De la mamă la mamă: 5 teste pozitive de sarcină la începutul Odiseei Sarcinii. Experiențele a 5 femei care au aflat că sunt însărcinate

De la mama la mama: 5 teste pozitive de sarcina la inceputul Odiseei Sarcinii. Experientele a 5 femei care au aflat ca sunt insarcinate

De la mamă la mamă: 5 teste pozitive de sarcină la începutul Odiseei Sarcinii. Experiențele a 5 femei care au aflat că sunt însărcinate

Testul de sarcină pozitiv poate fi un moment de cotitură în viața unei familii, aducând cu sine o amestecătură complexă de emoții - de la fericire și bucurie, la uimire și poate chiar anxietate. Pentru multe femei, acel mic simbol sau acel cuvânt "Pozitiv" de pe testul de sarcină reprezintă începutul unei noi călătorii, în care rolul de mamă devine realitate.

În timp ce fiecare experiență este unică și personală, 5 femei împărtășesc poveștile lor despre cum testul de sarcină pozitiv a schimbat complet sensul vieții lor și a adus în viața lor fericire, șoc și speranță. Fiecare poveste este un fir al acestui țesut complex al maternității, care leagă mamele din întreaga lume într-un sentiment comun de transformare și iubire necondiționată.

Mai jos veti citi experiențele a 5 femei care au aflat că sunt însărcinate.

 1. Emoția unei zile de vineri - în acea noapte am făcut deja primele planuri

Îmi amintesc cu o intensitate uimitoare acea zi când rezultatul testului de sarcină a fost pozitiv. Era o dimineață de vineri... Începusem ritualul obișnuit al dimineții înainte să plec la serviciu, dar simțeam că ceva era diferit în acea dimineață. Mi-am propus să fac ultimul test de sarcină pe care îl aveam în casă. Visam de aproape un an să fim părinți, dar parcă speranța ne părăsise…

Într-o clipă, testul a dezvăluit: POZITIV!!!

Nu știam cum să reacționez în acel moment. Lacrimile au început să-mi curgă fără oprire! Prima pornire a fost să fug repede să-l trezesc pe soțul meu, dar mi-am dat seama că dacă îl trezeam, nu aș fi fost în stare să merg la serviciu. Și vroiam să fiu sigură... M-am îmbrăcat rapid, am luat mașina și am plecat. Acea zi a părut cea mai lungă zi din întreaga mea viață. Așteptam cu nerăbdare să se termine programul și să-i aduc soțului meu vestea. Și așa am făcut. M-am grăbit spre cel mai apropiat mall, unde am cumpărat mai multe teste de sarcină, un body pentru bebeluș, câteva perechi de șosete și o suzetă.

Am ajuns acasă și, pentru a nu mă grăbi, am mers direct în baie cu testele de sarcină pregătite pentru a confirma rezultatul. Între timp, lăsasem pachetul pentru viitorul tată în mașină. Am făcut primul test, care a ieșit pozitiv. Am așteptat, ne-am așezat la masa de seară, apoi am mai făcut un test 😊 Poate pare exagerat, dar voiam să fiu sigură 100% înainte să-i spun. Dar și al treilea test a fost tot pozitiv.

Atunci am luat curaj și m-am dus să-i aduc surpriza tatălui. Pusesem totul într-o cutie de bijuterii. M-am gândit că astfel va înțelege mai repede că vom avea o mică bijuterie între noi. I-am înmânat cutia și i-am spus că este un cadou foarte special pe care l-am primit amândoi. Înainte să o deschidă, era puțin sceptic, dar după insistențele mele a acceptat. S-a uitat lung la mine și i-am spus că va deveni tată. Timp de câteva minute nu cred că s-a mișcat. Privirea lui era fixată asupra acelor obiecte din cutie. Avea lacrimi în ochi.

Apoi am vorbit toată noaptea și ne-am făcut primele planuri. Am discutat despre importanța unei îngrijiri medicale de calitate pe parcursul sarcinii și nașterii. Am înțeles că fiecare decizie pe care o vom lua în această perioadă crucială va avea un impact asupra dezvoltării și sănătății copilului nostru.

Am fost de acord amândoi că ne vom îndrepta către sistemul privat și fiind aproape de Cluj, vom alege Spitalul Regina Maria din oraș. Chiar așa am făcut. Ne-am bucurat că am făcut această alegere pentru că bebe a fost cam măricel și eu am avut și diabet gestațional.

2. Cu răbdarea treci și marea - 15 ani până la un test de sarcină pozitiv

Este adevărată zicala "cu răbdarea treci și marea". În sfârșit, după multe încercări, "am trecut și noi marea"... cu alte cuvinte am ajuns în punctul în care ne-am dorit să devenim părinți.

După 15 ani de relație, Dumnezeu ne-a zâmbit și ne-a trimis cea mai mare binecuvântare! Ziua de 1 mai 2022 a venit cu cea mai mare veste: testul pozitiv, foarte puțin pozitiv după cum se vede, dar ne-am bucurat și am stat cu inima mică,

mică până am ajuns la primul control...

Acum doi ani am hotărât să lucrăm la un bebe. După luni bune de acid folic și cu tot mai puțină răbdare de la lună la lună, deoarece testele erau mereu negative, cu analize care ne spuneau că suntem sănătoși amândoi, dar că, în cazul în care într-un an nu se întâmplă să obținem un rezultat pozitiv, ar trebui să începem investigații mai amănunțite, în sfârșit, s-a întâmplat minunea... prima noastră minune, primele două liniuțe ale noastre!

Deoarece am așteptat atât de mult această sarcină, bineînțeles că am hotărât că trebuie să oferim cea mai mare grijă posibilă și să avem o naștere de vis - așa că am ales echipa de la Regina Maria, de la Maternitatea din Brașov. Încă de la prima ecografie am urmărit acolo sarcina - am făcut toate testele recomandate și am născut alături de doamna doctor care ne-a fost alături de la început.

Am decis că vom face totul cu pasiune și dedicare pentru a oferi copilului nostru cel mai bun început în viață. Încrederea noastră în echipa medicală de la Regina Maria ne-a dat putere și liniște sufletească. Știam că suntem pe mâini bune și că vor face tot posibilul pentru a ne ghida și sprijini pe parcursul întregii călătorii.

Fiecare ecografie, fiecare analiză și fiecare consultație au fost pline de emoție și bucurie. Am putut să vedem cum se dezvoltă și crește fetița noastră și am fost impresionați de profesionalismul și empatia medicilor și asistenților. Acea legătură specială pe care am dezvoltat-o cu echipa medicală ne-a dat încredere și ne-a făcut să ne simțim în siguranță. Pe 4 februarie 2023, am născut o fetiță sănătoasă la Maternitatea Regina Maria din Brașov.

3. Invitații își dau coate: o fi mireasa gravidă!?

După 2 ani și 5 luni de relație, iată-ne îmbrăcați în cele mai frumoase haine, eu în rochie albă, el în costumul de mire, iar tot acest tablou își are fundalul plin de icoane. Eram în biserică. Afară, 40 de grade, căldură extremă care ne clătina puterile, dar totuși rezistam... nimic nu a fost până în acel moment mai profund, mai emoțional pentru noi decât să ne vedem în fața altarului ținându-ne de mână și convinși de binecuvântarea pe care aveam să o primim prin părintele paroh.

Dar emoțiile, căldura și oboseala m-au copleșit și am ajuns brusc pe un scaun, iar jumătate din slujbă am petrecut-o așa. Suspect? Hmmm... Deși în jurul nostru invitații și-au dat coate și și-au șoptit unul altuia: "Ehei, mireasa e gravidă!", eu nu i-am auzit atunci, preocupată fiind de starea mea... chiar nu eram în apele mele. Apoi am auzit și eu și le-am răspuns că nu cred, că nu se poate, dar, într-un fel, simțeam o bucurie...

Minunea chiar exista, iar acea "bârfă" era cea mai frumoasă suspiciune pe care o poate admite o femeie, o viitoare mamă, despre ea. Seara urma petrecerea și deja mie îmi era greață când mă gândeam la mâncare... Luni dimineața după nuntă am decis că este important să aflăm ce se întâmplă cu adevărat, așa că am mers direct la control. Da, eram însărcinată! Medicul a confirmat ecografic ceea ce și noi bănuiam.

Inimioara bebelușului a bătut odată cu noi, plină de emoție și dragoste, în timpul cununiei noastre religioase. De asta sunt convinsă! Suflețelul, care se află acum în burtica mamei, este darul, cadoul pe care Dumnezeu ni l-a trimis... cel mai frumos!

Câte săptămâni avea sarcina atunci când ni s-a confirmat? 6❤️!

I-am ascultat inimioara amândoi, soțul era și el acolo cu ochii atenți la monitor, iar urechile ciulite la tot ce spunea domnul doctor. M-a frapat întrebarea cu care ne-a întâmpinat domnul Conf Dr. Romeo Micu de la Maternitatea Regina Maria din Cluj: "Este o sarcină mult așteptată sau obținută ușor?" A venit la timp - noi suntem familia pentru care această sarcină a venit ca o binecuvântare, un moment de împlinire, bucurie de necuprins în cuvinte, emoție și dragoste infinită. Încă de atunci, i-am promis bebelușului că în clipa când va veni, va fi cel mai iubit copil de pe pământ, că mă voi îndrăgosti de el în fiecare zi, că îl voi proteja de tot ce-i neplăcut în viață, și așa cum el ne-a schimbat nouă viața într-una împlinită, așa vom lupta să-i fie viața una frumoasă și împlinită.

De la prima ecografie, cea de confirmare a sarcinii până la naștere, dl dr. Micu a fost ca un tată pentru noi. Fetița noastră Sara Maria s-a născut 34 de săptămâni mai târziu... cu 3.4 kg și 52 de cm, scor Apgar 10, iar medicul neonatolog Sorin Andreica a îngrijit-o pe fetița noastră din primele ei clipe de viață.

4. Am fost foarte dezamăgită și întristată, așa că am aruncat testul la gunoi. Cu toate acestea, ceva în sufletul meu îmi spunea că există un bebeluș înăuntrul meu.

Gânduri că nu voi putea fi mamă mă copleșeau de fiecare dată când încercam și nu reușeam să rămân însărcinată. Am luptat timp de 7 ani, am încercat tot felul de tratamente și soluții, dar păreau să fie în zadar. Frustrarea și durerea inimii mele crescuseră odată cu trecerea timpului – mă apropiam de 36 de ani. În cele mai întunecate momente, gândul că poate niciodată nu voi avea darul de a fi mamă părea cel mai tragic gând al meu. Însă, iubirea pe care o simțeam față de fiecare copilaș pe care îl vedeam pe stradă, dorința arzătoare de a simți acea legătură maternă, mă făceau să nu renunț și să păstrez o fărâmă de speranță în suflet.

Vedeam oameni fericiți pe stradă, ținându-și copiii de mână și îmi era tot mai greu să suport pozele și filmulețele trimise de sora mea cu fetița ei. Nimic legat de viitorul meu "fericit" nu mai părea suportabil.

Dar, cum se întâmplă adesea, viața are modul ei de a ne surprinde. Într-o zi, pe data de 26 martie 2021, la a doua zi de întârziere a ciclului menstrual, am decis, împinsă mai mult de la spate de către colegele mele, să fac un test de sarcină. Am făcut testul, iar rezultatul nu era clar. Colega mea mi-a spus că nu sunt însărcinată deoarece nu se vedea bine a doua linie.

Am fost foarte dezamăgită și întristată, așa că am aruncat testul la gunoi. Cu toate acestea, ceva în sufletul meu îmi spunea că există un bebeluș înăuntrul meu. Am luat testul din coșul de gunoi, l-am pozat și l-am trimis și surorii mele... SURPRIZĂ!!! Imediat m-a sunat plângând să mă felicite pentru sarcină... Am izbucnit în plâns de fericire, inima îmi sărea din piept, aveam un gol imens în stomac... parcă eram într-un vis. Dar nu era un vis, era adevărat, un suflețel mic creștea în interiorul meu...

Dar... frica și îngrijorarea au început să mă cuprindă odată cu vestea că eram în sfârșit însărcinată. După atâția ani de așteptare și luptă, era firesc să simt o combinație de emoții puternice. Cu toate acestea, un gând îmi bântuia mintea - dorința mea de a avea o sarcină sănătoasă și o naștere fără complicații. Știam că pentru a asigura acest lucru, trebuia să aleg cea mai bună echipă medicală care să mă îndrume și să mă sprijine pe parcursul călătoriei mele.

După cercetări online și recomandări, am ales echipa medicală de la Regina Maria Băneasa, adică cei mai buni când e vorba despre îngrijirea sarcinii și a nașterii. Am simțit că era alegerea potrivită pentru mine și copilul meu. De la prima întâlnire cu medicii și personalul de la Regina Maria, am simțit o conexiune specială și o încredere deplină. Acești profesioniști mi-au oferit informații detaliate despre sarcină și naștere, m-au ghidat în luarea deciziilor și mi-au oferit suport emoțional. Erau preocupați nu doar de sănătatea mea, ci și de binele și sănătatea lui bebe.

Fiecare ecografie, fiecare consultație și fiecare test au fost efectuate cu grijă și atenție sporită. M-am simțit în siguranță și susținută de fiecare dată când am intrat în cabinetul lor sau când am stat în sala de nașteri. Știam că am alături de mine oameni dedicați, pregătiți să facă tot posibilul pentru a avea o experiență de naștere sigură și pozitivă – și chiar așa a fost – am născut pe 3 ianuarie 2022 la spitalul Băneasa Regina Maria. Bebe Sebastian s-a născut cu 2 zile întârziere și cu 3.3 kilograme.

5. Testul pozitiv de sarcină și "Aveți cumva gemeni în familie?"...

Într-o zi la început de vară, am plecat în doi în vacanță pe insula Thassos din Grecia. În adâncul sufletului, știam că acest moment special al vieții noastre este potrivit pentru a ne îndeplini dorința de a avea un bebeluș. Așa că am pornit în călătoria noastră cu gândul la această frumoasă posibilitate...

La întoarcere, am decis să fac un test de sarcină și, uimirea a fost mare - testul era pozitiv! Îmi amintesc că lacrimile mi-au umplut ochii și emoțiile mă copleșeau atât de tare încât nu puteam să aștept momentul unei surprize pentru soțul meu. L-am chemat imediat acasă și i-am spus că am făcut testul și l-am rugat să se uite la rezultat pentru că eu nu vedeam clar din cauza lacrimilor de fericire.

Soțul meu, plin de emoție și bucurie, mi-a spus doar atât: "Știam! Știam eu!". În acel moment, simțeam cum dragostea și speranța noastră se amplificau, conștienți că începem o călătorie minunată în calitate de părinți.

Pentru a fi sigură și a obține confirmarea medicală, am programat o consultație la ginecolog în doar două zile la Spitalul Premiere, la dr. Corina Dud. Am plecat singură. Acolo, doctorița a examinat ecograful și tăcea, fără să-mi ofere vreo informație. În sufletul meu, am început să mă întreb dacă poate nu sunt însărcinată. Dar apoi, am auzit cuvintele ei magice: "Aveți cumva gemeni în familie?"...

Am răspuns automat că tatăl meu are un frate geamăn... iar ea a spus zâmbind: "și dvs aveți gemeni..." În acel moment, am simțit că trec prin ceva cu adevărat magic.

Cu mâinile tremurânde și cu bucurie în inimă, ținând în mână prima ecografie de la 6 săptămâni de sarcină, am urcat în mașină și l-am sunat pe soțul meu cu vocea plină de emoție, confirmându-i că nu sunt doar însărcinată cu un bebeluș, ci că vom deveni părinți de doi copii minunați. În acel moment, am realizat că în viața noastră se pregătea o dublă bucurie și că aveam multe de explorat și de învățat în calitate de părinți de gemeni.

Cu această surpriză minunată a sarcinii gemelare, am știut că aveam nevoie de o echipă medicală specială care să ne sprijine și să monitorizeze îndeaproape evoluția sarcinii. Și, fără nicio ezitare, am hotărât că Regina Maria era alegerea perfectă pentru noi.

De la prima consultație, am simțit că suntem pe mâini sigure. Medicii și asistentele medicale au fost extrem de atenți și înțelegători cu toate întrebările și îngrijorările noastre. Fiecare vizită la Regina Maria din Timisoara a fost un moment special, în care am avut ocazia să vedem cum cresc fetele noastre și să mă pregătesc gradual pentru naștere.

Alegerea de a avea sarcina monitorizată și de a naște la Regina Maria s-a dovedit a fi una foarte înțeleaptă. A fost o sarcină cu multe emoții, o naștere amânată și grăbită în același timp, dar încheiată cu bine.

Am hotărât să luăm o rezervă "VIP", în care să putem sta toți 4. Fetele s-au născut la ora 3.30 noaptea. Le-am văzut rapid, apoi le-au dus în sectia de neonatologie pentru supraveghere și adaptare, apoi mi le-au adus în rezervă: două sărmăluțe blonde cârlionțate, dormind liniștit.

Am primit sfaturi de la Florentina, consilier în alăptare, despre cum să încep alăptarea gemenelor. Asta m-a ajutat foarte mult. Medicii neonatologi si asistentele mi-au explicat pas cu pas îngrijirea și toaletarea fetelor și m-au înconjurat cu căldură și empatie - mă simțeam printre mame care mă ajută. Ma bucur că am ales Regina Maria Timișoara pentru că simt că mi-am început meseria de mamă cu dreptul.

➡️ Iți recomandăm să citești și:

Calculator Data Probabilă a Nașterii 

🔸 autoare: 5 mămici din comunitatea Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII