A început, școala iar răcelile și-au făcut apariția? Avem noi soluția!

A inceput scoala, iar racelile si-au facut aparitia? Avem noi solutia!

A început, școala iar răcelile și-au făcut apariția? Avem noi soluția!

Pe scurt

  • Răceala comună este o infecție cauzată de un virus. Sute de virusuri diferiți pot provoca răceli și afectează de obicei nasul, urechile și gâtul. Se răspândesc cu ușurință de la o persoană la alta prin picăturile infectate din gură și nas, ce sunt adesea transmise prin tuse și strănut. 

Răcelile sunt foarte frecvente

Copiii preșcolari și școlari sănătoși răcesc adesea de cel puțin 6 ori pe an. Uneori, după ce se recuperează de la un virus, contractează un virus nou și diferit, așa că poate părea că sunt „întotdeauna bolnavi”. Copiii sunt mai predispuși să răcească decât adulții, deoarece sistemul lor imunitar este încă în curs de dezvoltare. Dar majoritatea copiilor contractează mai puține virusuri de răceală pe măsură ce cresc.

Care sunt simptomele unei răceli?

Răceala provoacă de obicei simptome precum:

 nas congestionat sau rinoree;
 durere de gât;
 tuse;
 strănut;
 letargie.

Simptomele mai puțin frecvente includ:

 febră (temperatura ridicată);
 eczeme;
 vărsături;
 diaree.

Dacă copilul are simptome de răceală, este posibil să fii îngrijorat că are COVID-19, deoarece unele simptome de răceală și COVID-19 sunt similare. Discută cu medicul înainte de a merge cu copilul bolnav la cabinet.

Cum se tratează răceala?

Majoritatea răcelilor sunt cauzate de virusuri și trec de la sine în decurs de o săptămână. Dacă copilul este răcit, antibioticele nu îl vor ajuta să se recupereze, deoarece antibioticele pot ajuta doar la tratarea infecțiilor bacteriene.

Medicamentele precum decongestionantele nazale și antihistaminicele nu ajută copiii să se recupereze mai repede și nu sunt recomandate celor mici.

Cel mai bun tratament pentru majoritatea răcelilor este ca copilul să se odihnească acasă, astfel încât sistemul imunitar să poată lupta împotriva virusului. Asigură-te că bea multe lichide, care vor ajuta la ameliorarea durerii în gât.

Mierea poate ajuta la ameliorarea tusei copiilor, mai ales dacă este dată la culcare, dar poate fi administrat copiilor peste 12 luni.

Paracetamolul sau ibuprofenul pot fi folosite pentru a calma durerea de gât sau de cap. Punctele forte ale acestor medicamente eliberate fără prescripție medicală diferă, așa că asigură-te că verifici instrucțiunile privind dozele de pe ambalaj.

De asemenea, suplimentele de vitamine precum zincul, vitamina C și echinacea îi pot ajuta pe copii să se recupereze mai repede.

Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că incluzi în alimentația copilului multe vitamine, cum ar fi vitamina C, care poate ajuta la consolidarea sistemului imunitar. Vitamina C este menținută în celulele imune, iar deficiența de vitamina C a fost legată de o susceptibilitate mai mare la infecție. În timp ce unele cercetări nu sunt clare dacă vitamina C poate preveni o infecție respiratorie acută, există dovezi că aceasta poate scurta durata și severitatea unor infecții!

Suplimentele alimentare cu extracte din plante sunt utilizate pe scară largă și popularitatea lor continuă să crească, inclusiv în tratamentele pentru copii. De obicei, aceste produse sunt bine tolerate și se consideră sigure. 85% din populația lumii folosește fitoterapia în scop curativ, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar 45% din medicamentele moderne au la bază extracte vegetale active.

Efectul terapeutic al produselor din plante de calitate sunt similare celor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora

Păstrând standardele înalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilăria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate și nutraceutice, create și dezvoltate prin tehnologii de ultimă generație.

Soluțiile fitoterapeutice ale gamei Phytodep reprezintă o alternativă de primă intenție, blândă și delicată, dar eficientă, în abordarea tulburărilor funcționale și a patologiei sugarilor și copiilor.

Extractele de echinaceea sunt unul dintre cele mai des utilizate preparate pe bază de plante. În mod tradițional, echinacea era folosită de popoarele indigene pentru tratarea multor boli (răceli și alte boli respiratorii, vindecarea rănilor, etc.). În zilele noastre, extractele de Echinacea sunt utilizate în principal pentru tratarea și prevenirea infecțiilor tractului respirator, în special răceala obișnuită.

Multe studii clinice cu diferite preparate din Echinacea au fost efectuate și au avut rezultate variabile privind reducerea, durata și severitatea simptomelor asociate cu infecția respiratorie. Unele studii au raportat chiar scăderea frecvenței, duratei și severității infecțiilor tractului respirator, iar altele spun că tratamentul cu extract de Echinacea, vitamina C și propolis au redus semnificativ numărul și durata episoadelor de boală la copii în comparație cu grupul tratat cu placebo (Cohen și colab., 2004).

Au fost efectuate mai multe meta-analize cu o mare eterogenitate a studiilor și rezultatele sugerează că extractele de Echinacea au fost eficiente în prevenirea răcelii după inocularea clinică (Schoop și colab., 2006).

Echinacea, propolisul, măceșul, muștarul sălbatic, eucaliptul, grindelia și cimbrul de cultură formează un complex unic de fitoextracte standardizate și nutraceutice care fac parte din compoziția VIRODEP® picături orale - indicat în profilaxia și terapia infecțiilor respiratorii de origine virală sau bacteriană, asociat cu antibiotice și simptomatice și în consolidarea sistemului imunitar.

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

VIRODEP® picături orale: Citeste prospectul | Cumpara online


VIRODEP® picături orale - De primă intenție la primul semn de viroză respiratorie
VIRODEP® picături orale - Asociat cu antibiotice și simptomatice, scade durata și severitatea infecției, grăbind vindecarea

Beneficii:

 Scurtează durata infecțiilor respiratorii;
 Reduce numărul și severitatea infecțiilor respiratorii;
 Previne complicațiile bacteriene;
 Susține sistemul imunitar în perioada de vulnerabilitate imunologică.

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii (virale și bacteriene)

Cumpara VIRODEP® picături orale 30 ml | 37.30 lei

Sugari 6 luni-1 an: 1 picătură/kg o dată pe zi, înainte de masă

Copii 1-3 ani: 1 picătură/kg de două ori pe zi, înainte de masă

Copii 3-6 ani: 10 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Copii 6-12 ani: 15 picături de trei ori pe zi, înainte de masă

Adulți: 25 picături de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ca atare sau dizolvate în puțină apă

Recomandări de administrare Prevenție: 10 zile/lună timp de 3 luni. Faza acută: 7-10 zile. Perioada de vulnerabilitate imunologică: 10-14 zile

propolis, măceș (Rosa canina)/(7-9:1), echinacea (Echinacea angustifolia)/(8-10:1), muștar sălbatic (Sisymbrium officinale)/(4:1), grindelia (Grindelia robusta)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), eucalipt (Eucalyptus globulus)/(4:1).

* extracte standardizate

VIRODEP® picături orale nu conține zahăr și gluten.

Măceșul

Bogat în vitamina C, are acțiune imunomodulatoare, fiind util în prevenția și tratamentul afecțiunilor sistemului respirator. Este bogat și în carotenoide și flavonoide – acțiunea sinergică cu acidul ascorbic potențând proprietățile antioxidante

Echinacea

Polizaharidele conținute cresc capacitatea de apărare a organismului împotriva virusurilor și bacteriilor, prin stimularea nespecifică a sistemului imunitar (activarea fagocitozei și stimularea fibroblastelor). Proprietățile antibacteriene sunt datorate prezenței echinacosidelor, care au acțiune bacteriostatică și antifungică dovedită. Efectele antivirale și antibacteriene se explică și prin inhibarea hialuronidazei, reducând astfel caracterul invaziv al microorganismelor patogene

Propolisul

Acțiunea sa antiinflamatoare se explică prin inhibarea sintezei de prostaglandine și leucotriene realizate de macrofage și a eliberării histaminei ca răspuns la stimulii inflamatori. Are acțiune antivirală demonstrată împotriva gripei, herpes simplex și adenovirus, precum și acțiune bacteriostatică și bactericidă împotriva unor stafilococi și streptococi: efectul antibacterian se datorează, în principal, prezenței galanginei, un flavonoid capabil să stimuleze agregarea bacteriilor distrugând astfel membrana lor citoplasmatică. Crește rezistența organismului împotriva virusurilor și bacteriilor prin stimularea sintezei de anticorpi și activității leucocitelor și macrofagelor

Muștarul sălbatic

Are proprietăți antiinflamatoare și protectoare la nivelul mucoasei căilor respiratorii.

Grindelia si cimbrul de cultură

Bogate în flavonoide, au acțiune antibacteriană și spasmolitică.

Eucaliptul

Are acțiune antibacteriană și mucoreglatoare. Este eficient împotriva bacteriilor Gram-negative (Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa etc.)

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII