Recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical - Avantaje și dezavantaje

Recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical - Avantaje si dezavantaje | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Celulele stem din cordonul ombilical sunt folosite în practica medicală curentă ca sursă alternativă de grefă la celulele recoltate din măduva osoasă sau din sângele periferic. Dar acestea au avantaje și dezavantaje.

• Dar mai multe detalii importante despre acest subiect, ne spune doamna Dr. Cristina Predescu, Medic hematolog.

Avantajele și dezavantajele recoltării celulelor stem din cordonul ombilical

Ca avantaje, celulele reprezintă plaja mare de donatori, acestea fiind celulele deja stocate în băncile internaționale, spre deosebire de sursele din mediul extern.

Ca dezavantaje, poate cel mai important ar fi numărul limitat de celule care se găsește în aceste unități de condoane prezervate. Acest lucru este important pentru că poate prelungi perioada de după transplant până la momentul în care acestea ajung să fie eficiente efectiv, și predispunând la infecții multiple. Totodată, dacă este nevoie de o ulterioară accesare a donatorului, acest lucru nu este posibil pentru donații ulterioare.

În ziua de astăzi s-au făcut nenumărate progrese în industria medicală, precum studierea acestor celule ombilicale ex vivo, prin expansiunea și multiplicarea lor, a putea fi utilizate în special la adult, unde acolo este problema majoră ca celularitatea din cordonul ombilical să fie insuficientă. Astfel s-au folosit aceste celule manipulate în laborator, ajungându-se la rezultate foarte bune, scurtând perioada de grefare și infecțiile, și scurtând perioada de spitalizare.

Așadar, există speranța că în viitor vor fi utilizate în practica curentă mult mai des aceste surse, deoarece ele există și sunt stocate în peste 100 de bănci din întreaga lume, și există peste 800.000 de astfel de unități gata să fie folosite.

 

Pachetele Biogenis

Cât costă recoltarea?

Biogenis este o bancă de celule stem privată ce face parte din grupul FamiCord, grup European de bănci de celule stem cu locaţii de stocare proprii, partenere şi comerciale în România, Spania, Letonia, Polonia, Germania, Italia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bosnia Herzegovina, Statele Unite.

Accesează mai jos pagina unde sunt explicate clar pachetele de recoltare Biogenis şi preţurile acestora.

Consultă lista de prețuri

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️