Cum poate învăța copilul tău limba engleză într-un mod distractiv și captivant de acasă?

Cum poate invata copilul tau limba engleza intr-un mod distractiv si captivant de acasa?

În calitate de părinți, căutăm mereu oportunități de a le oferi copiilor noștri acces la cele mai bune resurse

Știm din experiență că abilitățile excelente de comunicare, atât în limba nativă, cât și într-o limbă străină, precum engleza, sunt o necesitate pentru o dezvoltare armonioasă, atât pe plan personal, cât și pe plan educativ și profesional, în viitor. În plus, știința susține faptul că învățarea mai multor limbi poate stimula cogniția și puterea creierului.

La fel de bine știm și faptul că este nevoie de tact pentru ca această activitate de învățare să fie una cât mai plăcută pentru cei mici. Procesul este mai interactiv și mai atractiv pentru copii atunci când învățarea se face prin joc și comunicarea live, cu vorbitori nativi, iar Novakid este locul în care aceștia se pot bucura de un mediu care să le ofere aceste oportunități. Și nu numai.

De ce elemente cheie este nevoie pentru a ajuta un copil să învețe o nouă limbă?

Interacțiunea directă cu o persoană: Deși învățarea unei limbi străine poate fi preluată și prin metode pasive (precum televizorul – desene animate, seriale, filme – sau muzică și conținut online etc.), învățarea activă are loc atunci când există feedback și interacțiune în timp real implicate în procesul de învățare. Și da, interacțiunea online funcționează la fel de bine precum cea fizică.

Învățarea utilizării limbii în context: Învățarea unei limbi cu vorbitori nativi le permite copiilor să învețe contextele sociale și culturale asociate. Astfel, aceasta este singura modalitate de a surprinde nuanțele unei limbi - de a prelua regulile gramaticale într-un mod informal și natural.

Un start timpuriu: Dacă există un lucru de invidiat la copii, este lipsa de efort cu care aceștia captează accente și nuanțe ale limbii. Copiii mici nu învață o limbă, ci o dobândesc. Copiii au o ureche mai bună pentru diferite sunete și pot capta accente native cu o viteză uluitoare. La vârste fragede, informațiile pot fi foarte facil interiorizate prin intermediul jocurilor. 

Acesta este motivul pentru care metodele de predare Novakid pun mare accent pe învățarea ludică, aducând rezultate considerabile. Este esențial să știi că educația prin joc, utilizată în procesele de predare și asimilare a limbii engleze, nu împiedică învățarea, având o rată de eșec de doar 13%.

Te întrebi de ce este eficientă o astfel de abordare? Deoarece punctele sau premiile câștigate stimulează sistemul de recompense al creierului și sporesc performanța.

Din fericire, majoritatea copiilor s-au adaptat la modul online, iar învățarea online a limbilor s-a dovedit a fi o metodă foarte eficientă pentru perfecționarea abilităților lingvistice. În timp ce există multe platforme și aplicații pentru a învăța o a doua limbă, Novakid este o platformă online care pare să fi depășit formula pentru a lega un cursant de limbi străine și un vorbitor nativ prin mediul online, încorporând cele 3 componente ale învățării limbilor străine menționate anterior.

Un copil care învață o nouă limbă are nevoie de interacțiune cu cineva la un nivel de fluență care să îi permită să învețe despre context și sens într-o manieră atât de naturală încât să-l ajute să gândească în limba engleză. De asemenea, conversația cu un vorbitor nativ îl ajută să înțeleagă nuanțele pronunției limbii.

De ce procesul de învățare Novakid este atât de eficient?

La Novakid, toți profesorii implicați au o experiență de predare de cel puțin doi ani, sunt vorbitori nativi ai limbii engleze și dețin diplome internaționale/certificate CELTA, TEFL, TESOL, TKT. Ocuparea unui post în sistemul profesoral Novakid presupune evoluție constantă, motiv pentru care au loc sesiuni lunare de perfecționare în domeniu a profesorilor.

În plus, varietatea de peste 2.000 de învățători le permite părinților și, implicit, celor mici să aleagă pe cineva alături de care nu sunt resimțite anxietate sau disconfort. Conexiunea creată oferă curaj elevului să-și manifeste gândurile, fără a exista frica de eșec, dar și să-și dezvolte abilitățile de a comunica frecvent cu vorbitori de limbă maternă.

Sesiuni scurte, de 25 minute, astfel încât concentrarea copilului să nu se piardă

Învățarea online poate distrage atenția, iar cercetările sugerează că fereastra de concentrare pentru o persoană, inclusiv pentru copii, este de numai 25 de minute. Novakid folosește acest principiu al neuroștiinței în spatele menținerii concentrării și oferă ședințe pentru învățare individualizată, în sesiuni scurte, dar energice de 25 de minute fiecare, care împiedică copilul să fie distras și copleșit, ajutându-l să rețină materialul într-un mod mai eficient. Principalul instrument de predare este o clasă virtuală care transformă lecția într-o călătorie interesantă! De asemenea, fiecare curs este adaptat nevoilor individuale și progresului fiecărui copil, iar părinții primesc regulat feedback, după fiecare lecție, via e-mail și recomandări din partea profesorului.

O experiență de învățare de ultimă oră pentru copilul tău

Școala de engleză online Novakid oferă TPR în sesiunile sale - prescurtarea de la Total Physical Response (răspuns fizic total), care vizează menținerea copilului implicat și activ pe parcursul sesiunilor cu implicare completă. Metoda presupune ca profesorul să nu realizeze doar prezentări cu diapozitive, ci și să interpreteze materialul cu ajutorul gesturilor/mimicii. Copiii repetă mișcările observate, învățând prin intermediul acest procedeu eficient. În plus, datorită utilizării jocurilor în timpul lecțiilor, poveștilor captivante și tehnologiei VR, engleza devine ca un hobby pentru copii, nu mai este doar „o altă materie școlară”.

Ești curios/curioasă cum decurg lecțiile online la Novakid România?

 

Nimic mai simplu: În cadrul cursurilor la școala de engleză online Novakid, fiecare copil poate beneficia de o lecție de probă gratuită. Cel mic va avea nevoie de doar 25 de minute libere, un calculator, un laptop sau o tablet și motorul de căutare Google Chrome sau Safari (în funcție de device-ul folosit).

Spor și distracție la învățat! 

 

Categorie:Novakid