Se poate face recoltare de celule stem dacă doresc întârzierea clampării cordonului ombilical? - sfatul medicului obstetrică - ginecologie

Se poate face recoltare de celule stem daca doresc intarzierea clamparii cordonului ombilical? - sfatul medicului obstetrica - ginecologie | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Viitorii părinți încearcă să se informeze din cât mai multe surse înainte de venirea pe lume a unui nou-născut și încearcă să ia cele mai bune decizii în ceea ce privește sănătatea micuțului lor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Atunci când vine vorba despre recoltarea de celule stem, una dintre întrebările care apar frecvent este aceea dacă se poate recolta sânge din cordonul ombilical la naștere și/sau țesut ombilical și totuși nou-născutul să beneficieze de clampare întârziată a cordonului ombilical. Iată răspunsul doamnei Dr. Ianiotescu Carmen, Medic Specialist Obstetrică - Ginecologie, la Rețeaua Medicală Wellborn.

 Ce este clamparea întârziată a cordonului ombilical și care sunt beneficiile acesteia?

Clamparea întârziată a cordonului ombilical se referă la amânarea ligaturării acestuia imediat după nașterea fătului atât timp cât cordonul ombilical încă pulsează - ideală ar fi așteptarea a 30-120 secunde. În ceea ce privește beneficiile, există un beneficiu major în prevenirea anemiei la nou născuți, în special în cazul prematurilor, datorită cantității suplimentare de fier care le este transferată în acel interval.

Există și situații în care clamparea întârziată a cordonului ombilical nu este recomandată, în ciuda beneficiilor aduse - proaspăta mămică sângerează puternic, există diverse complicații la nivel de placentă, sângerare la nivelul cordonului ombilical sau dificultăți de respirație în cazul nou-născutului.

 În cazul în care este posibilă și recomandată clamparea întârziată a cordonului ombilical, este posibilă recoltarea de celule stem?

În unele cazuri, recoltarea de sânge ombilical în vederea tratamentelor ulterioare (atunci când există, de exemplu, istoric familial al anumitor afecțiuni) este favorizată de clamparea întârziată a cordonului ombilical. În alte situații însă, prelungirea timpului până la clamparea cordonului ombilical poate să ducă la coagularea sângelui și oportunitatea de a recolta celule stem va fi pierdută, însă, dacă se dorește și recoltare de țesut ombilical, acesta nu este afectat de clamparea întârziată.

Așadar, viitorii părinți care iau în calcul recoltarea de celule stem trebuie să știe faptul că da, se poate recolta sânge ombilical în cazul clampării întârziate a cordonului ombilical, dacă timpul de așteptare este între 30 și 120 secunde.

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️