Ce sunt acțiunile și cum pot să investesc în ele? Ce riscuri trebuie luate în calcul?

Ce sunt actiunile si cum pot sa investesc in ele? Ce riscuri trebuie luate in calcul?

Ce sunt acțiunile și cum pot să investesc în ele? Ce riscuri trebuie luate în calcul?

În vremurile moderne, avem posibilitatea să alegem în ce să investim, de la aur până la monede virtuale. Cu toate acestea, multe voci susțin că acțiunile reprezintă cea mai strălucitoare opțiune de investiții. Discutăm mai multe despre ascest subiect cu Laura Hexan, Șef Departament Vânzări Retail și Profesor la Școala de Bani.

Ce sunt acțiunile și cum pot investi în ele?

Acțiunile sunt felii mici dintr-o companie mare. Imaginează-ți compania ca pe o prăjitură generoasă, iar acțiunile sunt bucățele din acea prăjitură delicioasă. Când investim în acțiuni, devenim proprietari ai unei părți din acea companie. Este ca și cum am savura bucuria de a fi co-proprietari ai acelei rețete savuroase.

Dar cum rămâne cu investiția în acțiuni pentru a asigura studiile copilului meu peste 10 ani, când va începe facultatea?

Într-adevăr, investiția în acțiuni sau într-un fond de acțiuni poate fi o alegere inspirată pentru finanțarea studiilor copiilor, mai ales dacă ne proiectăm pe o perioadă de minim 5-7 ani. Prin investiții în acțiuni sau fonduri de acțiuni acum, putem hrăni această investiție în următorii 10 ani sau mai mult, obținând o sumă frumoasă când vine momentul pentru facultate. Acest supliment financiar poate ajuta la acoperirea costurilor educației și la câștigarea unei libertăți financiare mai mari.

 

Dar nu uita că investițiile în acțiuni implică riscuri. Valorile acțiunilor pot să crească și să scadă în funcție de performanța companiei. De aceea, consultarea unui profesionist în domeniul financiar înainte de a lua decizii este crucială. Acesta pot oferi sfaturi prețioase și te poate ajuta să faci alegeri financiare înțelepte.

Cum pot devein investitor în acțiuni sau fonduri de acțiuni?

Procesul de a deveni investitor în acțiuni sau fonduri de acțiuni este surprinzător de simplu. Necesită un act de identitate, iar deschiderea unui cont de investiții poate fi realizată online. Din acel cont, poți achiziționa atât acțiuni ale unei singure companii, cât și părți din fonduri de acțiuni, gestionate de profesioniști în investiții. Aceștia vor alege cele mai potrivite acțiuni pentru fondul pe care l-ai selectat, asigurându-se astfel că investiția ta este în mâini sigure și pricepute.

Învață să faci alegeri financiare inteligente. Intră pe scoaladebani.ro

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️