Erupția dentară la bebeluși - mituri spulberate și sfaturi din partea medicului

Eruptia dentara la bebelusi - mituri spulberate si sfaturi din partea medicului

Erupția dentară la bebeluși - mituri spulberate și sfaturi din partea medicului

Pe scurt

  • Erupția dentară reprezintă procesul de apariție a primilor dinți ai bebelușului și este un moment important în dezvoltarea copilului. Erupția dentară poate fi o experiență stresantă atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți, deoarece poate fi însoțită de disconfort și durere. Cu toate acestea, există multe mituri și idei greșite legate de aceasta. Iată 4 mituri spulberate despre erupția dentară la bebeluși.

Erupția dentară provoacă febră mare și diaree

Există un mit conform căruia erupția dentară poate fi însoțită de febră mare și diaree. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. Dacă bebelușul are febră mare sau diaree, este important să consulți medicul pediatru pentru a determina cauza și pentru a primi tratamentul adecvat.

Durerea erupției dentare poate fi evitată

Mulți părinți cred că pot preveni durerea cauzată de erupția dentară prin administrarea unor suplimente alimentare sau a unor soluții speciale. Cu toate acestea, nu există nicio soluție magică pentru a preveni această durere. Este un proces natural și inevitabil, iar copilul va trece prin această etapă în timpul dezvoltării sale.

Toți bebelușii trebuie să aibă dinți până la o anumită vârstă

Fiecare copil este diferit, iar erupția dentară poate debuta la vârste diferite. La unii, dinții se vor ivi mai devreme, iar la alții mai târziu. Nu este neapărat o problemă dacă bebelușul tău nu are dinți la fix 6 luni sau la aceeași vârstă cu alți copii.

Toți copiii au aceeași ordine de apariție a dinților

Fiecare copil are propria ordine de apariție a dinților, și poate varia foarte mult. De asemenea, este posibil ca unii copii să nu aibă dinți până după vârsta de un an, ceea ce nu înseamnă neapărat că există o problemă de sănătate.

Sfatul medicului>>

Cum poți ajuta bebelușul în timpul erupției dentare?

Masează gingiile bebelușului - Masajul gingiilor poate ajuta la calmarea durerii și a disconfortului cauzate de erupția dentară. Poți folosi o periuță de dinți moale sau o compresa rece.

Oferă-i un inel gingival (de dentiție) rece - Acest tip de jucării speciale (puse la frigider în prealabil) pot ajuta mult la ameliorarea durerii și a disconfortului, dar și la distragerea atenției.

Folosește un gel de dentiție - Dacă disconfortul și durerea sunt severe, un gel de dentiție special pentru bebeluși poate salva situația. Folosește-l doar la recomandarea medicului!

Folosirea unui sirop cu efect analgezic - Medicamentele cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul pot fi folosite numai la recomandarea medicului și în dozele recomandate de acesta, pentru a ameliora durerile erupției dentare la sugari și copii mici.

În cazul în care observi probleme sau simptome neobișnuite, cum ar fi o erupție cutanată sau o durere prelungită, temperatură peste 38°C, refuzul alimentației, diaree și stare extrem de agitată, este important să consulți medicul pediatru pentru evaluare și tratament.

Erupția dentară este un proces natural și inevitabil al dezvoltării copilului

Este important să nu credem miturile despre acest proces și să fim pregătiți să gestionăm disconfortul și durerea pe care bebelușul nostru le poate resimți. Masajul gingiilor, obiectele reci și administrarea medicamentelor pentru durere recomandate de medicul pediatru pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la reducerea stresului și a anxietății pentru copil și părinți.

Un părinte informat este un părinte liniștit! Accesează librăria video Phyto Bebe>>

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII