Cum se recoltează celulele stem? Ne explică medicul ginecolog

Cum se recolteaza celulele stem? Ne explica medicul ginecolog | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Recoltarea celulelor stem reprezintă un gest simplu, fără niciun risc pentru mamă sau copil. Recoltarea sângelui și a țesuturilor din cordonul ombilical este efectuată de medicul ginecolog imediat după nașterea copilului.

• Dar mai multe detalii importante despre acest subiect, ne spune doamna Dr. Matei Irina, Medic Specialist Obstetrică - Ginecologie, la Rețeaua Medicală Wellborn.

 Cum se prelevează sângele și țesutul din cordonul ombilical?

Sângele și țesutul din cordonul ombilical se prelevează în câteva minute de la naștere, după ce medicul ginecolog a clampat și tăiat cordonul ombilical, iar bebelușul a fost preluat deja de echipa de neonatologie.

Înainte de expulzia placentei, medicul ginecolog colectează sângele din cordonul ombilical, gest ce seamănă cu o prelevare venoasă normală, complet inofensivă și nedureroasă. Este foarte important să fie colectat cât mai mult sânge pentru a asigura succesul extracției de celule stem. Odată prelevat sângele, este prelevat țesutul din cordon - procedura constă în tăierea unui segment de cordon de 10-15 cm, cât mai aproape de placentă.

Ajuns în laborator, personalul responsabil trece la analiza, separarea și conservarea celulelor stem în vapori de azot lichid. Aceste celule sunt deja utilizate pentru a trata peste 85 de boli, dintre care în principal boli de sânge precum leucemie, anemie, limfom.

Recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical poate fi efectuată atât în cazul unei operații cezariane, cât și al unei nașteri naturale.

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️