Informații utile pentru părinți: Ce boli pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem? - răspunsul medicului specialist

Informatii utile pentru parinti: Ce boli pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem? - raspunsul medicului specialist | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Patologiile care se pot trata cu celulele stem sunt în continuă creștere, asta și datorită faptului că relativ recent au fost introduse în terapie celulele stem mezenchimale.

• Dar mai multe informații despre bolile care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem ne spune domnul Dr. Felician Stăncioiu, Medic și Cercetător Român, Investigator principal în tratamente cu celule stem.

 Celulele stem mezenchimale și hematopoietice

Celulele stem mezenchimale sunt obținute la naștere din țesutul de cordon ombilical împreună cu sângele din cordonul ombilical, fiind folosite pentru a trata patologii din sfera neurologică, respectiv:

 accidentul vascular cerebral la adulți;
tetrapareză spastică;
scleroză laterală amiotrofică;
scleroză multiplă.

În pediatrie, celulele stem mezenchimale recoltate la naștere contribuie la îmbunătățirea statusului, dezvoltării copiilor cu tulburări din spectrul autist și pot da naștere celulelor cartilaginoase, musculare, adipoase, neuroni, iar celulele stem hematopoietice (recoltate din sânge de cordon ombilical) se folosesc în principal pentru generarea celulelor albe. Acest lucru oferă un potențial de aplicare foarte larg, dar care trebuie în continuare studiat și dezvoltat.

Tocmai de aceea, în București se contribuie la această cunoaștere, astfel, în cadrul studiului în desfășurare cu celule stem, s-au observat modificări pe analizele de sânge ale copiilor, modificări care pun în evidență neuro-inflamația.

 Celulele stem sunt folosite pe linie neurologică

În anii '94-'95, în Statele Unite, celulele stem erau utilizate exclusiv pentru pacienții oncologici iar rezultatele nu erau foarte încurajatoare. În prezent, sunt folosite cu succes inclusiv pe linie neurologică, astfel că utilizările celulelor stem sunt îmbogățite la fiecare decadă, cu eficacitate din ce în ce mai ridicată.

O altă direcție ar trebui să fie deschiderea unor porțiuni publice în băncile private, adică o susținere din sistemul de sănătate de stat pentru recoltarea acestor celule care au o utilizare și un potențial încă neexploatat.

În cadrul studiului clinic demarat în București, în 2019, sunt deja peste 20 de copii. Rezultatele cele mai bune au fost la copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani și o greutate corporală de până la 30 kg. Dintre aceștia, circa două treimi au avut îmbunătățiri evidente, chiar spectaculoase. Dar există bineînțeles și copii care nu au beneficiat în mod evident după aceste tratamente.

Copiii care au trecut de vârsta de 8 ani sau 35 kg greutate corporală au avut mai puține progrese (doar 1 din 4 a avut rezultate mai evidente).

Astfel, se recomandă ca intervențiile terapeutice să fie făcute în intervalul de 3-7 ani, având eficacitatea cea mai mare.

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️