Prevenirea eritmului de scutec la bebeluși - la fel de simplă ca și cum ai spune ABCDE

Prevenirea eritmului de scutec la bebelusi - la fel de simpla ca si cum ai spune ABCDE

Prevenirea eritmului de scutec la bebeluși - la fel de simplă ca și cum ai spune ABCDE

Pe scurt

  • Eritemul de scutec este o afecțiune frecventă în rândul bebelușilor, care poate cauza disconfort și iritație pielii delicate a micuților.


     În acest articol, vom explora ce este eritemul de scutec, cum îl recunoaștem, de ce apare, zonele afectate, măsuri de prevenire și momentul potrivit pentru a consulta un medic.

Ce este eritemul de scutec?

Eritemul de scutec este o problemă des întâlnită în rândul bebelușilor, manifestându-se prin iritație vizibilă și roșeață a pielii în zonele acoperite de scutec.

Eritemul de scutec apare din cauza umidității crescute și a contactului cu substanțele din scutec care pot irita pielea sensibilă a bebelușului. Frecarea pielii în aceste condiții poate agrava situația.

De asemenea, monitorizați alimentația bebelușului. Anumite alimente sau băuturi consumate de mamă în timpul alăptării pot contribui la iritații ale pielii bebelușului. Dacă observați că eritemul de scutec este persistent, consultați medicul pentru a exclude orice posibile alergii sau intoleranțe alimentare.

Cum recunoaștem eritemul de scutec?

Semnele caracteristice ale eritemului de scutec includ roșeață și inflamație a pielii în zona acoperită de scutec, cum ar fi fesele, zona genitală și coapsele. Această zonă devine mai sensibilă la atingere, iar în cazurile mai severe, pot să apară pete dureroase sau chiar mici vezicule, ca niște bășici. Este important să observăm aceste semne pentru a putea interveni cât mai rapid și să asigurăm confortul și sănătatea micuțului nostru.

 Aflați mai multe detalii importante despre eritemul de scutec, de la doamna Dr. Simona Cioc >>

Zone afectate de eritemul de scutec și prevenire

Zonele afectate în mod obișnuit de eritemul de scutec includ fesele, zona genitală și coapsele bebelușilor. Pentru a preveni această afecțiune, este important să schimbați scutecele în mod regulat, să curățați pielea cu apă caldă și șervețele umede delicate și să aplicați o cremă special concepută pentru eritemul de scutec. Prin a lăsa pielea să respire și să se usuce între schimburi, puteți ajuta la prevenirea iritației.

De obicei, eritemul de scutec poate fi gestionat eficient la domiciliu. Cu toate acestea, consultați medicul dacă observați semne de infecție, cum ar fi puroi, cruste sau sângerări. De asemenea, dacă eritemul devine sever și se extinde în afara zonei scutecului sau dacă copilul prezintă reacții alergice la produsele utilizate, este important să solicitați asistență medicală.

Prevenția eritemului de scutec cu ajutorul acronimului ABCDE

Eritemul de scutec este o problemă comună în viața bebelușilor, dar prevenirea lui poate fi la fel de ușoară ca și ABCDE - Aer, Barieră, Curățare, Diaper și Educație. Iată cum puteți să vă asigurați că micuțul vostru rămâne confortabil și fericit:

Aer (A): Lăsați pielea bebelușului să respire! Ocazional, lăsați-i pielea liberă, fără scutec, pentru a permite aerului să circule. Această pauză scurtă poate aduce beneficii semnificative sănătății pielii delicate.

Barieră (B): Utilizați creme cu oxid de zinc sau produse cu substanțe cicatrizante pentru a crea o barieră protectoare pe pielea bebelușului. Această barieră ajută la prevenirea iritațiilor și eritemului de scutec.

Curățare (C): Curățați zona scutecului cu grijă la fiecare schimbare. Folosiți apă caldă și șervețele moi pentru a îndepărta murdăria și a evita acumularea de bacterii.

Diaper (D): Alegeți scutece de unică folosință de înaltă calitate. Acestea păstrează pielea uscată și ajută la reducerea riscului de eritem de scutec.

Educație (E): Învățați mai mult despre prevenirea și gestionarea eritemului de scutec. Cu cât sunteți mai bine informați, cu atât veți putea preveni mai eficient complicațiile și recidivele.

Acum, cu ABCDE, prevenirea eritemului de scutec devine mai ușoară. Bebelușul se va simți confortabil, iar voi vă veți bucura de mai multă liniște și bucurie în viața de zi cu zi.

Un părinte informat este un părinte liniștit! Accesează librăria video Phyto Bebe>>

În general, menținerea unei igiene corecte, utilizarea produselor cosmetice potrivite pentru pielea sensibilă și evitarea factorilor iritanți pot contribui la prevenirea iritațiilor și a dezvoltării dermatitei.

În urma analizării simptomelor bebelușului, poți alege unul din cele 2 produse care conțin ingrediente active delicate ce acționează sinergic, favorizând refacerea rapidă a pielii și menținerea funcției de barieră cutanată: DERMADEP SHOWER® – SHAMPOO și DERMADEP® TOP CREMĂ

DERMADEP SHOWER® – SHAMPOO

Formulă special concepută pentru îngrijirea pielii nou-născuților, copiilor și adulților, care conține ingrediente active delicate, care îngrijesc pielea și contribuie la menținerea mecanismului natural de protecție al acesteia.

DERMADEP SHOWER® – SHAMPOO - recomandat pentru nou-născuți, copii și adulți.

Beneficii DERMADEP SHOWER® – SHAMPOO:

Îngrijește pielea;
Contribuie la menținerea mecanismului natural de protecție al pielii;
Calmează, hidratează și ameliorează simptomele pielii uscate sau hipersensibile;
Hrănește pielea și o protejează împotriva inflamațiilor.

Recomandat pentru nou-născuți, copii și adulți, pentru îngrijirea cutanată la persoane cu:

Piele atopică

Piele sensibilă

Piele uscată

Piele afectată de alergii

Cumpara DERMADEP SHOWER® – SHAMPOO | 61.90 lei

La duș: se aplică produsul pe pielea umezită. Se masează delicat până la apariția spumei, se clătește din abundență cu apă, apoi se usucă delicat, fără frecare.

În cadă: turnați din produs în timp ce umpleți cada. Clătiți abundent cu apă și uscați delicat, fără frecare.

Ulei de luminița nopții (Oenothera Biennis L.), Ovăz (Avena Sativa - Cotiledoane L.), Lemn–dulce (Glycyrrhiza Glabra L.), Aloe Vera (Aloe Mill)

DERMADEP® TOP CREMĂ

Formulă special concepută pentru îngrijirea pielii nou-născuților, copiilor și adulților, care conține ingrediente ce acționează sinergic, favorizând refacerea rapidă a pielii și menținerea funcției de barieră cutanată.

DERMADEP® TOP CREMĂ - recomandat pentru nou-născuți, copii și adulți.

DERMADEP® TOP CREMĂ: Citeste despre produs | Cumpara online


Beneficii DERMADEP® TOP CREMĂ:

Emulsie ușor de întins pe piele;
Creeză un film protector pentru piele;
Protejează pielea împotriva radiatiilor UV și a radicalilor liberi;
Reduce senzația de prurit cauzată de dermatitele de orice tip;
Reface bariera lipidică a pielii.

 

Indicat pentru îngrijirea cutanată la persoane cu piele sensibilă și predispusă la iritații:

Piele cu tendință atopică

Piele sensibilă

Piele uscată

Piele afectată de iritația de scutec

Cumpara DERMADEP® TOP CREMĂ | 59.50 lei

Se aplică local un strat subțire de cremă, de mai multe ori pe zi.

Masați delicat pentru a favoriza pătrunderea în piele.

Pe bază de: Skin Save® * (formula inovativă pe bază de extract de capere, Ficus Indian și Maslin), Fitosfingozine, Acid 18-β-Gliciretic, Uree 3%, Extract de ovăz, Ulei de Jojoba, Gălbenele, Migdal dulce și Susan.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII