Vaccinarea copiilor alergici. Tot ce trebuie să știi ca părinte

Vaccinarea copiilor alergici. Tot ce trebuie să știi ca părinte | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Vaccinurile la nivel mondial produc foarte rar reacții amenințătoare de viață prin mecanism alergic. Reacțiile anafilactice care duc la spitalizare sau complicații grave apar foarte rar, probabilitatea fiind de 1 la 1 milion. Fiecare părinte se poate informa legat de compoziția vaccinului și reacțiile adverse ale acestuia, dar se recomandă informarea din surse sigure, precum site-urile oficiale. Dar mai multe informații utile despre vaccinarea copiilor alergici ne spune domnul doctor Craiu Mihai, Medic Pediatru INSMC „Alessandrescu –Rusescu”, Conferențiar Universitar.

Vaccinarea copiilor alergici

Nu întotdeauna primim informații corecte, unele „voci” nefiind de acord cu realizarea unui vaccin, îndrumându-ne pe o cale strict în folosul propriu. Ar fi recomandat ca părinții să se gândească dacă un vaccin este mai întâi în beneficiul copilului, sau evitarea acestuia ar fi mai bună pentru el, găsind alte soluții pentru imunizare alături de un specialist.

Consultarea listei de alergii și compararea ei cu elementele din compoziția vaccinului

Când vine vorba de bolile mortale, nu este înțelept să vă jucați cu sănătatea copilului vostru, acceptând riscul contractării acelei maladii de către copil, doar pentru că vi s-ar părea foarte groaznică perspectiva unei improbabile reacții alergice. Există mulți copii care au alergii documentate, fiind un diagnostic dat de către un specialist. Înainte de a lua decizia vaccinării copilului, este recomandat consultarea listei de alergii și compararea ei cu elementele din compoziția vaccinului.

În cazul în care există îndoieli legate de vaccinare, părinții trebuie să se gândească la riscul la care copilul este expus dacă nu face acel vaccin. Unele persoane aleg să nu mai apeleze la vaccin, deoarece își spun că unele boli au dispărut de mult în România, sau nu mai sunt așa grave ca înainte, dar acestea reapar pentru că lumea a devenit mică, oamenii călătorind foarte mult dintr-o țară în alta.

Dacă părinții se tem de ce alergii ar putea avea copilul, sau de ce riscuri poate impune vaccinul, se îndeamnă apelarea la un serviciu specializat, unde există toate mijloacele necesare pentru a vaccina un copil cu potențial mare alergic. Aceștia au aparatele necesare pentru a monitoriza sistemul imunitar al copilului pe o durată de timp, cei alergici ce se vaccinează făcând reacții grave imediat după administrarea vaccinului, necesitând o supreveghere mai îndelungată față de restul persoanelor care se vaccinează în mod normal.

O reacție alergică, oricât de gravă, apărută în cabinetul medical, este în siguranță deoarece medicul cunoaște protocolul. Există afecțiuni în fața cărora nu se poate face foarte mult lucru, decât susținerea funcțiilor vitale și sperarea la imunitatea înnăscută a copilului să se descurce cu musafirul nedorit care îi vizitează corpul. Este mai prudentă vaccinarea - cu precauțiile de rigoare - unui copil cu istoric de alergie decât să își asume părinții, medicii, dascălii, riscul expunerii acelui copil la potențiale efecte amenințătoare de viață.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️