3 tipuri de asigurări care îți feresc bugetul de surprize

3 tipuri de asigurari care iti feresc bugetul de surprize

3 tipuri de asigurări care îți feresc bugetul de surprize

Uneori evităm să luăm în considerare asigurările sau le plasăm pe un loc mai puțin prioritar, chiar dacă ele nu sunt doar utile, ci și necesare. Care sunt cele 3 tipuri de asigurări care îți protejează bugetul de surprize? Să explorăm mai în detaliu acest subiect alături de Beatrice Calotă, Specialist Parteneri și Profesor la Școala de Bani.

Protecția venitului tău

Plecând de la regula "zgârcitului" și cu ajutorul unei diagnoze financiare gratuite oferite de BCR, putem stabili un buget pentru alocarea protecției noastre în cazul unor circumstanțe neprevăzute.

Astfel, echilibrul tău financiar rămâne în siguranță cu asigurarea venitului, chiar și în cazul în care pierzi locul de muncă sau te confrunți cu un eveniment medical neprevăzut. Indiferent dacă ești angajat sau antreprenor, asigurarea venitului se adaptează nevoilor tale de securitate financiară, fără efort suplimentar din partea ta.

Nu putem împiedica evenimentele neplăcute (șomaj, spitalizare, invaliditate, incapacitate de muncă sau deces), dar putem să ne asigurăm sprijinul financiar, pentru a ne concentra pe sănătate, a ne găsi un nou loc de muncă sau pentru a ajuta familia să depășească mai ușor dificultățile financiare imediate.

Asigurarea de accident

De asemenea, poți opta pentru protecție în cazul oricărui tip de accident, chiar și în cadrul casei tale. Știai că doar accidentele de muncă sunt

acoperite de legislația muncii, iar 75% din accidente au loc în timpul liber?

Prin această asigurare sunt acoperite decesul, invaliditatea parțială și permanentă, spitalizarea și intervențiile chirurgicale cauzate de un accident.

Pe măsură ce copiii noștri intră în adolescență, ei pot fi expuși riscurilor de accident și noi, ca părinți, ne dorim cea mai mare protecție pentru ei.

Protecția pentru locuință/ bunuri

Am discutat despre două tipuri de protecție care oferă sume suplimentare în cazul unor evenimente neplăcute care afectează bugetul personal, dar nu putem neglija protecția pentru locuință/ bunuri.

Asigurarea pentru locuințe este un produs complex de protecție în cazul unor daune care pot afecta atât locuința, cât și bunurile din ea, situație care ar putea afecta implicit bugetul.

Amintește-ți că aceste asigurări nu oferă doar un ajutor financiar, ci și liniște sufletească, permițându-ți să navighezi cu încredere prin incertitudinile vieții.

Învață să faci alegeri financiare inteligente. Intră pe școaladebani.ro

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️