Cum să ne protejăm copiii de pericolul deshidratării din timpul verii?

Cum sa ne protejam copiii de pericolul deshidratarii din timpul verii?

Cum să ne protejăm copiii de pericolul deshidratării din timpul verii?

Pe scurt

  • Când vremea este favorabilă, jocul și exercițiile în aer liber sunt incredibil de benefice pentru bunăstarea fizică și psihică a copiilor. Temperaturile ridicate și căldura pot face copiii să se îmbolnăvească foarte repede din mai multe motive. Deshidratarea, epuizarea termică, crampele de căldură și insolația sunt efectele adverse.

Copiii au mai mare nevoie de apă decât adulții

Hidratarea este deosebit de importantă pentru copii, deoarece au mai mare nevoie de apă decât adulții. Sistemul lor de răcire nu este complet dezvoltat. Deoarece suprafața unui copil este mai mică și glandele sudoripare nu sunt complet dezvoltate, este mult mai greu pentru corpul copilului să se răcească.

Cantitatea de apă pe care un copil ar trebui să o bea variază în funcție de vârstă, sex, vreme și nivelul său de activitate fizică. Deoarece este posibil ca ce mici să nu recunoască semnalele de sete, adulții trebuie să urmărească atent aceste semne de deshidratare.

Semne comune ale deshidratării ușoare la copii:

 Gură uscată sau lipicioasă.
 Lacrimi puține sau chiar lipsa acestora.
 Ochi înfundați în orbite.
 La bebeluși, fontanela (punctul moale din partea de sus a capului) pare scufundată.
 Urină concentrată, închisă la culoare și mai puține scutece ude la bebeluși.

Vara, copiii pot deveni grav deshidratați dacă părinții și îngrijitorii nu încurajează consumul de lichide în mod proactiv și evită situațiile în care copiii sunt expuși la căldură extremă. Evită activitatea prelungită în condiții de căldură extremă și ai mare grijă să nu lași copilul sau sugarul singur într-o mașină - niciodată indiferent de vreme. De asemenea, trebuie să contactezi medicul dacă observi:

 Piele uscată, rece.
 Iritabilitate.
 Somnolență sau amețeli.
 Febră, greață sau vomă.
 Spasme musculare.
 Sete exagerată.
 Respirație neobișnuită.

Sfatul medicului >>

Sfaturi de hidratare

 Înghițituri de apă la 15 minute: la fiecare 15 minute de activitate în aer liber, se beau aproximativ 120 ml apă - aproximativ patru înghițituri mari.
 Crește hidratarea cu smoothie-uri sau iaurturi: o modalitate excelentă de a crește hidratarea la copii este să-i oferi smoothie-uri aromate sau chiar iaurturi cu fructe, tip inghețată.
 Fructe și covrigi: la fiecare 30 până la 45 de minute, oferă-i copilului o gustare mică cu sare și potasiu pentru a ajuta la protejarea împotriva pierderii de electroliți și pentru a promova hidratarea. Covrigeii sau un baton de brânză, niște portocale, o banană sau căpșuni sunt opțiuni bune.
 Evită băuturile zaharoase: evită băuturile zaharoase sau sucurile acidulate din comerț. Apa carbogazoasă amestecată cu un suc natural de fructe este o alternativă excelentă. Folosește bucăți de fructe înghețate ca și cuburi de gheață în apă.
 Amintește-ți că nou-născuții alăptați sau cei hrăniți cu formulă nu trebuie să primească apă, ci doar hrăniți mai des în condiții de temperaturi înalte, mai ales dacă transpiră foarte mult. Mamele care alăptează trebuie să bea lichide suficiente pentru producția de lapte matern.

Rehidratarea la copii

Copiii cu o deshidratare ușoară până la moderată din cauza diareei cauzate de o boală (cum ar fi gastroenterită) ar trebui să-și înlocuiască lichidele pierdute. Aceasta este cunoscută sub numele de rehidratare. Se face prin administrarea unui supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale și probiotic Saccharomyces boulardii, precum REHISOL® PLUS.

REHISOL® PLUS - săruri de rehidratare orală cu Saccharomyces Boulardii are osmolaritate redusă, compensează pierderea de minerale și lichide, ajută la atenuarea stării de deshidratare și la echilibrarea hidroelectrolitică. Probioticul Saccharomyces boulardii favorizează restabilirea florei intestinale. Acesta este indicat în deshidratarea din sindroamele diareice și dispeptice, diareea acută de cauza infecțioasă (inclusiv cu Clostridium difficile), deshidratări asociate cu dismicrobism intestinal, diareea parenterală și diareea călătorului, diareea persistentă sau cauzată de nutriția enterală.

Beneficii REHISOL® PLUS:

 Echilibrare hidroelectrolitică și ameliorarea stării de deshidratare.
 Restabilirea echilibrului microflorei intestinale.
 Refacerea barierei gastrointestinale.
 Reducerea capacității bacteriilor patogene de a adera și coloniza mucoasa intestinală.
 Modularea răspunsului imun local și sistemic.

REHISOL® PLICURI - De primă intenție în prevenția și tratamentul deshidratării ușoare sau moderate, cu eficiență clinică dovedită

REHISOL® PLICURI este un supliment alimentar echilibrat nutrițional pe bază de săruri minerale, cu o compoziție în conformitate cu recomandările OMS. Sărurile minerale sunt utile pentru furnizarea suplimentară a acestor nutrienți în dieta zilnică, în scopul prevenirii sau limitării deshidratării.


BENEFICII REHISOL® plicuri:

 Compensează pierderea de săruri minerale și lichide;
 Ameliorează starea de deshidratare;
 Ajută la echilibrarea hidroelectrolitică.

 

Deshidratări de diferite etiologii (vărsături, transpirații excesive, febră, aport necorespunzător de lichide)

Tulburări de tranzit intestinal

Cumpara REHISOL® plicuri | 37.30 lei

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit

Sugari și copii: 50-100ml/kg corp/24 ore, in cantitati mici, fractionate

Adulți: 20-40 ml/kg corp/24 ore

dextroză anhidră; citrat de sodiu tribazic; clorură de sodiu; clorură de potasiu; potențiatori de aromă: portocale, fructe de pădure; agent antiaglomerant: dioxid de siliciu; îndulcitori: sucraloză, steviolglicozide.

Doza zilnică maximă/3 plicuri furnizează 1330mg cloruri/166%VNR* și 586mg K/29%VNR*.

*Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII