Tot ce trebuie să știi despre împrumutul pentru studii: beneficii și riscuri

Tot ce trebuie sa atii despre imprumutul pentru studii: beneficii si riscuri

Tot ce trebuie să știi despre împrumutul pentru studii: beneficii și riscuri

Există situații în care nu reușim să economisim bani pentru educația copilului și suntem nevoiți să apelăm la un împrumut destinat studiilor. Ce trebuie să cunosc despre acest tip de împrumut? Ar trebui să-l închei pe numele meu sau pe numele copilului? Care sunt criteriile de eligibilitate? Ce potențiale capcane ar trebui să iau în considerare? Vom primi răspunsuri de la Beatrice Calotă, Specialist Parteneri & Profesor la Școala de Bani.

Ce trebuie să știi despre împrumutul pentru studii?

Atunci când te afli, ca părinte, în fața necesității de a lua un împrumut pentru educație, înseamnă că încerci să găsești soluții pentru riscurile ce derivă din situația actuală, printre acestea numărându-se și absența unui fond financiar dedicat studiilor copilului tău!

În cazul copilului, ai posibilitatea să închei un contract de credit pe numele tău sau chiar să accesezi un împrumut pentru educație pe numele copilului, dacă acesta a ajuns deja în perioada adolescenței.

Pentru părinții cu copii în vârstă preșcolară, este posibil să construiești, împreună cu un consultant financiar, un plan care să vizeze atât economisirea, cât și protecția financiară pentru viitor, asigurând astfel un fond pentru studiile adolescenței.

Mulți părinți au optat pentru această variantă de produs, deoarece permite stabilirea copilului ca beneficiar, iar suma economisită poate fi accesată doar de către el la vârsta de 18, 21 de ani sau la momentul dorit.

Împrumutul destinat studiilor implică finanțarea costurilor legate de desfășurarea studiilor, iar cerințele de eligibilitate variază de la o instituție bancară la alta.

În general, există opțiuni de împrumut care nu necesită garanții imobiliare, cu perioade de rambursare scurte (maximum 5 ani) și sume acordate relativ modeste. Există, de asemenea, împrumuturi pentru studii care necesită garanții imobiliare, cu perioade de rambursare extinse de până la 20 de ani. În plus, organizațiile neguvernamentale oferă produse de creditare destinate studenților prin programe europene, însă cerințele de eligibilitate sunt complexe și implică un angajament din partea studentului.

Pe lângă aceasta, ai și opțiunea economisirii regulate lunare. Acest mod de abordare elimină costurile legate de dobânzi, penalizări sau îndatorarea copilului în momentul în care acesta va începe să lucreze.

Învață să faci alegeri financiare inteligente. Intră pe școaladebani.ro

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️