Alegerea băncii de celule stem - Cum să facem alegerea cea mai potrivită?

Alegerea bancii de celule stem - Cum sa facem alegerea cea mai potrivita? | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Dacă ați decis deja să stocați prețioasele celule stem recoltate la naștere, aveți de făcut o alegere atent documentată a băncii căreia îi veți încredința materialul biologic al copilului.

• Doamna Cristina Mihăilă, Director de Vânzări Biogenis - Banca de celule stem, ne spune care sunt criteriile de alegere a unui partener potrivit.

 Încredere

Semnați un contract pe 18 ani sau mai mult, direct cu banca sau cu un agent comercial care exportă materialul biologic în afara țării? La Biogenis semnați direct cu banca iar contractul se supune în totalitate legislației române. Biogenis activează în România din 2007 și face parte din FamiCord, cel mai mare grup European de bănci de celule stem. În eventualitatea puțin probabilă în care Biogenis ar ajunge în imposibilitatea de a-și onora contractul față de clienți, o altă bancă din grup va prelua stocarea probelor, în aceleași condiții contractuale.

 Seriozitate

Nu există costuri ascunse. La Biogenis plătiți doar după naștere iar dacă nu se poate face recoltarea sau proba nu se califică, contractul se reziliază automat fără costuri. Contractul nu are o dată fixă, părinții având posibilitatea să rezilieze în orice moment, cu condiția efectuării plăților la zi.

 Calitate

90% din băncile de celule stem din lume stochează concentrat de celule stem, aceasta fiind și cerința centrelor de transplant. Alegeți o bancă ce oferă separare celulară în detrimentul stocării sângelui sau țesutului integral, metodă învechită ce poate impacta negativ succesul transplantului. În plus, Grupul FamiCord, din care Biogenis face parte, este singurul grup de bănci de celule stem din Europa ce deține 2 laboratoare care întrunesc standardele GMP, solicitate de Agenția Europeană a Medicamentului, pentru a furniza ATMP (advanced therapy medicinal product - tratament personalizat pe bază de celule stem mezenchimale) atunci când este necesar. Fără acces la ATMP, tratamentul cu celule stem mezenchimale nu este posibil.

 Experiență

Când avem copilul bolnav ne dorim cei mai experimentați medici, la fel și când alegem o bancă de celule stem. Biogenis prelucrează și stochează celule stem recoltate la naștere de peste 15 ani, folosind o metodă validată internațional. Biogenis este banca românească cu cea mai mare experiență în transplanturi și probe eliberate până în prezent, cu peste 70 pacienți români tratați, dintr-un total de peste 4.000 la nivel de grup, și peste 18 probe eliberate. Biogenis tratează pacienții acum, nu în viitor!

 Flexibilitate

La Biogenis, părinții aleg locația de stocare, având la dispoziție 3 opțiuni: România, Germania sau Polonia. În principiu, stocarea în România este cea mai recomandată, datorită duratei scurte de timp scurs de la recoltarea cordonului ombilical până la prelucrarea acestuia în laborator. Cu cât este un timp mai scurt, cu atât va exista o calitate mai bună a probei. La Biogenis, viabilitatea medie a celulelor stem este de peste 90%, standardul fiind 70%.

Totuși, pentru familiile care intenționează să se relocheze sau doresc din alte motive să aleagă stocarea celulelor stem în Germania, Biogenis poate asigura prelucrarea probei în România, într-un timp scurt de la recoltare, urmând ca aceasta să fie transportată ulterior, criogenată, în laboratorul din Germania.

Alți părinți pot opta pentru stocarea în Polonia, datorită proximității față de centrul de transplant. Toate laboratoarele FamiCord dețin aceleași standarde de calitate și folosesc aceleași proceduri.

 Suport specializat

Biogenis este singura bancă românească de celule stem care pune la dispoziție serviciul unic “Navigator de pacienți, o persoană dedicată care preia un pacient sau un aparținător al acestuia, lipsit de informații și de soluții și pe care îl însoțește pe tot parcursul său medical, de la diagnostic la tratament. Totodată, Biogenis deține propriul centru de transplant și poate oferi clienților acces la terapie.

Ce asigurări oferă banca?

Biogenis se obligă prin contract să găsească o probă compatibilă sau să despăgubească familia cu valoarea acesteia, în cazul în care proba stocată nu poate fi folosită. Pentru că se asigură ca obiectul contractului să fie îndeplinit și familia să beneficieze de acces la terapie!

 

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️