănătateasa mentală și fizică.

Activitatea fizică și exercițiile fizice sunt, de asemenea, esențiale pentru sănătatea generală a copilului, deoarece joacă un rol crucial în consolidarea imunității. Copiii ar trebui să se joace afară, ori de câte ori este posibil!

Prevenția este un principiu important care stă la baza unei vieți sănătoase

În acest sens, este mult mai ușor să previi îmbolnăvirea decât să ajungi să petreci mult timp în cabinete medicale, parcurgând, apoi, un cerc vicios al tratamentelor repetate.

Pentru a fi sănătoși tot anul - dar mai ales acum - cei mici au nevoie de o consolidare a imunitățîi, adică: de o alimentație echilibrată, de multă dragoste, somn, joacă și activități care să îi facă fericiți. Dar atenție, consolidarea imunității nu se produce de pe o zi pe altă. Prin urmare, este un moment bun să începi din timp.

Sistemul imunitar al copiiilor este imatur și continuă să se dezvolte până în jurul vârstei de 11-12 ani. Un sistem imunitar slab nu va face față agenților patogeni, fapt care poate determina îmbolnăvirea.

O cauză a incidenței crescute a infecțiilor respiratorii în rândul copiilor o reprezintă faptul că sistemul lor imunitar nu este suficient dezvoltat și încă învață să lupte cu virusurile și bacteriile. În afară de faptul că cei mici au mai multe episoade infecțioase anual, de obicei fac forme și mai severe decât în cazul adulților.

Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.

fortIMMUNO® KIDS plicuri orodispersabile conține o formulă special concepută pentru susținerea funcționării normale a sistemului imunitar (Lactoferină, Vitaminele C, D3 și Zinc, care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar), fiind eficient în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/ sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2.

Comandă online la un preț avantajos Kitul de imunitate - 3x FORTIMMUNO® KIDS

fortIMMUNO® capsule pentru adulți și copiii de peste 12 ani, conține o combinație eficientă de Quercetină, Lactoferină, vitaminele C, D3 și Zn, atât de importantă în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2. Află mai multe despre fortIMMUNO® capsule aici >>

De asemenea, FRUTDEP® IMMUNO soluție orală, datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, este eficient în reducerea duratei și severității infecțiilor de tract respirator, precum și a recurențelor prin acțiunea antivirală și antibacteriană și consolidarea sistemului imunitar. Combinația eficientă de resveratrol, lactoferină, betaglucan și vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B12), acid folic, vitamina C și sucuri din fructe contribuie la consolidarea sistemului imunitar în cazul infecțiilor de tract respirator și al recurențelor și la tonifierea organismului în perioada de convalescență după diferite boli.

Comandă online la un preț avantajos Kitul de imunitate - 3 x FRUTDEP® IMMUNO

Știati ca este dovedit că lactoferina, prezentă în compoziția FRUTDEP® IMMUNO, are rol imunomodulator și acțiune antiinflamatoare, totodată prevenind penetrarea și replicarea virusului în celulă prin aderarea la receptorii celulari? Sinergismul de acţiune al combinaţiei unice din FRUTDEP® IMMUNO este, astfel, strategic în abordarea tratamentului infecţiilor de tract respirator, inclusiv cu SARS-COV-2. Nu rata ocazia unui preț excelent pentru FRUTDEP® IMMUNO, soluția orală care consolidează sistemul imunitar al copilului tău!

Te îngrijorează intrarea copilului în colectivitate? Iată recomandarea Dr. Phyto

Dr. Phyto îți oferă soluția completă pentru prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii, dar și a recurențelor.

Pentru o consolidare solidă a imunității Dr. Phyto recomandă să fie administrate 10 zile pe lună, timp de 3 luni, consecutiv - FRUTDEP® IMMUNO și fortIMMUNO® KIDS. Mai exact: 10 zile FRUTDEP® IMMUNO, apoi 10 zile fortIMMUNO® KIDS și 10 zile pauză. Apoi se repetă schemă încă 2 luni.

Beneficii FRUTDEP® IMMUNO soluție orală:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Contribuie la întărirea sistemului imunitar;
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență;
 Reduce oboseala și extenuarea;
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor.

Perioada de convalescență.

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară.

Cumpără FRUTDEP® IMMUNO | 53.00 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare:

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Sistemul imunitar protejează organismul de afecțiuni sau de corpuri străine ce pot pune sănătatea în pericol

Atunci când funcționează normal, sistemul imunitar identifică și apoi atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului. Află mai multe despre fortIMMUNO ® Kids>>


Beneficii fortIMMUNO® KIDS plicuri orodispersabile:

 Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
 Este eficient în prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2.
 Protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii.
 Menține homeostazia fierului, facilitând absorbția sa intestinală și transportul în sânge.
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență.

 

Profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2.

Imunodeficiență.

În perioadele de convalescență.

Cumpără fortIMMUNO® KIDS | 41.30 lei

ADMINISTRARE:

3-6 ani – 1 plic/zi

6-12 ani – 2 plicuri/zi

În prevenție:

10 zile/lună timp de 3 luni

În faza acută:

7-10 zile

În faza de consolidare:

10-14 zile

Vitamina C (Acid L-ascorbic), aroma, Lactoferina - Bega Bionutrients™ (derivat din lapte), oxid de zinc microîncapsulat - Zincnova™ ; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; Vitamina D3 (colecalciferol)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII