Celulele stem recoltate la naștere pot fi utilizate de mai multe ori?

Celulele stem recoltate la nastere pot fi utilizate de mai multe ori? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Una dintre cele mai comune întrebări primite din partea părinților, care iau în calcul recoltarea celulelor stem la naștere, este următoarea: "Celulele pot fi utilizate de mai multe ori?".

• Răspunsul la această, întrebare și nu numai, îl primim de la doamna Cristina Mihăilă, Director de Vânzări Biogenis - Banca de celule stem.

 Celulele stem pot fi utilizate de mai multe ori?

Pe scurt, răspunsul este "Da". Dintr-o singură recoltare de celule stem se pot stoca între 2 și 9 recipiente cu material biologic: 2-4 recipiente cu celule stem hematopoietice din sângele de cordon, și 5 recipiente cu țesut de cordon, gelatină Wharton și celule stem mezenchimale. În curând, Biogenis plănuiește să crească numărul de recipiente cu încă 3.

Există astfel șansa utilizării celulelor stem de până la 9 ori, în funcție de tipul afecțiunii și de recomandarea medicului transplantolog.

Celulele stem hematopoietice, stocate în 2-4 recipiente, sunt utilizate de peste 30 de ani în tratamentul a peste 80 de boli grave care amenință viața: cancere, leucemii, limfoame. Pe de altă parte, celulele stem mezenchimale, stocate în 5 recipiente, se folosesc intens în ultimii ani în medicina Regenerativă pentru tratamentul a sute de afecțiuni din aria neurologiei, ortopediei, oftalmologiei, cardiologiei și ginecologiei. Cele mai frecvente diagnostice cu care se confruntă părinții în acest moment sunt: autismul, paralizia cerebrală, tulburările de dezvoltare, scleroză laterală amiotrofica și AVC.

Trebuie menționat faptul că, Biogenis - Banca de celule stem, stochează și 4 probe martor, fragmente mici de sânge care pot fi dezghețate individual în vederea efectuării testelor necesare anterior transplantului. De asemenea, toate recipientele cu celule stem stocate se pot decriogena individual pentru a fi folosite în sesiuni diferite de tratament.

Așadar, vestea bună pentru părinți este că Biogenis oferă stocarea de celule stem în mai multe recipiente, astfel încât, la nevoie, să poată fi folosite pentru mai multe utilizări.

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️