Primele ieșiri cu bebelușul în sezonul rece: Sfaturi utile pentru proaspetele mămici

Primele iesiri cu bebelusul in sezonul rece -  Sfaturi utile pentru proaspetele mamici

Primele iesiri cu bebelusul in sezonul rece - Sfaturi utile pentru proaspetele mamici

  • Primele ieșiri cu bebelușul în sezonul rece pot părea pline de provocări. Întrucât sistemul imunitar al bebelușilor nu este complet dezvoltat, sunt mai susceptibili la răceli și alte infecții. Partea bună este că medicii pediatri oferă sfaturi esențiale pentru a asigura confortul și sănătatea micuților în această perioadă, făcând astfel mai ușoară și mai sigură misiunea părinților. Așadar, cum pregătim primele ieșiri cu bebe la plimbare în sezonul rece, cum îl îmbrăcăm, cât de lungă să fie plimbarea și ce alte aspecte să luăm în considerare? Citiți mai departe și aflați răspunsurile.


Despre îmbrăcămintea în straturi

Este crucial să îmbrăcăm bebelușul în straturi pentru a putea ajusta temperatura corpului în funcție de nevoile acestuia. Straturile suplimentare pot fi îndepărtate ușor, în funcție de temperatură sau cum variază vremea (de exemplu, dacă iese soarele și se încălzește brusc). Dacă vremea de afară este foarte rece sau bate vântul, căciula, mănușile și șosetele trebuie să fie groase pentru a proteja extremitățile sensibile ale bebelușului.

Dacă până la locul de plimbare mergeți mai întâi cu mașina, ideal este ca bebelușul să nu fie îmbrăcat cu o geacă groasă atunci când este în scaunul auto. În schimb, se poate folosi o pătură (după ce este asigurat corespunzător).

Află mai multe despre îmbrăcămintea corespunzătoare de la Dr. Ilinca Tranulis, medic pediatru și parte din echipa de Specialiști Pampers.

Sfat: Este important ca primele ieșiri din casă cu cel mic să nu fie foarte lungi

La prima ieșire puteți face câțiva pași prin cartier pentru a vedea cum reacționează bebelușul - deși noi suntem convinși că îi va plăcea foarte mult și va adormi imediat. Este recomandat să evitați spațiile aglomerate, iar dacă noul membru al familiei nu agreează căruciorul, puteți folosi un sistem de purtare ergonomic.

Despre hidratare și îngrijirea pielii

Deși poate părea contraintuitiv, bebelușii pot deveni deshidratați mai ușor în timpul iernii, deoarece aerul rece este, de obicei, mai uscat. Este important să ne asigurăm că bebelușul primește suficient lichid, fie că este lapte matern, formulă sau apă. Pielea delicată a bebelușilor poate fi afectată de vremea rece și uscată, astfel încât este recomandat să folosim o cremă hidratantă blândă și non-parfumată pentru a proteja pielea bebelușului.

Un alt aspect crucial în îngrijirea pielii bebelușilor, în special în sezonul rece, este alegerea unui scutec de calitate (premium), testat clinic și

dermatologic. O opțiune în acest sens o reprezintă scutecele Pampers Premium Care (recomandate și de Societatea Română de Pediatrie). Ele sunt realizate din materiale delicate pentru pielea fină a bebelușului și au canale absorbante care protejează împotriva umezelii până la 12 ore, oferind confort și protecție.

Despre imunitate și alte precauții

Sistemul imunitar al bebelușilor este încă în dezvoltare, ceea ce îi face mai susceptibili la răceli și alte infecții. Evitarea locurilor aglomerate și siguranța că persoanele care intră în contact cu bebelușul sunt sănătoase și respectă măsurile de igienă sunt esențiale. Alăptarea poate ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar al bebelușului, deoarece laptele matern creează noi anticorpi pentru orice mediu.

Fiți pregătiți și pentru situații neprevăzute: Schimbări bruște ale vremii, crize de plâns ale bebelușului sau orice alte nevoi pot apărea oricând, așa că nu ezitați să vă întoarceți acasă!

Nu ieșiți neînsoțiți (doar în formula bebe + mămică): Este recomandat ca primele ieșiri să nu fie solo, ci însoțiți de soț/partener sau o prietenă care să vă ajute cu căruciorul, geanta sau alte lucruri, mai ales dacă este nevoie sa luați bebelușul în brațe

Dacă vreți să aflați și mai multe informații de la specialiștii Pampers, vă invităm să urmăriți Pampers Romania pe canalele de social media (Facebook și Instagram).

Descoperă produsele Pampers

Scutece și șervețele pentru nou-născuți

Alegerea unui scutec absorbant și de calitate este de bază în protejarea pielii celui mic. Pe Pampers.ro găsești multe informații despre cum să-ți îngrijești bebelușul, spre exemplu:

Vizitează Pampers.ro