Fii pregătit pentru sezonul alergic și îmbunătățește calitatea vieții copilului tău

Fii pregatit pentru sezonul alergic si imbunatateste calitatea vietii copilului tau

Fii pregătit pentru sezonul alergic și îmbunătățește calitatea vieții copilului tău

Pe scurt

  • Primăvara, când copacii și plantele încep să înflorească, cantitatea de polen din aer crește semnificativ, iar acest lucru poate declanșa simptomele alergice la copiii sensibili. De asemenea, unii copii pot fi alergici la produsele alimentare sau la alte substanțe precum acarienii, iar aceste alergii pot fi mai pronunțate în anumite perioade ale anului.

Sunt copiii mai predispuși la alergii?

Sezonul alergic la copii poate fi destul de dificil, deoarece sistemul lor imunitar încă se dezvoltă și este mai sensibil la alergeni. Iar ca să răspundem la întrebare: da, copiii sunt mai predispuși la alergii decât adulții din mai multe motive. Iată câteva dintre acestea:

 Sistemul imunitar imatur - sistemul imunitar al copiilor este în curs de dezvoltare și, prin urmare, poate fi mai sensibil și mai susceptibil la reacțiile alergice.

 Experiența limitată cu alergenii - copiii au avut o expunere limitată la alergeni, astfel încât sistemul lor imunitar nu are suficientă experiență cu aceștia și poate răspunde cu mai multă sensibilitate.

 Ereditatea - copiii pot moșteni predispoziția genetică pentru alergii de la parinții lor sau de la alte persoane din familie.

 Experiența cu infecțiile respiratorii - copiii care au avut infecții respiratorii repetate pot avea un risc mai mare de a dezvolta alergii.

 Mediu de viață - expunerea la poluanți și la alte substanțe chimice din mediul înconjurător poate crește riscul de alergii la copii.

 Alimentația - anumite alimente sau substanțe din alimente pot fi responsabile de alergiile alimentare la copii.

Pentru a determina dacă copilul este alergic la un anumit alergen, trebuie să fii atent/ă la simptomele sale.

Simptomele alergice la copii includ strănut frecvent, secreții nazale apoase sau groase, mâncărime sau iritații în jurul ochilor, nasului și gâtului, tuse sau respirație șuierătoare, urticarie sau erupții cutanate, senzație de mâncărime sau durere în gât și senzație de oboseală și iritabilitate.

Dacă copilul tău prezintă aceste simptome în mod regulat, este posibil să aibă o alergie. În acest caz, consultă medicul de familie sau un specialist în alergii pentru a determina cauza exactă a alergiei și pentru a găsi cel mai bun tratament pentru copil.

De asemenea, este important să monitorizezi simptomele copilului și să acționezi imediat dacă observi schimbări. Dacă simptomele alergice devin severe și îi afectează respirația sau alte funcții corporale, caută îngrijire medicală de urgență.

Sezonul alergic la copii poate fi dificil, dar există măsuri pe care le poți lua pentru a ajuta copilul să se simtă mai bine.

De ce sunt mai frecvente alergiile primăvara și vara?

Este important să înțelegem că alergiile pot apărea pe tot parcursul anului, dar sunt mai frecvente în sezonul de primăvară și vară, când copacii și plantele încep să înflorească și polenul este prezent în aer. Aceste alergii pot fi destul de neplăcute pentru copii, cauzând simptomele menționate anterior.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îți pregătești copilul pentru sezonul alergic și să-i îmbunătățești calitatea vieții.

 Identifică alergenii: Este important să identifici ce anume provoacă alergia copilului, pentru a putea lua măsuri preventive și de tratament adecvate. Aceasta poate fi realizată prin consultarea medicului.

 Evită expunerea la alergeni: Dacă copilul este alergic la polen, este important să îi limitezi expunerea la aerul exterior în timpul sezonului alergic, mai ales în timpul dimineții și după-amiezii când cantitatea de polen din aer este mai mare. De asemenea, evită să lași geamurile deschise și instalează un filtru de aer în casă pentru a reduce nivelul de polen din interior.

 Igiena personală: Spală frecvent hainele și lenjeria de pat pentru a evita acumularea de alergeni în casă. De asemenea, încurajează copilul să se spele pe mâini și față cu apă călduță și săpun după ce petrece timp afară.

 Alimentație sănătoasă: Un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată pot ajuta la reducerea simptomelor alergice. Încearcă să incluzi în alimentația copilului produse bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

 Urmează un tratament adecvat: Medicamentele antihistaminice pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergice, iar unele pot fi cumpărate fără prescripție medicală. În cazul în care simptomele sunt severe, consultă medicul.

Tratamentul fitoterapeutic în gestionarea simptomelor alergice la copii

Alegerea unui tratament fitoterapeutic poate fi un aliat important în prevenirea și gestionarea manifestărilor alergice la copii. Din fericire, simptomele alergiilor respiratorii pot fi atenuate folosind un sirop natural ce susține funcționarea normală a tractului respirator precum ALLERDEP® sirop.

ALLERDEP® sirop are efecte benefice datorate componentelor active din fitoextractele conținute ce diminuează manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator superior și inferior (amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic).

Datorită extractelor din plante atent selecționate, siropul ALLERDEP® de la Dr. Phyto are efect de reducere a hiperreactivității bronșice, având acțiune de drenare și bronhodilatare asupra sistemului respirator al celui mic, îmbunătățind răspunsul organismului la agenții alergeni.

Măceșul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, iar coacăzul negru poate ajuta la reducerea inflamației și a congestiei nazale.
Urzica poate fi utilă în reducerea reacțiilor alergice, iar menta poate ajuta la ameliorarea congestiei nazale și a simptomelor respiratorii.
Ginkgo biloba poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice și la îmbunătățirea funcției respiratorii.
Arinul negru poate ajuta la reducerea simptomelor respiratorii, precum tusea și respirația șuierătoare.
Lemnul dulce este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și pentru capacitatea sa de a calma sistemul respirator, iar carpenul poate fi util în reducerea inflamației și a congestiei nazale.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.


BENEFICII

 Reduce hiperreactivitatea bronșică.
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii.
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni.
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice.
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Tratamentul tusei reziduale

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 51.10 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII