Jocuri de iarnă, nu răceli: Soluții delicate pentru copii sănătoși indiferent de sezon

Jocuri de iarna, nu raceli: Solutii delicate pentru copii sanatosi indiferent de sezon

Jocuri de iarnă, nu răceli: Soluții delicate pentru copii sănătoși indiferent de sezon

Pe scurt

  • Iarna aduce cu sine zile magice, dar și provocări pentru sănătatea copiilor noștri. O dată cu temperaturile scăzute și sezonul rece în plină desfășurare, riscul de a dezvolta infecții respiratorii crește. Cu toate acestea, există modalități delicate de a proteja sănătatea micuților și de a preveni recurențele neplăcute.

Iarna nu trebuie să însemne răceli constante

Iarna nu trebuie să fie sinonimă cu răcelile constante. Este esențial să adoptăm măsuri preventive pentru a ne asigura că cei mici se bucură de sezonul rece într-un mod sănătos. Un aspect crucial în acest sens este consolidarea sistemului lor imunitar, iar aici, jocurile de iarnă nu trebuie excluse.

Contrar credinței populare, nu frigul sau temperaturile scăzute sunt principalii vinovați pentru răceli. De fapt, expunerea la diferiți agenți patogeni, precum virusurile respiratorii, este cel mai frecvent factor asociat cu infecțiile în sezonul rece. Prin urmare, sprijinirea sistemului imunitar al copiilor prin activități și practici sănătoase devine esențială pentru a le oferi un scut eficient împotriva acestor agenți invazivi.

Chiar și o simplă bulgăreală cu zăpadă poate deveni o sursă de sănătate pentru cei mici, să nu mai spunem de bucurie. Această activitate ludică nu doar îi distrează, dar le și stimulează circulația sanguină, contribuind astfel la consolidarea sistemului imunitar. Aerul rece și curat de iarnă, combinat cu mișcarea și joaca în aer liber, aduce beneficii semnificative pentru starea generală de sănătate a copiilor.

Prin promovarea unei expuneri regulate la aer curat, chiar și în sezonul rece, oferim micuților noștri oportunitatea de a-și consolida apărarea naturală împotriva infecțiilor respiratorii. Astfel, iarna devine nu doar un anotimp al bucuriei și magiei, ci și al sănătății și vitalității pentru cei mici.

Cum să ne menținem copiii sănătoși pe timp de iarnă

 Îmbrăcăminte adecvată: Dacă temperaturile sunt scăzute, este esențial să ne asigurăm că cei mici sunt îmbrăcați corespunzător. Stratificarea hainelor este un mod excelent de a-i proteja de frig și a-i menține confortabili. Asigură-te că au o căciulă, mănuși și încălțăminte adecvată pentru a se bucura de jocurile în aer liber în deplină siguranță.

 Hidratare și nutriție adecvată: Un prim pas important este asigurarea unei hidratări corespunzătoare și a unei alimentații echilibrate. Lichidele calde, cum ar fi ceaiurile de plante sau supa de pui, pot ajuta la menținerea hidratării și la alinarea gâtului iritat. De asemenea, o alimentație sănătoasă joacă un rol crucial în menținerea unui sistem imunitar puternic. Includerea fructelor, legumelor și a alimentelor bogate în nutrienți este mai mult decât necesară. Asigură-te că au un aport adecvat de vitamine și minerale esențiale pentru a face față provocărilor sezonului rece.

 Odihnă și somn: Odihna corespunzătoare și somnul sunt esențiale pentru vindecarea și regenerarea organismului. Creează un mediu liniștit și confortabil pentru a încuraja un somn odihnitor, contribuind astfel la recuperarea mai rapidă a copilului tău.

 Joacă: Iarna nu trebuie să fie asociată doar cu activități în interior. Jocurile în aer liber sunt nu doar distractive, ci și benefice pentru sănătatea copiilor. Alege jocuri care să implice mișcarea, cum ar fi săniușul, construirea oamenilor de zăpadă sau o simplă bătălie cu bulgări de zăpadă. Aceste activități nu numai că îi vor bucura, dar le va stimula circulația sanguină, contribuind la întărirea sistemului lor imunitar.

 Exerciții de respirație: Aerul curat și rece poate îmbunătăți funcția pulmonară și poate contribui la menținerea sănătății respiratorii. Exercițiile ușoare de respirație, cum ar fi inhalarea profundă și expirarea lentă, pot fi integrate în joaca lor zilnică.

 Expunere la soare: Încurajează expunerea la soare! Soarele este o sursă naturală de vitamina D, care este esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar. Chiar și în zilele reci, o plimbare scurtă în lumina soarelui poate aduce beneficii semnificative.

Păstrând aceste obiceiuri simple și plăcute, vei contribui la menținerea sănătății copiilor tăi pe timp de iarnă și îi vei ajuta să se bucure de acest sezon minunat în deplină siguranță.

Soluții delicate pentru prevenirea și ameliorarea răcelilor

În această perioadă, când copiii sunt expuși riscului crescut de infecții respiratorii și recurente neplăcute, FRUTDEP® IMMUNO este o opțiune excepțională pentru consolidarea sistemului imunitar. Oferindu-le beneficiile nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe, le asiguri nu doar o apărare eficientă, ci și o experiență plăcută pentru a face din sezonul rece o perioadă fericită și sănătoasă.

FRUTDEP® IMMUNO este formulat cu grijă, având în vedere nevoile specifice ale copiilor. Produsul este ușor de administrat, având o formulă lichidă, și este delicios pentru a încuraja o consumare plăcută chiar și pentru cei mai pretențioși pitici.

Beneficiile sale se evidențiază prin ingredientele naturale, precum betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și sucuri concentrate din fructe, care acționează în mod sinergic pentru a spori efectele și a contribui la consolidarea sistemului imunitar.

În sprijinul apărării imunitare, betaglucanul, un puternic imunomodulator, activează fagocitoza și stimulează eliberarea de interleukine (ce reprezintă un fel de mesageri în comunicațiile dintre celulele sistemului imunitar), îmbunătățind astfel răspunsul imunitar. Lactoferina și resveratrolul, cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antioxidante, oferă o barieră eficientă împotriva agenților patogeni.

Consolidarea și tonifierea sistemului imunitar sunt asigurate de complexul de vitamine B, vitamina C și betacaroten, contribuind la întărirea sistemului imunitar și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Acest lucru conferă copiilor o rezistență sporită la infecții și o recuperare mai rapidă în perioadele de convalescență, cu atât mai important în sezonul de iarnă.

FRUTDEP® IMMUNO nu reprezintă doar un supliment preventiv pentru infecțiile respiratorii și recurențe, ci și o soluție eficientă pentru tratarea infecțiilor asociate cu imunodeficiență temporară. Administrat în avans, furnizează copiilor un scut puternic înainte de a intra în colectivitate, protejându-i împotriva infecțiilor respiratorii comune. În plus, absența zahărului și glutenului îl face potrivit pentru copiii cu intoleranțe alimentare sau pentru cei care doresc să evite excesul de zahăr în alimentație, asigurându-le o susținere eficientă și în sezonul rece.

Alege FRUTDEP® IMMUNO pentru susținerea sistemului imunitar al copilului tău, folosind următoarea schemă de administrare: 10 zile/lună timp de 3 luni - și începe cura înainte de intrarea în colectivitate.


BENEFICII:

 Reduce recurențele infecțiilor de tract respirator.
 Reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii.
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar.
 Tonifică organismul în perioadele de convalescență.
 Reduce oboseala și extenuarea.
 Contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
 Contribuie la consolidarea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase.

 

Prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și al recurențelor

Perioada de convalescență

Tratamentul infecțiilor favorizate de imunodeficiență temporară

Cumpără FRUTDEP ® IMMUNO soluție orală 100 ml (10 monodoze x 10 ml)| 57.21 lei

Se apasă capacul, se agită bine și se bea suspensia obținută.

Copii peste 3 ani: 1 flacon pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 1-2 flacoane pe zi, la o oră distanță de mese

Recomandări de administrare

Prevenție sau înainte de intrarea în colectivități: 10 zile/lună timp de 3 luni.

Faza acută: 7-10 zile.

Faza de consolidare: 10-14 zile.

Tratamentul recurențelor: 20 de zile/lună timp de 3 luni.

betaglucan (din Saccharomyces cerevisiae), lactoferină, resveratrol (din Polygonum cuspidatum), betacaroten, vitamina C, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12, acid folic, sucuri concentrate din mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc.

FRUTDEP® soluție orală nu conține zahăr și gluten.

Betaglucanul

Este un imunomodulator puternic. Se leagă de celulele sistemului imunitar, activând procesul de fagocitoză realizat de macrofage și stimulând eliberarea de interleukine. Acțiunea antimicrobiană se datorează și capacității betaglucanului de a interacționa cu țesutul limfoid asociat tractului gastrointestinal (GALT). Celulele imunitare asociate GALT sunt activate în a doua porțiune a intestinului prin plăcile Peyer și apoi migrează spre siturile inflamatoare. Are și proprietăți antiinflamatoare.

Lactoferina

Are proprietăți anvirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante. Poate modifica răspunsul imun, stimulând creșterea și diferențierea celulelor T, și producția de citokine. Are proprietăți antibacteriene datorită capacității de a lega fierul (esențial în creșterea bacteriilor patogene). Lactofericina, produsă prin catabolismul lactoferinei, dezvoltă o acțiune antibacteriană și antivirală, combătând intrarea virusului în celulă prin stoparea legării de membrana celulei.

Resveratrolul

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, având capacitatea să modifice răspunsul biologic al sistemului imunitar. Promovează fagocitoza microorganismelor prin leucocite. Are acțiune antiproliferativă împotriva diferitelor virusuri prin inhibarea sintezei primelor proteine necesare în ciclul de replicare a virusului.

Complexul de vitamine (din grupa B, vitamina C, betacaroten) și sucurile concentrate de fructe (mere, pere, mango, portocale, ananas, caise, soc)

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, au proprietăți antioxidante, tonice și fortifiante. Vitamina C stimulează acțiunea limfocitelor, crește nivelul de interferon și răspunsul anticorpilor. Este unul dintre cei mai importanți agenți antioxidanți hidrofili din organism, neutralizând speciile reactive de oxigen și azot și crescând nivelurile de glutation. Betacarotenul, un precursor al vitaminei A, este esențial pentru sistemul imunitar. Persoanele cu deficiențe de vitamina A suferă mai frecvent de boli infecțioase.

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII