Diareea și deshidratarea la copii: Cum să învingi complicațiile

Diareea si deshidratarea la copii -  Cum sa invingi complicatiile

Diareea și deshidratarea la copii: Cum să învingi complicațiile

Pe scurt

  • Diareea și deshidratarea la copii pot fi o provocare majoră pentru tine și micuțul tău. Aceste complicații pot afecta starea de sănătate a copilului, iar ca mamă, îți dorești să îi oferi cele mai bune soluții pentru a învinge aceste probleme. În acest articol, vei descoperi cum poți să gestionezi diareea și să previi deshidratarea la copii. În plus, vom discuta despre câteva produse de încredere, recomandate de mămicile din comunitatea Desprecopii.

Gestionarea diareei și prevenirea deshidratării

Diareea poate fi provocată de diverse motive, cum ar fi infecțiile virale sau bacteriene, intoleranța alimentară sau stresul. Este important să fii pregătită și să acționezi rapid pentru a minimiza complicațiile și a oferi micuțului tău confortul de care are nevoie. Iată câteva sfaturi pentru a gestiona diareea și a preveni deshidratarea:

Menține hidratarea: Diareea poate duce la pierderea excesivă de lichide și electroliți. Asigură-te că micuțul tău bea suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea. Îi poți oferi apă, sucuri diluate sau băuturi electrolitice speciale pentru copii.

Alimentație adecvată: Alege alimente ușor digerabile și evită-le pe cele grase sau picante care pot irita stomacul. Optează pentru orez fiert, banane sau supă de pui. Consultă medicul pediatru pentru recomandări specifice în funcție de vârsta și starea de sănătate a copilului tău.

Igienă riguroasă: Spală-te pe mâini frecvent și asigură-te că și copilul respectă aceeași regulă. Aceasta este o măsură importantă pentru a preveni răspândirea infecțiilor și reinfectarea copilului.

Importanța restabilirii echilibrului hidroelectrolitic la copii

Restabilirea echilibrului hidroelectrolitic la copii după un episod de diaree este deosebit de importantă, deoarece diareea poate duce la pierderea semnificativă a apei și electroliților din organism. Acest dezechilibru poate provoca deshidratare, care poate fi periculoasă și poate avea consecințe grave pentru sănătatea copilului.

Astfel, Saccharomyces boulardii - o tulpină de drojdie probiotică - este foarte rezistentă la mediile acide din stomac, ceea ce îi permite să ajungă în intestinul subțire în cantități eficiente. Acolo, se atașează de mucoasa intestinală și exercită multiple efecte benefice asupra sistemului digestiv și sistemului imunitar.

Aceasta este utilizată în mod frecvent pentru tratamentul diareei asociate cu diverse cauze, precum diareea infecțioasă, diareea asociată cu antibioticele sau diareea călătorului.

Produse de încredere, recomandate de mămici din comunitatea Desprecopii

Mamele din comunitatea noastră, Desprecopii, au împărtășit experiențele lor și au recomandat câteva produse care le-au ajutat în mod eficient în gestionarea diareei și deshidratării la copii. Iată ce spun mămicile:

"Copilul meu a suferit de o infecție intestinală care i-a cauzat diaree și disconfort abdominal. Am încercat diverse soluții, dar de abia după ce i-am administrat Diardep®, am observat o îmbunătățire semnificativă în starea lui în termen de 24 de ore. Diareea s-a redus, iar copilul meu s-a simțit mai bine și mai energic. Îl recomand cu încredere!" - Ana, mamă din comunitatea Desprecopii.

"Ioan a avut recent o infecție gastro-intestinală care a dus rapid la deshidratare. Am observat că era slăbit și lipsit de energie. I-am administrat Rehisol® conform instrucțiunilor și am observat o îmbunătățire semnificativă în hidratarea lui. Rehisol® a fost un adevărat salvator pentru noi în momentele de deshidratare." - Maria, mamă din comunitatea Desprecopii.

"Rehisol Plus® a fost un produs de nădejde în gestionarea diareei și deshidratării in familia noastră. Le-a oferit copiilor mei nutrienții esențiali de care au avut nevoie în acele momente critice și a accelerat procesul de vindecare. Chiar medicul pediatru mi-a recoamndat acest produsul." - Elena, mamă de 3, din comunitatea Desprecopii.

Diareea și deshidratarea pot fi provocări dificile pentru tine ca mamă, dar cu informațiile și soluțiile potrivite, poți învinge complicațiile și îi poți oferi copilului tău alinare rapidă și sigură. Asigură-te că urmezi sfaturile pentru gestionarea diareei și prevenirea deshidratării și nu ezita să explorezi produsele recomandate de mamele din comunitatea Desprecopii, cum ar fi Diardep®, Rehisol® și Rehisol Plus®. Încrederea lor în aceste produse este un semn clar al eficacității lor în tratarea acestei probleme.

Sfatul medicului>>

Combaterea deshidratării copiilor: rehidratare eficientă și echilibrată

Când copiii se confruntă cu deshidratare ușoară sau moderată cauzată de diaree, cum ar fi în cazul gastroenteritei, este crucial să înlocuiască lichidele pierdute. Acest proces este cunoscut sub numele de rehidratare și poate fi realizat cu ajutorul unui supliment alimentar echilibrat nutrițional, precum REHISOL® PLUS.

REHISOL® PLUS este o soluție de săruri de rehidratare orală cu adăugarea probioticului Saccharomyces boulardii. Aceasta are o osmolaritate redusă și contribuie la compensarea pierderii de minerale și lichide, ajutând la atenuarea stării de deshidratare și la restabilirea echilibrului hidroelectrolitic. Probioticul Saccharomyces boulardii favorizează, de asemenea, refacerea florei intestinale. Acest supliment alimentar este indicat în situații de deshidratare asociate cu diverse afecțiuni, cum ar fi diareea acută de cauză infecțioasă, sindroamele diareice și dispeptice, diareea călătorului, diareea persistentă sau cauzată de nutriția enterală, precum și diareea asociată cu dismicrobismul intestinal.

Spre deosebire de REHISOL® plicuri, REHISOL® PLUS este indicat în deshidratarea din sindroamele diareice și dispeptice, diareea acută de cauză infecțioasă (inclusiv cu Clostridium difficile), deshidratări asociate cu dismicrobism intestinal, diareea parenterală, diareea călătorului și diareea persistentă sau cauzată de nutriția enterală.

REHISOL® PLICURI este un supliment alimentar de primă importanță, cu eficiență clinică dovedită, care poate fi utilizat cu încredere în prevenția și tratamentul deshidratării ușoare sau moderate. Acesta compensează pierderea de săruri minerale și lichide prețioase, menținând echilibrul esențial al organismului, ameliorează rapid starea de deshidratare, oferind o hidratare optimă și refacând energia pierdută și ajută la echilibrarea hidroelectrolitică, asigurând funcționarea corectă a sistemului vital al copilului.

În profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze, apelează cu încredere la suplimente alimentare cu extracte din plante precum DIARDEP®

DIARDEP® este un supliment alimentar pe bază de extracte vegetale care favorizează un tranzit intestinal normal, de primă intenţie în ameliorarea diareei de diverse cauze: infecţii digestive, diaree funcţională, diaree iatrogenă. 

Nu mai permite diareei să afecteze calitatea vieții copilului tău! Alege DIARDEP® pentru redescoperirea confortului și a echilibrul digestiv. Încrederea în puterea naturii se întâlnește cu inovația științifică pentru a-ți oferi o soluție extraordinară.

 

BENEFICII:

 Reduce exsudatul mucoasei intestinale, diminuând pierderea de apă şi electroliţi;
 Limitează contactul cu microorganismele şi reduce iritaţia mucoasei;
 Reduce inflamaţia mucoasei intestinale prin formarea unei pelicule cu efect de barieră;
 Reduce crampele şi a disconfortul abdominal.

Profilaxia şi tratamentul diareei de diverse cauze:

infecţii virale

obiceiuri alimentare nesănătoase

stres

intoleranţe alimentare

diaree asociată tratamentului cu antibiotice

boli digestive

modificări hormonale

Cumpara DIARDEP® | 51.10 lei

Copii 6 luni - 1 an: 1-2 plicuri pe zi, cu recomandarea medicului

Copii 1 - 6 ani: 1 plic la fiecare 4 ore, maxim 3 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Copii 6 - 12 ani: 1 plic la fiecare 3 ore, maxim 4 plicuri pe zi, în funcţie de intensitatea tulburării digestive

Adulți: 2 plicuri la 6 ore, maxim 4 plicuri pe zi

afin (Vaccinium myrtillus), nalbă de pădure (Malva Sylvestris), turiţă mare (Agrimonia Eupatoria), muşeţel (Matricaria Chamomilla), frunze de mentă (Mentha Piperita).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII