Când tusea persistă - Strategii eficiente pentru hiperreactivitatea bronșică la copii

Cand tusea persista - Strategii eficiente pentru hiperreactivitatea bronsica la copii

Când tusea persistă - Strategii eficiente pentru hiperreactivitatea bronșică la copii

Pe scurt

  • Tusea persistentă la copii poate fi o provocare atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Hiperreactivitatea bronșică este adesea un factor subiacent care întreține acest simptom neplăcut. În acest articol, vom explora strategii eficiente pentru a gestiona hiperreactivitatea bronșică la copii, oferind soluții practice și sfaturi utile.

Primul pas: Consultă medicul pediatru al copilului

Primul pas esențial în gestionarea hiperreactivității bronșice la copii este de a consulta medicul pediatru. Diagnosticul corect și evaluarea stării de sănătate a copilului sunt fundamentale pentru stabilirea unui plan de tratament adecvat. Medicul poate recomanda teste specifice și oferi îndrumări personalizate în funcție de nevoile individuale ale copilului.

Identifică factorii declanșatori și evită-i

Identificarea factorilor declanșatori ai hiperreactivității bronșice poate juca un rol crucial în gestionarea simptomelor. Fumul de tutun, alergenii, poluarea aerului sau expunerea la substanțe iritante pot agrava starea. Evitarea acestor factori poate contribui semnificativ la ameliorarea simptomelor și la prevenirea episoadelor de tuse.

Alimentație sănătoasă și hidratare corespunzătoare

O alimentație echilibrată și hidratarea adecvată sunt esențiale în menținerea sănătății sistemului respirator. Copilul are nevoie de alimente bogate în nutrienți și vitamine, care pot sprijini funcționarea optimă a sistemului imunitar, iar hidratarea corespunzătoare poate ajuta la menținerea fluidității secrețiilor bronșice, facilitând astfel eliminarea acestora.

Exerciții respiratorii și activitate fizică moderată

Exercițiile respiratorii și activitatea fizică moderată pot contribui la menținerea sănătății sistemului respirator. Tehnicile de respirație controlată pot ajuta la relaxarea mușchilor bronșici și la gestionarea episoadelor de tuse.

Gândiți-vă la aceste activități ca la jocuri care ajută la păstrarea plămânilor și mușchilor bronșici fericiți și sănătoși.

Respirația controlată este un fel de joc de a respira în mod conștient și relaxat. Copilul poate să încerce să "umple" burtica cu aer, ca și cum ar umfla un balon, și apoi să "elibereze" aerul încet, asemenea jocului cu balonul care se dezumflă.

Gândiți-vă la respirația diafragmatică ca la un mic antrenament pentru mușchii abdominali. Poate fi ca și cum ar face exerciții de întindere pentru burtică, doar că mai distractiv!

Iar respirația cu buzele închise, adică atunci când expirăm încet și controlat printr-un fel de "suflu" cu buzele strânse, este ca și cum am sufla pe lumânări imaginare. Un mic joc care nu numai că relaxează, dar și întărește mușchii respiratori.

Cu aceste exerciții "jucăușe", micuțul nu numai că își menține sănătatea sistemului respirator, dar se și distrează în același timp.

În mod similar, activitatea fizică regulată poate îmbunătăți rezistența sistemului respirator și poate reduce sensibilitatea bronșică.

Administrarea corectă a medicamentelor prescrise

În cazurile în care medicul recomandă medicamente pentru gestionarea hiperreactivității bronșice, este crucial să respectați cu strictețe indicațiile și să administrați dozele prescrise. Este important să discutați cu medicul despre orice îngrijorare sau întrebări legate de tratament. În plus, pentru sprijin suplimentar în menținerea sănătății tractului respirator, vă recomandăm ALLERDEP® sirop, un supliment alimentar conceput să ofere susținere naturală în gestionarea infecțiilor de tract respirator și a manifestărilor alergice asociate.

ALLERDEP® sirop conține extracte din plante și îndulcitori naturali, oferind o abordare holistică și naturală pentru menținerea sănătății respiratorii. Acesta susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute. 

Acest sirop este recomandat în prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator, oferind un sprijin natural pentru reducerea simptomelor alergice asociate cu afecțiuni respiratorii, dar și în tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior, fiind util în amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite, în special în prezența unui teren atopic.

Coacăzul negru, unul dintre ingredientele cheie din compoziția ALLERDEP® sirop, este recunoscut pentru rolul său în gestionarea reacțiilor inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. 

Măceșul, ginkgo, lemnul-dulce, carpenul și arinul negru sunt menționate ca plante extrem de utile în stările alergice și inflamatorii, evidențiind astfel diversitatea ingredientelor din sirop și modul în care acestea se complementează reciproc.

Urzica, arinul negru și menta sunt prezentate ca având efecte spasmolitice, descongestionante, expectorante și balsamice, subliniind astfel gama variată de beneficii pe care le aduce ALLERDEP® sirop în contextul gestionării simptomelor respiratorii.

Înainte de a introduce orice supliment alimentar în rutina de îngrijire, este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul pentru a vă asigura că este potrivit pentru nevoile specifice ale copilului. Cu o abordare echilibrată, care combină tratamentul prescris de medic cu opțiuni de sprijin natural, puteți contribui la îmbunătățirea sănătății respiratorii a copilului dumneavoastră.

ALLERDEP® sirop susține funcționarea normală a tractului respirator datorită componentelor active din fitoextractele conținute.

ALLERDEP® sirop: Citeste prospectul | Cumpara online


BENEFICII:

 Reduce hiperreactivitatea bronșică;
 Previne și reduce manifestările alergice asociate infecțiilor de tract respirator prin scăderea inflamației și descongestionarea căilor respiratorii;
 Ajută la normalizarea răspunsului organismului la agenții alergeni;
 Calmează tusea și fluidifică secrețiile bronșice;
 Contribuie la reducerea manifestărilor alergice cutanate (erupții, prurit, roșeață).

 

Prevenția și reducerea manifestărilor alergice asociate infecțiilor de tract respirator

Tratamentul infecțiilor de tract respirator superior și inferior: amigdalite, laringite, bronșite (acute, cronice, astmatiforme), bronhopneumonii, faringotraheobronșite în prezența unui teren atopic

Cumpara ALLERDEP ® sirop 150 ml| 53.56 lei

Sugari 6 luni-1 an: 2,5 ml de două ori pe zi, dizolvați în puțină apă, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 10 ml de 3-4 ori pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție: cu 2 săptămâni înainte de sezonul infecțiilor respiratorii.

Faza acută: minim 3-4 săptămâni până la 3 luni..

coacăz negru (Ribes nigrum)/(1:66), măceș (Rosa canina)/(1:200), carpen (Carpinus betulus)/(1:200), ginkgo (Ginkgo biloba)/(1:200), urzică (Urtica urens)/(4:1), lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), arin negru (Alnus glutinosa)/(1:200), mentă (Mentha piperita).

ALLERDEP® sirop nu conține zahăr, gluten și lactoză. Nu se recomandă administrarea produsului în timpul sarcinii și alăptării.

Coacăzul negru

Este indicat în reacții inflamatorii de origine alergică ale sistemului respirator. Se comportă în organism ca un cortizon natural, lipsit însă de toxicitate. Determină creșterea nivelului de corticosteroizi, activând astfel răspunsul endogen în procesele inflamatorii și alergice. Acțiunea sa antiinflamatoare se datorează prezenței antocianinelor și flavonoidelor - au o acțiune vitamina P-like și un efect reglator asupra permeabilității membranelor, potențând acțiunea acidului ascorbic și inhibând eliberarea de substanțe inflamatoare.

Măceșul

Are acțiune antiinflamatoare și antialergică, util și în caz de inflamații recidivante, în special asociate cu o componentă alergico-astmatică. Vitamina C conținută stimulează biodisponibilitatea carotenoidelor și flavonoidelor, acțiunea lor sinergică cu acidul ascorbic potențând efectul antioxidant.

Lemnul-dulce, carpenul și arinul negru

Lemnul-dulce conține glicirizină, o saponină cu acțiune antiinflamatoare, emolientă și antispastică, având și roluri importante modulatoare: stimulează fagocitoza realizată de neutrofile și producția de interferon gamma, fiind indicată cu precădere în tratamentul bolilor inflamatorii cronice (bronșita cronică). Carpenul este indicat în tratamentul sinuzitei și, datorită acțiunii spasmolitice și antitusive, în bronșită cronică, iar arinul este recomandat în tratamentul rinitei și toate procesele inflamației mucoasei rinosinusale și traheobronșice.

Urzica și menta

Susțin sănătatea tractului respirator, având acțiune spasmolitică, descongestionantă, expectorantă și balsamică. Menta, datorită mentolului, este utilă în tratamentul afecțiunilor catarale ale tractului respirator superior

Ginkgo

Ginkgolidele conținute inhibă numeroase reacții tipice stărilor alergice și inflamatorii – inhibă bronhoconstricția și edemul induse de PAF, un mediator chimic implicat în reacții inflamatorii, alergice și astmatice, inhibă chemotaxia și degranularea neutrofilelor și reduc citotoxicitatea IgE-mediată. Acțiunea acestora este potențată de prezența flavonoidelor care determină efecte spasmolitice, antiinflamatoare, antialergice și antiastmatice.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII