Gustări la discreție de Paște? Iată cum prevenim și tratăm disconfortul abdominal la copii

Gustari la discretie de Paste? Iata cum prevenim si tratam disconfortul abdominal la copii

Gustări la discreție de Paște? Iată cum prevenim și tratăm disconfortul abdominal la copii

Pe scurt

  • În perioada sărbătorilor de Paște, familiile se bucură de gustări delicioase și de mese copioase, însă acest obicei poate cauza disconfort abdominal la copii. În aceste momente, este important să știm cum să prevenim și să tratăm aceste probleme digestive la copii!

Prevenirea disconfortului abdominal la copii

Disconfortul abdominal la copii poate fi cauzat de o varietate de factori, în special în preajma sărbătorilor când aceștia au la dispoziție toate gustările lor preferate. Dar prevenirea acestui disconfort poate fi realizată prin intermediul unor măsuri simple, cum ar fi următoarele:

 Limitarea consumul de alimente grase și procesate: alimentele grase și procesate sunt mai greu de digerat și pot cauza disconfort abdominal. Încearcă să introduci mai multe alimente naturale și proaspete în alimentația copilului.

 Porții mici de mâncare: în loc de câteva mese mari pe zi, încearcă să-i oferi mai multe mese mici și sănătoase pe parcursul zilei. Aceasta poate ajuta la reducerea disconfortului abdominal și la îmbunătățirea digestiei.

 Evitarea băuturile carbogazoase: băuturile carbogazoase pot provoca disconfort abdominal și pot agrava problemele digestive. Înlocuiește-le cu apă sau sucuri naturale.

 Hidratarea copilului: este important ca al tău copil să bea suficientă apă pentru a evita deshidratarea și constipația. Asigură-te că îi oferi suficientă apă și lichide pe parcursul zilei.

 Copilul trebuie să rămână activ: acest lucru va ajuta la sănătatea gastrointestinală generală. O plimbare prin parc sau prin oraș este mereu binevenită!

Simptomele disconfortului abdominal la copii pot varia de la ușoare la severe și pot include:

Durere abdominală: copilul poate prezenta dureri de stomac, crampe abdominale sau senzație de arsură în partea de sus a abdomenului.
Balonare: copilul poate avea senzația de umflare sau de plenitudine în abdomen.
Flatulență: copilul poate prezenta gaze abdominale excesive și neplăcute.
Senzație de greață: copilul poate prezenta senzație de greață și poate avea tendința de a vomita.
Diaree sau constipație: copilul poate prezenta probleme digestive, cum ar fi diareea sau constipația.
Pierdere în greutate: în cazuri grave, copilul poate pierde în greutate din cauza problemelor digestive.

Cauza problemei digestive și tratamentul

În cazul în care copilul dezvoltă disconfort abdominal, există mai multe modalități de tratament. Primul pas este de a identifica cauza problemei digestive și de a încerca să o elimini. De exemplu, dacă copilul are intoleranță la lactoză, este important să eviți consumul de lactoză. Îi poți oferi lapte fără lactoză sau produse lactate fermentate (care conțin o cantitate mică de lactoză). În plus, poți utiliza remedii naturale, cum ar fi ceaiurile de plante, care pot ajuta la calmarea simptomelor și la reducerea disconfortului.

Ce sunt enzimele digestive și cum ajută la combaterea indigestiei la copii

O altă opțiune pentru a ajuta la îmbunătățirea digestiei la copii este de a utiliza un supliment alimentar pe bază de enzime digestive.

Enzimele digestive sunt substanțe care ajută la descompunerea alimentelor în molecule mai mici, ușor de absorbit de organism. Aceste enzime sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă și eficientă.

Beneficiile administrării unui supliment alimentar pe bază de enzime digestive includ reducerea flatulenței, a balonării și la îmbunătățirea absorbției nutrienților. De asemenea, aceste suplimente pot ajuta și la reducerea senzației de greață și a altor simptome digestive neplăcute.

Susținerea sistemului imunitar: unele enzime digestive pot ajuta la consolidarea sistemului imunitar, ceea ce poate ajuta la prevenirea infecțiilor și a altor afecțiuni.

Reducerea inflamației: enzimele digestive pot ajuta la reducerea inflamației din tractul digestiv și pot fi utile în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale.

Îmbunătățirea digestiei: enzimele digestive ajută la descompunerea alimentelor și la eliberarea nutrienților în sânge, ceea ce poate îmbunătăți digestia și poate preveni disconfortul abdominal.

Este important să consulți un medic sau un specialist în nutriție înainte de a începe să utilizezi orice un supliment alimentar pe bază de enzime digestive pentru copilul tău. De asemenea, este important să alegi produse de înaltă calitate și să respecți instrucțiunile de administrare pentru a obține cele mai bune rezultate.

ENZYSOL® PLICURI este un supliment alimentar pe bază de enzime digestive care acționează asupra compușilor alimentari, îmbunătățind digestia acestora. Enzimele rup legăturile chimice de la nivelul alimentelor, transformând nutrienții complecși în compuși simpli, ușor de digerat. Acesta ameliorează simptomele cauzate de dispepsie și intoleranțe alimentare generate de deficitul enzimatic.

ENZYSOL® plicuri : Citește prospectul | Cumpără online

BENEFICII:

 Previne și combate dispepsia și intoleranțele alimentare și simptomele asociate acestora (greață, vărsături, senzație de plenitudine abdominală, flatulență, disconfort sau durere abdominală etc.).
 Susține digestia sugarului în perioada diversificării alimentației.
 Favorizează absorbția optimă a nutrienților.
 Contribuie la funcționare normală a tractului gastrointestinal.

Tratamentul și profilaxia dispepsiei funcționale;

Tratamentul și profilaxia intoleranțelor alimentare cauzate de deficitul enzimatic;

Ameliorarea simptomatologiei cauzate de excesele alimentare, dar și a simptomatologiei generată de dietele vegetariene sau lacto vegetariene;

Tratamentul adjuvant în sindroamele de malabsorbție.

Cumpara ENZYSOL® plicuri | 37.30 RON

Conținutul unui plic se dizolvă în 250 ml de apă plată sau ceai neîndulcit.

Sugari 6 luni-1 an: 1 plic/zi, cu recomandarea medicului;

Copii 1-3 ani: 2 plicuri/zi;

Copii 3-12 ani: 3 plicuri/zi;

Adulți: 4 plicuri/zi.

Fructoză, sorbitol, mix enzimatic (amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinază), bromelaină din ananas 2500 GDU/g (tulpină din Ananas comosus (L.) Merr), aroma de ananas, dioxid de siliciu (agent antiaglomerant)

*in baza de maltodextrină (agent de ingroşare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII