Emoțiile și tulburările digestive la copii: Cum reducem disconfortul în noul an școlar

Emotiile si tulburarile digestive la copii: Cum reducem disconfortul in noul an școlar

Emoțiile și tulburările digestive la copii: Cum reducem disconfortul în noul an școlar

Pe scurt

  • O nouă provocare se apropie pentru copiii noștri în acest nou an școlar: readaptarea la rutina școlară, interacțiunea cu colegii și profesorii, precum și presiunea din mediul școlar, care pot declanșa o varietate de emoții și, în unele cazuri, tulburări digestive la cei mici. Este important să înțelegem cum aceste aspecte sunt strâns legate și cum putem contribui la reducerea disconfortului fizic și emoțional al copiilor noștri. Iată câteva sfaturi utile pentru părinți:

Înțelegeți legătura dintre emoții și sistemul digestiv

Copiii sunt mai susceptibili să resimtă emoții puternice în perioade de tranziție, precum începutul școlii. Stresul, anxietatea sau entuziasmul le pot afecta sistemul digestiv. De exemplu, stomacul poate fi sensibil, iar acest lucru poate duce la manifestarea dispepsiei funcționale, o problemă comună la copii. Dispepsia funcțională se caracterizează prin disconfort sau durere abdominală fără o cauză organică evidentă și poate fi exacerbată de starea lor emoțională.

Motilitatea intestinală, adică mișcarea alimentelor și a substanțelor digerate prin intestin, poate fi, de asemenea, afectată de emoții puternice. În cazul anxietății sau stresului, procesul de digestie poate încetini sau accelera, determinând apariția simptomelor neplăcute, cum ar fi diareea sau constipația. Este important să le explicați copiilor că este normal să simtă aceste emoții și că organismul lor reacționează în mod natural, dar că există modalități de a gestiona aceste reacții și de a reduce disconfortul digestiv asociat.

Comunicare deschisă

Fie că sunt bucuroși sau îngrijorați de noul an școlar, încurajați-i să vorbească despre sentimentele lor. Ascultați cu atenție și răbdare, fără a le minimaliza sau ignora preocupările lor. Când simt că pot comunica liber, copiii se simt mai în siguranță și mai puțin stresați.

Asigurați-vă că mănâncă bine

O alimentație sănătoasă este esențială pentru un sistem digestiv sănătos. Asigurați-vă că micuții au o alimentație echilibrată, bogată în fibre și nutrienți esențiali. Evitați alimentele procesate și fast-food-ul, deoarece acestea pot agrava problemele digestive.

Stil de viață activ

Exercițiile fizice regulate ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și reducerea stresului. Încurajați-i pe copii să se implice în activități sportive sau să facă plimbări în aer liber în timpul liber. Mișcarea contribuie la eliberarea endorfinelor, ceea ce poate îmbunătăți starea generală de bine.

Odihna adecvată

Un program de somn regulat și suficient este crucial pentru buna funcționare a sistemului digestiv și a sistemului nervos. Copiii au nevoie de cel puțin 8-10 ore de somn pe noapte. Asigurați-vă că își stabilesc o rutină de culcare și evitați activitățile care pot stimula mintea înainte de culcare.

Gestionarea stresului

Învățarea tehnicilor de gestionare a stresului poate fi de mare ajutor. Puteți încerca tehnici simple de relaxare sau meditație care să-i ajute pe copii să-și calmeze emoțiile și să se concentreze mai bine în timpul școlii.

Păstrați o comunicare deschisă cu școala

Dacă observați că disconfortul digestiv al copilului persistă sau se agravează, nu ezitați să discutați cu profesorii sau consilierii școlari. Aceștia pot furniza sprijin suplimentar și ajusta cerințele școlare dacă este necesar.

Este normal ca emoțiile să aibă un impact asupra sistemului digestiv al copiilor noștri. Cu o comunicare deschisă, o alimentație sănătoasă și sprijinul adecvat, putem ajuta copiii să facă tranziția către noul an școlar cu mai puțin disconfort fizic și emoțional. În cele din urmă, amintiți-vă că sunteți un model de comportament și că modul în care vă gestionați propriile emoții poate fi un exemplu valoros pentru cei mici.

SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ: Un aliat natural pentru confortul digestiv al copiilor în noul an școlar

În contextul discuției despre emoțiile și tulburările digestive la copii în noul an școlar, este important să menționăm și opțiuni care pot ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu dispepsia funcțională și alte probleme digestive. Un astfel de ajutor poate veni sub forma produsului SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ, indicat de primă intenție în ameliorarea simptomelor cauzate de dispepsia funcțională, hiperaciditatea gastrică, refluxul gastroesofagian și sindromul de colon iritabil.

Această soluție orală este un supliment alimentar care conține extracte din plante și îndulcitori naturali, oferind o opțiune sigură și eficientă pentru a ajuta la gestionarea problemelor digestive. Prin sinergia fitoextractelor standardizate, bogate în flavonoide și polizaharide, SPASMODEP® soluție orală are un efect benefic în reglarea motilității intestinale și eliminarea gazelor, contribuind la comfortul și buna funcționare a sistemului digestiv.

Ingredientele din compoziția SPASMODEP® SOLUȚIE ORALĂ aduc numeroase beneficii pentru copiii aflați la început de an școlar și care pot resimți stresul și anxietatea asociate cu această perioadă:

 Mușețelul acționează antiinflamator și spasmolitic, contribuind la calmarea durerilor abdominale cauzate de spasmele digestive și de acumularea excesivă de aer în intestin.
 Roinița are o acțiune spasmolitică asupra mușculaturii intestinale și aduce un efect sedativ ușor, util în tratarea tulburărilor digestive însoțite de iritabilitate și agitație.
 Feniculul exercită un rol carminativ și sedativ împotriva spasmelor gastrointestinale, reducând producția de gaze și prevenind meteorismul și durerile abdominale.
 Nalba de pădure, bogată în mucilagii, are acțiune antiinflamatoare, protejând și emolientând mucoasa intestinală inflamată.
 Lemnul dulce și compusul său, glicirizina, au o structură similară cu cortizonul, aducând efecte antiinflamatorii și gastroprotectoare. De asemenea, cresc secreția de mucus gastric și vâscozitatea acestuia, calmând mucoasa iritată.
 Gălbenelele au un fitocomplex ce ameliorează simptomele hiperacidității și favorizează cicatrizarea mucoaselor.

Aceste ingrediente acționează în armonie pentru a reduce disconfortul abdominal, a calma mucoasele iritate și a îmbunătăți motilitatea intestinală. Astfel, copiii pot gestiona mai bine emoțiile legate de noul an școlar și pot avea un sistem digestiv sănătos, fără griji suplimentare.

Este important să menționăm că acest supliment alimentar poate fi folosit ca parte a unui plan de gestionare a dispepsiei funcționale și altor tulburări digestive, sub îndrumarea și supravegherea unui profesionist de sănătate. Așadar, SPASMODEP® soluție orală poate fi o componentă utilă în îngrijirea copiilor noștri și în asigurarea stării lor de bine în noul an școlar.

SPASMODEP® SOLUTIE ORALA: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII

Este eficient în ameliorarea durerilor și crampelor abdominale.
Susține funcționarea normală a sistemului digestiv.
Diminuează refluxul gastroesofagian.
Are rol important în protecția și refacerea mucoasei gastrice.

Supliment alimentar cu extracte din plante și îndulcitori naturali.

Tratamentul dispepsiei functionale

Tratamentul tulburarilor digestive insotite de meteorism si flatulenta

Tratamentul sindromului de intestin iritabil

Cumpara SPASMODEP® SOLUTIE ORALA 30ML | 42.20 lei

Sugari 6 luni – 1 an – 0,5 ml de 3 ori pe zi

Copii 1 – 3 ani – 1 ml de 2 ori pe zi

Copii 3 – 6 ani – 1.5 ml de 2 ori pe zi

Copii 6 – 12 ani – 2 ml de 2 ori pe zi

Adulţi – 4,5 ml de 2 ori pe zi

extract uscat din flori de musetel (Matricaria chamomilla), cu 0,3% apigenina, extract uscat din frunze de roinita (Melissa officinalis), cu 2% acid rozmarinic, extract uscat din fructe de fenicul (Foeniculum vulgare), cu 1% ulei volatil, extract uscat din frunze de nalba de padure (Malva sylvestris), cu 30% polizaharide, extract deglicirinizat din radacini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), extract hidrogliceric din flori de galbenele (Calendula officinalis), acid malic (corector de aciditate), sorbat de potasiu, benzoat de sodiu (conservanti), guma xantan (agent de ingrosare).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII