EduFin Fest: BCR, alături de tineri, în drumul lor către independența financiară

EduFin Fest -  BCR, alaturi de tineri, in drumul lor catre independenta financiara

EduFin Fest: BCR, alături de tineri, în drumul lor către independența financiară

Cu siguranță educația financiară este una dintre cele mai importante abilități de viață și pe care tinerii ar trebui să o dobândească cât mai devreme posibil. În timp ce multe școli se concentrează pe subiecte academice, cum ar fi matematica sau istoria, mulți tineri părăsesc sistemul de învățământ fără cunoștințe adecvate despre gestionarea banilor și finanțe personale.

Învățarea abilităților de viață, inclusiv educația financiară, este crucială pentru dezvoltarea independenței financiare a tinerilor. Aceste abilități sunt cheia pentru a-și îndeplini obiectivele și a reuși în viață, iar învățarea acestora ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă. Însă niciodată nu este prea târziu să devii independent financiar.

Strategii și obiceiuri bune de gestionare a banilor pentru tineri

Independența financiară este o abilitate care poate fi învățată și dezvoltată în timp, prin implementarea unor strategii și obiceiuri bune de gestionare a banilor.

Primul pas pentru a deveni independent financiar este de a înțelege importanța stabilirii unui buget și economisirii. Bugetul este un plan financiar care indică veniturile și cheltuielile și este necesar pentru a putea urmări de unde vin banii și unde se duc. Tinerii trebuie să fie capabili să își stabilească un buget și să înțeleagă cât de mult pot cheltui în fiecare lună. De asemenea, trebuie să înțeleagă importanța economisirii și cum să își dezvolte o strategie de economisire pe termen lung.

Al doilea pas este de a înțelege diferența între nevoi și dorințe

Este important ca tinerii să înțeleagă că nu toate cheltuielile sunt esențiale și că ar trebui să acorde prioritate nevoilor lor și să-și limiteze cheltuielile pentru dorințele nesemnificative. De asemenea, este important să învețe să facă alegeri financiare inteligente.

Un alt aspect important al educației financiare este înțelegerea creditului și a datoriilor. Tinerii trebuie să învețe să folosească creditele cu responsabilitate și să înțeleagă costul total al

creditului, inclusiv dobânda și taxele. Este important să evite datoriile nesănătoase, cum ar fi cele cu cardurile de credit și să nu își asume cheltuieli pe care nu și le pot permite.

De asemenea, tinerii trebuie să învețe să își planifice investițiile și să înțeleagă importanța investițiilor pentru a obține un randament pe termen lung. Ei ar trebui să învețe despre investiții în acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale și alte instrumente financiare, astfel încât să poată să își construiască un portofoliu de investiții diversificat și să-și crească veniturile pe termen lung.

BCR susține tinerii să devină independenți financiar și în viață

La început de drum apar cele mai multe întrebări, e momentul când tinerii și-ar dori să aibă alături ajutor calificat, dar și prietenos, pentru a lua deciziile potrivite, mai ales când este vorba despre independența în viață.

Pentru a obține ceea ce își doresc pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung, BCR - educatorul financiar #1 al României, îi ajută pe tineri să aibă cunoștințele de educație financiară și abilități de viață de care au nevoie la început de drum în viață.

EduFin Fest: Primii pași pentru independența financiară și în viață

Educația financiară este un element cheie pentru dobândirea independenței financiare și reușita în viață. Tinerii trebuie să învețe să își gestioneze banii într-un mod responsabil, să își stabilească obiective financiare și să le urmărească cu tenacitate. Cu educația financiară potrivită și un set de abilități de viață bine dezvoltate, tinerii pot dobândi independența financiară și pot reuși în viață. Din fericire, există multe resurse disponibile astăzi pentru a ajuta tinerii să își dezvolte abilitățile financiare și de viață necesare. În plus, unele evenimente speciale, precum ediția a doua EduFin Fest din data de 11 Aprilie, chiar de Ziua Educației, oferă o hartă a independenței financiare pentru a ajuta tinerii să înceapă un drum spre succes în viață.

Harta independenței financiare pentru a ajuta tinerii să deprindă noțiuni financiare pentru un start corect în viață

Harta independenței financiare este un instrument de orientare în carieră dezvoltat de psihoterapeuta Diana Stănculeanu pentru Școala de Bani și EduFin Fest, prin care tinerii sunt ghidați în a-și stabili obiective personale și financiare clare pentru viața de adult. Cu ajutorul acestei hărți pe care o pot descărca gratuit de aici tinerii cu vârsta între 16 și 24 ani primesc sfaturi

pentru carieră și planificare financiară, pentru a se pregăti de un start bun în viața de adult, și intră în același timp într-o tombolă cu premii, în urma căreia pot câștiga:

Un telefon Telefon mobil Apple iPhone 14 Plus
 3 perechi de căști Apple AirPods 3 (2022)
 2 trotinete electrice Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️