Cum putem stopa senzația de greață și vomă la copii, într-un mod rapid și fără efecte secundare?

Cum putem stopa senzatia de greata si voma la copii, intr-un mod rapid si fara efecte secundare?

Cum putem stopa senzația de greață și vomă la copii, într-un mod rapid și fără efecte secundare?

Pe scurt

  • Greața este o senzație a stomacului în timpul căreia copilul poate sau nu să verse. Vărsăturile pot fi un răspuns la greață, precum și la efortul corpului său de a scăpa de viruși, bacterii sau substanțe dăunătoare.

     

    Fie din cauza răului de mișcare, fie din cauza unei boli sau indigestiei, greața și vărsăturile pot fi tratate acasă. Citește mai departe pentru a afla modalități de a opri stările de greaţă la copii, precum și semnele când este indicat să consulți un medic.

Ce cauzează greața?

Greața poate fi legată de diferite cauze și afecțiuni. Acestea pot include, dar nu se limitează la:

 rău de mişcare;
 boala de reflux gastroesofagian (BRGE);
 migrenă;
 efecte secundare ale anumitor medicamente;
 intoxicație alimentară;
 alergii alimentare;
 infecții intestinale sau gastroenterite;
 obstrucție intestinală;
 stres și anxietate;
 indigestie.

Ce cauzează vărsăturile?

Copilul poate avea senzația de greață fără a vomita, dar greața poate fi uneori un precursor al vărsăturilor.

Cauzele vărsăturilor sunt adesea aceleași cu cele ale stării de greață, și pot include boli acute, cum ar fi gastroenterita sau preocupări pe termen lung, cum ar fi BRGE.

Creierul - nu stomacul - îi spune corpului când să verse, aceasta fiind modalitatea corpului de a elimina o substanță dăunătoare, cum ar fi bacteriile. De asemenea, este posibil ca cel mic să se simtă stânjenit uneori și să nu verse. Deși, în unele cazuri, greața poate dispărea imediat după vărsături.

Cum oprim vărsăturile la copii?

Vărsăturile la copii sunt de obicei cauzate de boli virale și nu necesită neapărat tratament medical decât dacă sunt severe.

În general, poți ajuta la reducerea vărsăturilor modificând alimentația copilului. Ca regulă generală, trebuie evitate alimentele grele pentru stomac timp de până la 24 de ore iar, în schimb, oferă-i:

 chipsuri de gheață;
 soluții electrolitice;
 pâine uscată/prajită/toast;
 supe simple;
 alimente bogate în amidon;
 mere coapte, legume la abur;
 alimente reci;
 biscuiți uscați.

Oferă-i alimente în funcție de toleranța sa, acesta nu trebuie forțat. Evită să-i oferi alimente sărate, picante sau grase care-i pot irita și mai mult stomacul. De asemenea, este important să continue să bea suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea.

Medicamentele nu sunt, în general, recomandate copiilor fără aprobarea medicului!

Tratamentul suplimentar pentru vărsături va depinde de cauza de bază. Dacă nu cunoaști cauza exactă a vărsăturilor, ar trebui să eviți să-i oferi medicamente fără a discuta mai întâi cu un medic.

Învață-l să respire adânc

Învață-l să inspire aer adânc prin nas și în plămâni. Abdomenul ar trebui să se extindă pe măsură ce inspiră. Apoi să expire încet pe gură sau pe nas și să relaxeze burtica după fiecare respirație. Procedeul este indicat a se repeta de mai multe ori pe zi.

Încearcă ghimbirul

Ghimbirul este fost unul dintre cele mai studiate remedii pentru greață și vărsături.

Conform unei analize din 2016, ghimbirul a fost sigur și eficient pentru prevenirea și tratarea senzației de greață și vărsăturilor la femeile însărcinate și la persoanele supuse chimioterapiei.

Studiul a sugerat, de asemenea, că ingredientele active ale ghimbirului, gingerolii și shogaolii, pot ajuta la accelerarea golirii stomacului și la reducerea grețurilor.

Când să mergi cu copilul la medic?

Nu toate cazurile de greață și vărsături necesită o vizită la medic, mai ales dacă simptomele sunt ușoare și temporare. Cu toate acestea, ar trebui să suni medicul dacă copilul:

 vomită de mai bine de 24 de ore;
 are sânge în vărsături;
 arată semne de deshidratare, cum ar fi lipsa urinii, urină închisă la culoare și gură uscată;
 pierde în greutate din cauza senzației de greață și vărsăturilor pe termen lung.

În timpul vărsăturilor, organismul pierde lichidele și electroliții de care are nevoie pentru a funcționa corect. Electroliții sunt minerale care îți afectează funcția musculară, cantitatea de apă din corp și aciditatea sângelui.

Pentru sugari și copii mai mici, poți folosi un supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale, cu o compoziție în conformitate cu recomandările WHO, precum REHISOL® plicuri. Sărurile mineralesunt utile pentru furnizarea suplimentară a acestor nutrienți în dieta zilnică, în scopul prevenirii sau limitării deshidratării. De asemenea, REHISOL® PLUS sunt săruri de rehidratare orală cu probiotice, Saccharomyces Boulardii, care compensează pierderea de minerale și lichide, ajută la atenuarea stării de deshidratare și la echilibrarea hidroelectrolitică. Saccharomyces boulardii favorizează restabilirea florei intestinale.

Spre deosebire de REHISOL® plicuriREHISOL® PLUS este indicat pentru restabilirea echilibrului microflorei intestinale, refacerea barierei gastrointestinale și reducerea capacității bacteriilor patogene de a adera și coloniza mucoasa intestinală..

Când sunt vărsăturile o urgență?

Uneori, vărsăturile pot fi un semn al unei situații de urgență. Dacă copilul are oricare dintre următoarele simptome împreună cu greață și vărsături, mergi la spital sau contactează serviciile medicale de urgență locale.

Aceste simptome pot include:

 dureri în piept;
 dureri abdominale severe;
 vedere încețoșată;
 amețeli sau leșin;
 febră mare;
 gât înțepenit;
 piele rece, moale, palidă;
 dureri de cap severe.

Fitoterapia și tratamentele naturale previn starea de rău de mişcare şi reduc stările de greaţă și vărsături cauzate de tulburările digestive - NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE

Nausolvit® picături orale conține extract standardizat de ghimbir, fiind indicat în combaterea răului de mișcare și în reducerea stărilor de greață și vărsături legate de consumul excesiv de alimente și tratament medicamentos.

Ghimbirul blochează receptorii gastrici serotoninergici implicaţi în reflexul vomei, ducând astfel la o reducere a stării de greaţă:

Acţiune antiinflamatoare prin capacitatea de a influenţa activitatea Cox şi Lox, diminuând producţia de prostaglandine proinflamatoare.
Blocarea receptorului serotoninergic care duce la o creştere a eliberării de acetilcolină, neurotransmiţător capabil să crească motilitatea gastrică -> acţiune prokinetică -> stimulează secreţiile salivare, biliare şi gastrice -> efect colagog şi hepatoprotector.

NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE: Citeste prospectul | Cumpara online

 

Supliment alimentar cu extract din plante si indulcitori

BENEFICII:

 Previne starea de rău de mişcare
 Reduce stările de greaţă
 Îmbunătăţeşte digestia
 Calmează crampele abdominale

Combaterea răului de mişcare

Tulburărilor digestive legate de consumul excesiv de alimente şi tratament medicamentos

Cumpara NAUSOLVIT® PICĂTURI ORALE | 39.30 lei

Copii 6 luni - 1 an: 2 picături/kg corp o dată pe zi

Copii 1 – 3 ani: 10 picături de 3 ori pe zi

Copii 3 – 6 ani: 15 picături de 3 ori pe zi

Copii 6 – 12 ani: 20 picături de 3 ori pe zi

Adulti: 20 picaturi de 3-4 ori pe zi

*0.5 ml de produs este echivalentul a 10 picături.

Extract standardizat de ghimbir (Zingiber officinalis)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII