Te pregătești să naști? Iată cum să alegi primele scutece pentru bebelușul tău

Te pregatesti sa nasti? Iata cum sa alegi primele scutece pentru bebelusul tau

Te pregatesti sa nasti? Iata cum sa alegi primele scutece pentru bebelusul tau

  • Majoritatea familiilor care așteaptă un copil fac cumpărături înainte de naștere, iar scutecele și alegerea acestora reprezintă una dintre priorități. Nu este de mirare, având în vedere că, în medie, o familie schimbă peste 2000 de scutece în primul an de viață al bebelușului.


Deci, cum alegi primele scutece pentru bebe?

Atunci când alegi un scutec, ia în calcul câțiva factori importanți. Nu lua în considerare doar prețul sau ofertele zilei. Confortul, calitatea, nivelul de absorbție și mărimea corectă sunt esențiale! În plus, pentru primele luni ale bebelușului, ai grijă să nu cumperi cantități mari de scutece.

Calitatea: Primul pas - Alege scutece de calitate, testate clinic și dermatologic, realizate din materiale fine/delicate. Acestea oferă confort suplimentar și previn iritatiile.

Absorbția: Alege scutece cu o capacitate mare de absorbție pentru a menține pielea bebelușului uscată (mai ales pe timpul nopții). Scutecele pentru noapte oferă, de obicei, absorbție maximă.

Mărimea potrivită: Alege scutecele în funcție de greutatea bebelușului. Un scutec prea mic sau prea mare poate provoca disconfort sau scurgeri. 

Așadar, mărimea scutecelor se calculează în funcție de greutatea micuțului și sunt indicate pe pachet.

Pentru a asigura protecția și confortul maxim al bebelușului, este recomandat să treci la mărimea următoare de scutec atunci când greutatea micuțului se apropie de limita superioară a mărimii curente.

Confortul: Asigură-te că scutecele sunt confecționate din materiale moi, confortabile pentru pielea micuțului (recomandăm aici scutecele Premium Care și folosirea șervețelelor umede Pampers Harmonie New Baby).

Cate pachete de scutece să cumperi?

Având în vedere că bebelușii cresc atât de repede, nu cumpăra prea multe pachete odată. Iată mai jos un ghid mediu de consum care să te ajute să te orientezi. Abia de la măsura 3 poți lua în considerare să cumperi mai multe pachete dacă sunt în ofertă (deși ofertele apar des).

Numărul scutecelor poate să difere de la un bebeluș la altul, iar datele de mai sus sunt orientative. Cel mai important lucru pentru bebelușul tău este să fie sănătos, îngrijit și curat, iar scutecele Pampers sunt alegerea ideală pentru a păstra pielea micuțului tău uscată.

Caracteristici suplimentare (nice to have)

Uită-te după scutece cu indicatoare de umezeală, benzi elastice ajustabile și căptușeală specială pentru confort sporit.

Spre exemplu, Pampers Premium Care au o linie indicator de umezeală galbenă pe partea din față a scutecului. Linia se transformă în albastru când este umedă, lăsându-te să știi când copilul tău trebuie schimbat.

Și, o veste bună pe final: 

Pampers oferă 50% reducere la achiziția primului pachet dacă te înregistrezi pe  www.pampers.ro (un beneficiu pe care îl primești garantat și e valabil până Decembrie 2024)!

Descoperă produsele Pampers

Scutece și șervețele pentru nou-născuți

Alegerea unui scutec absorbant și de calitate este de bază în protejarea pielii celui mic. Pe Pampers.ro găsești multe informații despre cum să-ți îngrijești bebelușul, spre exemplu:

Vizitează Pampers.ro