Bucură-te de primăvară cu aliatul perfect în prevenirea manifestărilor alergice la copii

Bucura-te de primavara cu aliatul perfect in prevenirea manifestarilor alergice la copii

Bucură-te de primăvară cu aliatul perfect în prevenirea manifestărilor alergice la copii

Pe scurt

  • Alergiile de primăvară sunt un fenomen frecvent întâlnit în rândul copiilor și pot provoca o serie de simptome neplăcute, cum ar fi nasul înfundat, strănutul, mâncărimea și înroșirea ochilor, tusea și oboseala. Iată câteva sfaturi utile pentru a-l ajuta pe cel mic să treacă mai ușor peste aceste simptome și să se bucure din plin de vremea frumoasă de afară!

Ce este o alergie?

Alergia nu este altceva decât răspunsul sistemului imunitar la agenți străini, numiți alergeni și se poate manifesta în diferite moduri.

Alergiile la polen - în special - afectează sistemul respirator și se caracterizează printr-o anumită sezonalitate și recurență pe parcursul anului, determinate de ciclul plantelor care produc și eliberează diferitele tipuri de polen în mediu, din care cantități mari pătrund în căile respiratorii.

La persoanele alergice, eliberarea de polen și „migrarea” acestuia provoacă rinită alergică, iar în cele mai severe cazuri poate da naștere la adevărate crize de astm.

Da, primăvara este o perioadă minunată, dar poate fi dificilă pentru un copil care suferă de alergii sezoniere. Joaca afară nu mai este plăcută când strănuți constant și te mănâncă ochișorii și nasul. Iată deci, câteva sfaturi utile pentru a-ți ajuta copilul să se bucure de acest sezon minunat:

Identifică cauza alergiei copilului

Simptomele alergiilor de primăvară la copii pot include strănut, mâncărimea nasului, ochilor și gâtului, nas congestionat, tuse, iritație a pielii, dificultăți de respirație și oboseală. Este important să identifici aceste simptome cât și cauzele lor, pentru a le trata corespunzător. Acest lucru poate fi realizat prin-o simplă vizită la medicul pediatru sau la un alergolog pentru teste de alergie.

Evită expunerea la alergeni

După identificarea alergenilor la care copilul tău este sensibil, încearcă să eviți expunerea la aceștia, pe cât posibil. În timpul sezonului de alergii, deschide ferestrele camerei sale doar în timpul serii, când concentrația de polen este mai mică, și folosește aerul condiționat în loc de ventilare prin intermediul ferestrelor. De asemenea, este important să speli hainele și părul copilului după ce a petrecut timp afară, pentru a îndepărta orice urmă de polen. Evită, de asemenea, plimbările în aer liber în zilele cu niveluri ridicate de polen.

Ajută copilul să-și mențină igiena personală

Ajută copilul să-și mențină igiena personală prin spălarea feței și a mâinilor în mod regulat pentru a elimina polenul și alți alergeni de pe piele și din ochi.

Spală hainele și lenjeria de pat mai frecvent

Spală hainele și lenjeria de pat ale copilului tău în mod regulat pentru a elimina polenul și alți alergeni care se pot acumula pe acestea. De asemenea, asigură-te că usuci hainele și lenjeria interior, pentru a preveni acumularea de polen pe ele.

De asemenea, când vine vorba de a lua un medicament pentru a ameliora simptomele alergiei, cum ar fi mâncărimea ochilor sau strănutul, avem tendința de a crede că ar trebui administrat copilului doar atunci când are simptome specifice. Dar se dovedește că produsele pentru alergii funcționează cel mai bine atunci când sunt luate în mod consecvent și preventiv.

Cum faci față simptomelor alergiei la polen?

Cea mai bună apărare împotriva alergiei este încercarea de a evita contactul cu substanța alergenă. Cât despre polen, însă, este cu adevărat complicat.. ar însemna să nu poți ieși afară, să nu poți deschide ferestrele, pe scurt, să nu te bucuri de cel mai frumos anotimp al anului.

Aliatul perfect în prevenirea manifestărilor alergice la copii: tratamentul fitoterapeutic

Produsele farmaceutice fitoterapeutice și medicamentele pe bază de plante cu rădăcini în medicina fitoterapeutică clasică au un rol bine stabilit în cazul bolilor căilor respiratorii superioare și a infecțiilor acute și cronice. O selecție și o aplicare amănunțită ar putea însemna un beneficiu imens pentru pacient. Produsele farmaceutice fitoterapeutice trebuie să îndeplinească aceleași criterii de calitate, eficacitate și inofensivitate a medicamentelor bazate pe dovezi, cum ar fi produsele farmaceutice, deși sunt adesea prescrise datorită utilizării bine stabilite sau tradiționale.

Alergiile nu se tratează definitiv, însă pot fi controlate cu succes combinând tratamentul medicamentos cu regulile idicate pentru evitarea potențialilor factori alergenici.

Din fericire, simptomele alergiilor respiratorii pot fi atenuate folosind un sirop natural ce susține funcționarea normală a tractului respirator precum ALLERDEP® sirop.

ALLERDEP® sirop are efecte benefice datorate componentelor active din fitoextractele conținute ce diminuează manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic).

Datorită extractelor din plante atent selecționate, siropul ALLERDEP® de la Dr. Phyto are efect de reducere a hiperreactivității bronșice, având acțiune de drenare și bronhodilatare asupra sistemului respirator al celui mic, îmbunătățind răspunsul organismului la agenții alergeni.

Coacăzul negru din compoziția sa este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Acesta determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor care au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul, ginkgo, lemnul-dulce, carpenul și arinul negru sunt foarte utile în stări alergice și inflamatorii, având acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, iar urzica și menta au efect spasmolitic, descongestionant, expectorant și balsamic.Trupurile copiilor sunt deosebit de sensibile și răspund rapid la proprietățile vindecătoare ale plantelor. 

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică.
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii.
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni.
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice.
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 51.10 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII