Tusea nocturnă la copii: care sunt cauzele și cum poate fi tratată corect?

Tusea nocturna la copii: care sunt cauzele si cum poate fi tratata corect?

Tusea nocturnă la copii: care sunt cauzele și cum poate fi tratată corect?

Pe scurt

  • Somnul este prețios pentru copii și poate chiar mai mult pentru părinții lor. Când o tuse ocazională pe timp de noapte ține un copil treaz, părinții vor să înțeleagă cauza, astfel încât toată lumea să poată avea un somn mai odihnitor.

     

    Dacă faci parte din părinții care se întreabă „De ce tușește copilul meu noaptea?”, citește mai departe pentru a afla de ce și ce poți face pentru a-l ajuta.

De ce copilul meu tușește doar noaptea?

Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolilor copilăriei. Aceasta poate suna îngrozitor, dar de obicei nu este un semn al unei afecțiuni grave. De fapt, tusea este un reflex sănătos și important care ajută la protejarea căilor respiratorii.

Mulți părinți pot descoperi că tusea copilului lor este mai gravă noaptea. Acest lucru este cauzat de obicei, de mucusul din nasul și cavitatea sinusurilor unui copil care se scurge în gât, în timp ce acesta stă culcat. Acest lucru duce la iritații la nivelul gâtului, fapt care declanșează reflexul de tuse.

Poate fi stresant să-ți auzi copilul tușind în miez de noapte, dar părinții ar trebui să facă tot posibilul să nu-și facă griji decât dacă tusea nocturnă perturbă somnul copilului pentru mai mult de câteva nopți.

Crize de tuse noaptea la copii

Când copilul tău este răcit, mucusul din nas și sinusuri coboară în gât și poate declanșa o tuse în timpul somnului. Aceasta este o problemă doar dacă tusea nu-ți lasă copilul să doarmă. Astmul poate declanșa, de asemenea, tuse nocturnă, deoarece căile respiratorii tind să fie mai sensibile și mai iritabile noaptea.

Uneori, o tuse puternică și umedă este un semn de avertizare că puiul tău are o boală sau o afecțiune care necesită tratament medical.

Dacă tusea copilului provoacă mucus verde sau galben și trebuie să strănute sau să-și sufle nasul mult și des, este posibil să aibă o infecție a sinusurilor. Mergi cu el la pediatru, deoarece ar putea avea nevoie de antibiotice sau medicamente pentru alergii, pentru a ajuta la curățarea infecției și pentru a-i ușura simptomele.

Tusea uscată pe timp de noapte

Dacă tusea copilului este o tuse enervantă care ba pornește ba se oprește, dar care se agravează noaptea, sună medicul pediatru. O tuse uscată nu determină eliminarea de mucus (spută). Tusea uscată este însoțită adesea de o gâdilitură în gât care precede accesul de tuse și este un simptom al multor infecții de căi respiratorii superioare. Dar poate fi, de asemenea, un semn de astm.

Dacă copilul are probleme cu respirația sau devine incapabil să vorbească, să mănânce sau să bea, sună la 112 sau mergi imediat la cea mai apropiată cameră de gardă.

Tuse nocturnă, cu vărsături

Tusea nocturnă însoțită de vărsături este foarte neliniștitoare pentru copii și pentru părinții sau îngrijitorii lor. Uneori, aceste simptome rezultă din faptul că cei mici nu sunt capabili să tușească eficient și să elimine mucusul, așa că vărsăturile sunt doar modul în care corpul lor le curăță.

În alte cazuri, vărsăturile și tusea pot sugera o afecțiune mai gravă, cum ar fi astmul sau pneumonia.

Uneori, dacă un copil se confruntă cu deshidratare prin vărsături, ar putea declanșa un atac de astm. Este important ca părinții sau îngrijitorii să monitorizeze un copil care se confruntă cu crize de tuse și respirație șuierătoare în timp ce este bolnav.

Cum se tratează tusea nocturnă la copii?

Majoritatea tipurilor de tuse sunt cauzate de virusuri care trebuie doar să-și urmeze cursul. Uneori, acest proces poate dura până la 2 săptămâni. De obicei, medicii nu prescriu antibiotice, deoarece acestea acționează doar împotriva bacteriilor.

Cu excepția cazului în care tusea nu lasă copilul să doarmă, medicamentele pentru tuse nu sunt necesare. Ele ar putea ajuta un copil să nu mai tușească, dar nu tratează cauza tusei.

Dacă tusea și nasul înfundat al copilului sunt prezente mai mult de 10 zile fără ameliorare, discută cu medicul pediatru.

Cum îmi pot ajuta copilul să se simtă mai bine?

După cum spuneam, tusea poate fi un lucru bun pentru copil, indiferent cât de greu îți este să auzi asta. Dar există câteva modalități prin care părinții pot ameliora tusea unui copil mic pe timp de noapte și îl pot ajuta să aibă un somn odihnitor.

 Pune un umidificator în cameră. Folosește un umidificator în dormitorul copilului pentru a ajuta la umezirea căilor respiratorii. O altă sugestie este să lași copilul să respire ceață caldă, cum ar fi aburul de la un duș fierbinte într-o baie închisă. Aceste metode vor relaxa căile respiratorii și vor slăbi mucusul înainte de culcare, pentru a ajuta la ameliorarea tusei pe timp de noapte.
 Menține copilul hidratat. Menținerea unei hidratări adecvate poate ajuta la slăbirea mucusului din plămâni și la subțierea mucusului din nas. Dacă copilul tău se plânge de gât iritat din cauza tusei, oferă-i lichide calde.
 Utilizează un calmant natural pentru tuse. TUSSODEP® sirop de la Dr. Phyto are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

Calmează tusea iritativă și productivă cu ajutorul TUSSODEP® sirop

Cu TUSSODEP® sirop copilul scapă natural și rapid de tusea chinuitoare! Datorită combinației complexe de extracte standardizate din plante, precum și resveratrol, TUSSODEP® sirop acționează prin două căi, modulând tusea fără a-i inhiba rolul fiziologic si asupra inflamației prin formarea unei bariere de protecție și asupra mucusului, făcându-l mai ușor de eliminat.

Tusea este un mecanism de apărare al organismului, prin care încearcă să menţină căile respiratorii libere. De aceea, este foarte important ca tusea să nu fie inhibată, ci modulată și readusă în parametri fiziologici.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră, echinacea, protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea. Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți.
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice.
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 51.10 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), resveratrolul.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII