Care este diferența dintre dobânda fixă și dobânda variabilă la un credit de nevoi personale?

Care este diferenta dintre dobanda fixa si dobanda variabila la un credit de nevoi personale?

Care este diferența dintre dobânda fixă și dobânda variabilă la un credit de nevoi personale?

Ai luat decizia să obții un credit de nevoi personale, însă ești incert cu privire la alegerea dintre dobânda fixă și dobânda variabilă? Să descoperim de la Beatrice Calotă, Specialist Parteneri & Profesor la Școala de Bani, care este distincția între aceste două tipuri de dobânzi în cadrul unui credit de nevoi personale.

Diferența dintre dobânda fixă și dobânda variabilă

Înainte de a călca pe calea unui credit, să aruncăm o privire la ce se ascunde în spatele celor două tipuri de dobânzi.

Dacă alegi dobânda fixă, se fixează atât procentul cât și suma pe care o plătești lună de lună. Indiferent de fluctuațiile înregistrate de Banca Națională, rămâi ancorat în aceleași cifre convenite în contract.

Dacă îți place un pic aventura și alegi dobânda variabilă, lucrurile se schimbă. În cazul dobânzii variabile, se calculează suma datorată în funcție de unul dintre indicii bancari (IRCC, ROBOR sau EURIBOR), de monedă și de tipul creditului căruia i se adaugă o marja fixă stabilită de banca unde contractezi creditul.

Deci, alegerea e în mâinile tale. Vrei să rămâi pe teren sigur cu dobânda fixă sau să îți asculți instinctul cu dobânda variabilă?

 

Învață să faci alegeri financiare inteligente. Intră pe școaladebani.ro

 

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️