Câți pacienți români au beneficiat deja de terapii cu celule stem? Care sunt rezultatele?

Cati pacienti romani au beneficiat deja de terapii cu celule stem? Care sunt rezultatele? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

În peste 30 ani de la primul transplant cu celule stem din cordonul ombilical, s-au efectuat peste 40.000 astfel de intervenții, peste 4.000 fiind realizate în cadrul grupului FamiCord, din care Biogenis face parte. Dar mai multe detalii importante despre acest subiect ne spune doamna Vera Mardale, Navigator Pacienți Biogenis.

 Celulele stem prelucrate în laboratoarele Biogenis

În ultimii câțiva ani, utilizarea celulelor stem din cordonul ombilical s-a extins în domeniul medicinei regenerative prin studiile clinice efectuate pentru afecțiuni, cum ar fi autismul și leziunile cerebrale.

Celulele stem prelucrate în laboratoarele Biogenis sunt utilizate cu succes în neurologie, hematologie sau ortopedie. Acum 10 ani se foloseau doar în hematologie. Dacă vrem să aflăm ce se va întâmpla peste alți 10 ani, ar trebui ca și mai multe familii să afle despre importanța recoltării la naștere.

Țesutul de cordon ombilical conține celule stem mezenchimale cu proprietăți antiinflamatoare și de regenerare a țesuturilor.

 În anul 2014 Biogenis a participat la tratamentul primului copil român cu celule stem mezenchimale

De atunci și până în anul 2020 au mai beneficiat de terapii cu celule stem alți 36 pacienți români. În ultimii 2 ani cifra s-a dublat, depășind 70 pacienți români în ciuda contextului pandemic.

Pacienții au fost tratați atât cu celule stem hematopoietice, recoltate din sângele de cordon ombilical, cât și cu celule stem mezenchimale, recoltate din țesutul cordonului ombilical.

 Până în prezent Biogenis a eliberat 18 probe de celule stem recoltate la naștere

Aceste probe au fost utilizate atât pentru copiii de la care au fost recoltate, cât și pentru rudele apropiate. Pentru un număr redus de pacienți, care au ratat șansa unică a recoltării de celule stem la naștere, Biogenis a facilitat accesul către banca publică de celule stem din cadrul FamiCord, cel mai mare grup de bănci private de celule stem din Europa.

Pacienții români au beneficiat de tratament fie în România, fie în cadrul centrelor de transplant partenere FamiCord, din Polonia. Aceștia sunt copii și adulți, cu vârste cuprinse între 6 luni și 60 ani, din toate zonele României. 90% dintre pacienți sunt copii, iar cea mai frecventă afecțiune este, din nefericire, autismul, urmat de paralizia cerebrală și tulburările de dezvoltare.

Pacienții tratați prin intermediul Biogenis au cunoscut îmbunătățiri remarcabile, la numai 3 ore după prima administrare. Este important de menționat faptul că studiile clinice au demonstrat siguranța tratamentelor cu celule stem ombilicale, acestea fiind lipsite de reacții adverse.

Pe site-ul Biogenis puteți găsi câteva dintre mărturiile oferite de către părinții copiilor care au urmat terapiile cu celule stem din cordonul ombilical în cadrul clinicilor ce aparțin grupului FamiCord.

 Rezultatele tratamentelor cu celule stem

În ceea ce privește rezultatele tratamentelor cu celule stem, acestea sunt foarte ușor de observat în rândul copiilor diagnosticați cu întârzieri de dezvoltare, care, înainte de administrare, nu puteau vorbi, nu puteau merge, sta în șezut sau nu se puteau alimenta. Spre deosebire de cei diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, unde observarea rezultatelor este mult mai subiectivă, depinzând de vârsta copilului și gradul de afectare. Astfel, Biogenis se bucură de copii care au învățat mersul pe bicicletă, cu toate că, în trecut încercările părinților au fost fără succes; copii care și-au îmbunătățit atenția, înțelegerea, limbajul, cititul, abilitățile de socializare și comunicare. Pe scurt, terapiile cu celule stem își propun să reintegreze copiii cu TSA în colectivitățile de copii tipici.

 Navigatorul de Pacienți: serviciul unic introdus de Biogenis

Toate acestea au fost posibile datorită serviciului unic introdus de Biogenis, și anume Navigatorul de Pacienți. Acesta este o persoană dedicată consilierii și informării clienților care au nevoie de tratamente cu celule stem, oferind sprijin oricând există suspiciunea unei afecțiuni ce poate fi tratată în acest mod. În plus, Biogenis oferă informații medicale, legale, logistice și financiare. Se ocupă de intermedierea relației dintre pacient și clinica de transplant / medicul transplantolog și coordonează pacientul pe tot parcursul său medical, de la diagnostic la tratament.

Tot ce trebuie să faceți este să-i contactați pe adresa navigator.pacienti@biogenis.ro, oferind câteva detalii minime: vârstă, diagnostic detaliat, ce vor fi însoțite ulterior de documente medicale specifice. Acestea vor fi supuse comisiei de bioetică medicală din Polonia, care va transmite un răspuns în maxim 30 zile, pacienții aflând în acel moment dacă sunt sau nu calificați pentru terapia cu celule stem.

În cazul unui răspuns pozitiv, atât din partea clinicii, cât și din partea familiei pacientului, urmează etapa de așteptare necesară multiplicării celulelor stem aferente terapiei personalizate. După 3-5 luni, pacientul agreează cu clinica data primei administrări de celule stem. În funcție de diagnostic, dar și de tipul de celule stem utilizat, medicul transplantolog poate opta pentru administrare intravenoasă sau intratecală, protocolul durând între 3 și 5 ședințe. Astfel că o serie de tratament se poate întinde până la 1 an și jumătate. În funcție de evaluarea medicilor și de dorința pacientului, se poate începe o nouă serie de tratament, după minim 6 luni de pauză.

Având în vedere că discutăm despre proceduri medicale foarte avansate, mulți pacienți se tem de costurile aferente. Cu toate acestea, clienții Biogenis beneficiază de tarife preferențiale, ajungând până la mai puțin de jumătate din prețurile practicate în alte țări europene.

 Biogenis ajută pacienții acum, nu în viitor!

 

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️