Cum poate învăța un copil mai bine limba engleză - desene animate sau lecții cu profesorul?

Cum poate invata un copil mai bine limba engleza - desene animate sau lectii cu profesorul?

Exersarea limbii engleze se face interactiv, dar poate apărea confuzia că cel mic învață la fel de temeinic atunci când se uită la desene, precum o face în cadrul lecțiilor predate de un profesor. Novakid analizează comparativ avantajele și dezavantajele învățării unei astfel de limbi prin aceste două activități.

Desenele animate în exces dăunează sănătății

Oricât de educative și atrăgătoare ar fi animațiile, sănătatea copilului poate suferi schimbări drastice. Privitul îndelungat la televizor, telefon sau tabletă scade nivelul de atenție al copilului, produce apariția autismului, a oboselii cronice sau oculare.

Copilul o să prefere mai mult timpul petrecut în fața unui ecran, care, considerabil se poate prelungi, chiar și din toleranța părinților care se gândesc că cel mic va căpăta mai multe informații cu cât copilul stă mai mult în preajma activităților interactive predate în engleză. Este important să ne aducem aminte că acest fapt nu este recomandat de medici.

Petrecerea a 25 de minute pe lecție cu un profesor din echipa Novakid aduce la pachet, pe lângă lecțiile distractive - cântece, jocuri, activități de desenat - disciplina petrecerii unui timp relativ scurt în online care să rețină atenția copilului și care este eficient din punct de vedere educativ, ușurând procesul de predare-învățare. 

Abundența mesajelor și cuvintelor noi nu ajută la înțelegerea acestora

În cadrul lecțiilor Novakid, copilul are oportunitatea de a întreba, clarifica și expune curiozități legate de ceea ce i se explică și descoperă, pe când desenele tind să aibă un fir narativ pe care copilul, deseori, nu-l poate urmări fie din cauza multitudinii de cuvinte rostite/auzite, care nu se pot procesa la nivel cognitiv, fie din distragerea cauzată de culori și comportamentele personajelor.

Cu ajutorul unui profesor, în timpul celor 25 de minute/lecție, se pot susține conversații tematice care-l ajută pe elev să-și îmbogățească vocabularul, iar cu timpul să poată întreține cursiv un monolog.

Ilustrațiile ghidate - foarte eficiente în procesul de învățare a unei limbi străine

Procesul de predare-învățare-evaluare este ușurat de ilustrații. Desenele ajută foarte mult la modul de înțelegere a lucrurilor, a acțiunii de cunoaștere și reproducere, întrucât, uneori, prin desene poți explica mai bine decât prin cuvinte ceea ce se întâmplă.

Ilustrațiile vin ca un instrument auxiliar de învățare, prin care profesorii pot atinge un anumit subiect mai pragmatic. Însă acest fapt nu denotă ideea că desenele sunt singura variantă de învățare a unei limbi noi, ci doar ajută la producerea mai ușoară a noțiunilor introductive, profesorul fiind persoana care are abilitatea de a integra acest mijloc de învățare în partea teoretică, pe înțelesul celui mic.

Lecțiile cu un profesor, cheia succesului către o învățare rapidă a limbii engleze

Rezultatul cursurilor din cadrul școlii de limba engleză Novakid este de a le veni în ajutor copiilor să dezvolte abilități de cunoaștere și recunoaștere a limbii engleze.

Copilul se poate uita timp de 10 ani la desene fără a avea garanția că dobândește cunoștințele necesare la final, comparativ cu petrecerea unui timp în preajma unui profesor care să-i poată gestiona gradul de cunoștințe dobândite și lucra în această perspectivă.

Spre final, trebuie menționat faptul că, într-adevăr, desenele animate vin în ajutorul copilului pentru partea practică. Cu ajutorul animațiilor se pot deprinde abilități de cunoaștere și ascultare, însă acest proces are rezultate doar dacă este ghidat de către o autoritate cunoscătoare a limbii engleze, iar profesorii Novakid sunt ideali pentru acest lucru.

Taberele virtuale de vară, cum este Easy Breezy Summer Camp, reprezintă cadrul perfect pentru a descoperi învățarea limbii engleze cu ajutorul animațiilor și al activităților interactive. Înregistrează-te și lasă-ți copilul să testeze lecțiile Novakid!

Spor și distracție la învățat... și explorat lumea alături de Novakid!

Categorie:Novakid