Nevoi vs. dorințe - Cum le diferențiem?

Nevoi vs. dorinte - Cum le diferentiem?

Nevoi vs. dorințe - Cum le diferențiem?

Dacă vi se întâmplă și vouă să încadrați toate dorințele în nevoi (atât pe ale voastre, cât și pe cele ale copiilor), atunci e momentul să explorăm cum putem face această diferențiere sub bagheta magică a specialistului Ileana Iliescu - specialist Comunicare & Profesor la Școala de Bani.

Cum tragem linia dintre nevoi și dorințe?

Știm cu toții că pofta noastră pentru dorințe nu are margini, așa-i? Însă banii sunt într-adevăr într-un număr limitat. Noi suntem conștienți de acest lucru, dar este vital să le explicăm și celor mici, căutând modalități înțelepte de a le face înțelese.

Este de o importanță esențială să înțelegem diferența între nevoi și dorințe, deoarece doar așa ne vom gestiona resursele cu responsabilitate.

Nevoile sunt acele piese fundamentale fără de care viața noastră nu poate funcționa (precum hrana, apa, odihna, sănătatea, educația).

În schimb, dorințele sunt acele lucruri pe care ni le dorim, dar care nu sunt obligatorii sau chiar necesare. Dorințele nu sunt nicidecum rele, dar este crucial ca cei mici să învețe că își pot atinge visurile prin efort și muncă asiduă.

Micuții noștri pot deveni creatorii propriilor vise și valori.

Învață să faci alegeri financiare inteligente. Intră pe școaladebani.ro

Curs pentru părinți

Cum discuți cu cei mici despre bani?

Începe cursul de educație financiară pentru părinți și descoperă toate informațiile necesare pentru un buget inteligent, dar și totul despre cum să porți discuții smart cu cei mici despre bani.​ 🙌😉

Un curs recomandat de Desprecopii.com

Curs gratuit aici

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️