Ce îți dezvăluie tusea copilului tău și strategii pentru a o ameliora

Ce iti dezvaluie tusea copilului tau si strategii pentru a o ameliora

Ce îți dezvăluie tusea copilului tău și strategii pentru a o ameliora

Pe scurt

  • Fiecare părinte cunoaște sunetul acela distinct al tusei copilului său - un semnal care poate declanșa imediat îngrijorarea. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de tuse și ce informații pot furniza despre starea de sănătate a micuțului tău. Mai mult decât atât, vom descoperi strategii eficiente pentru a ameliora disconfortul și a asigura un somn liniștit pentru întreaga familie.

În mod obișnuit, tusea unui copil nu ar trebui să ridice mari semne de întrebare

În fiecare an, părinții se pot aștepta ca cei mici să facă mai multe răceli, în special în lunile de toamnă și iarnă, ceea ce poate duce la tuse ca efect secundar. Dar există momente când este important să suni medicul pediatru. Ca regulă generală, dacă copilul tău are o tuse care devine progresiv mai rea și durează mai mult de cinci până la șapte zile fără îmbunătățiri, este o idee bună să consulți medicul.

Ce provoacă tusea copilului?

Iată opt cauze comune ale tusei la copii și semnele care indică momentul să mergi cu el la medicul pediatru.

Răceala

Răceala obișnuită produce adesea o tuse umedă, productivă, cu mucus sau flegmă.

Consultă medicul pediatru dacă: Vocea copilului devine răgușită și are o tuse lătrătoare și productivă. Dacă copilul este răcit, nu sunt necesare medicamente specifice. Asigură-te că este bine hidratat, că se odihnește cât este necesar și ajută-l să își sufle nasul (sau să-l aspiri dacă este sugar). Copilul tău poate merge la școală atâta timp cât nu prezintă febră timp de 24 de ore fără medicamente.

Alergiile

Alergiile sezoniere nu afectează în mod tipic copiii sub vârsta de 2-3 ani. Simptomele alergiilor sezoniere includ ochi înroșiți și mâncărime, rinoree, tuse și congestie, strănut și uneori durere în gât. Cu toate acestea, alergiile nu cauzează în mod obișnuit oboseală, dureri de corp sau febră.

Consultă medicul pediatru dacă: Simptomele alergiilor copilului persistă. Medicul poate recomanda sau prescrie medicamente antialergice în funcție de vârsta și simptomele copilului. Dacă copilul ia deja medicamente pentru alergii sezoniere și simptomele persistă, contactează medicul pediatru.

Virusul sincițial respirator (VSR)

Virusul sincițial respirator, cunoscut sub numele de VSR/RSV, este un virus specific care are simptome similare răcelii obișnuite, dar poate fi un virus periculos pentru sugari sau copii mici.

Consultă medicul pediatru dacă: Copilul tău are o respirație dificilă, rapidă. Dificultatea în respirație poate să nu fie ceva ce auzi, ci ceva ce vezi. Poți observa că pieptul copilului se retrage și coastele se mișcă la fiecare respirație. Dacă observi oricare dintre aceste simptome, contactează imediat medicul copilului.

Bronșiolita

Cauza cea mai frecventă a bronșioliței este virusul VSR, dar și alte virusuri pot provoca aceleași simptome. Bronșiolița este întâlnită în principal la copiii cu vârsta de 2 ani sau mai mici și cauzează șuierături și dificultăți de respirație.

Consultă medicul pediatru dacă: O tuse uscată evoluează în respirație șuierătoare (wheezing), dificultăți la expirație sau respirație mai rapidă decât este normal.

Pneumonia

Copiii experimentează simptome de pneumonie în mod diferit față de adulți, iar simptomele sunt de obicei foarte subtile, dar pneumonia este în mod tipic însoțită de o febră mare. Semnele vor varia și în funcție de vârstă și cauza pneumoniei.

Consultă medicul pediatru dacă: Copilul tău are o tuse frecventă însoțită de febră mare și/sau respirație rapidă sau dificilă.

Astmul

Astmul este cea mai comună boală cronică a copilăriei. Atacurile de astm pot apărea și dispărea și pot fi declanșate de mai mulți factori, inclusiv exercițiul fizic, aerul rece, entuziasmul, râsul, joaca mai intensă și expunerea la factori de mediu, cum ar fi fumul de tutun și poluarea aerului.

Consultă medicul pediatru dacă: Tusea copilului tău este însoțită de șuierături, adesea un sunet înalt, asemănător unui fluier, auzit în mod tipic la expirare.

Crupul laringian

Crupul (sau laringotraheobronșita) apare atunci când căile respiratorii superioare (nasul și gâtul) se inflamează, ceea ce determină un copil să respire mai greu. Crupul apare în mod obișnuit toamna și iarna, și afectează mai mult băieții decât fetele. Un copil poate avea crup la orice vârstă, dar apare mai des la copiii sub 5 ani.

Consultă medicul pediatru dacă: Tusea asociată are un sunet distinct de "lătrat" și este adesea însoțită de un sunet înalt la inhalare. Dacă observi oricare dintre aceste simptome, contactează imediat medicul copilului.

Pertussis

Tusea convulsivă, numită și pertussis (sau "tuse măgărească"), este o boală extrem de contagioasă a membranei mucoase respiratorii. Cauzată de bacterii, pertussis se răspândește ușor prin tuse și strănut, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Consultă medicul pediatru dacă: Tusea copilului tău este marcată de accese tuse scurte, violente, uneori urmate de o inhalare sonoră înaltă, asemănătoare unui țipăt.

Strategii pentru ameliorarea tusei

Indiferent de cauza tusei copilului tău, iată câteva strategii pentru ameliorarea tusei pe care le poți încerca acasă:

 Crește aportul de lichide. Mărirea aportului de lichide poate ajuta la calmarea durerii în gât și face mucusul din plămânii copilului mai ușor de eliminat prin tuse.

 Odihnă în poziție verticală. Odihna îl va ajuta pe copil să-și recapete sănătatea, dar congestia poate face dificil somnul. Încearcă să ridici capul patului prin plasarea a câteva perne sub saltea pentru a-l ajuta pe copil să se odihnească mai ușor.

 Un duș sau o baie caldă poate ajuta la ușurarea respirației copilului, iar un umidificator în camera sa pe timpul nopții poate fi, de asemenea, benefic.

 Elimină factorii iritanți. Aceștia pot include vapori chimici, fum de tutun și particule fine.

 Cel mai important, administrează cu grijă medicamentele. Urmează cu atenție instrucțiunile. Contactează întotdeauna medicul copilului înainte de a administra orice medicament unui copil sub 6 ani.

TUSSODEP® - soluția eficientă pentru a scăpa natural de tusea sâcâietoare

Ascultarea tusei copilului tău poate oferi informații prețioase despre starea sa de sănătate. Prin recunoașterea tipului de tuse și adoptarea strategiilor potrivite, poți contribui la ameliorarea disconfortului și la promovarea unei recuperări sănătoase.

Cu toate acestea, nu uita că orice schimbare bruscă sau persistentă în starea de sănătate a copilului ar trebui să fie discutată cu medicul pentru evaluare și îndrumare adecvată. Tusea copilului tău poate fi un mesaj subtil, iar răspunsul prompt poate face o diferență semnificativă în bunăstarea sa generală.

Pentru a sprijini copilul în acest proces al vindecării, ia în considerare suplimentarea cu TUSSODEP®, un sirop care oferă o combinație eficientă de fitoextracte standardizate și nutraceutice.

Nalba mare și lichenul de piatră, bogate în mucilagii, au acțiune antiinflamatoare și protectoare a mucoasei împotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adaugă și acțiunea antioxidantă și antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalbă mare, lichen de piatră, echinacea protejează mucoasa asigurând un efect emolient și hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultură, roua cerului acționează asupra musculaturii netede calmând tusea. Castanul, cimbrul de cultură și roua cerului au acțiune asupra mucusului facilitând expectorația, iar gheara pisicii are efect antiinflamator și antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP® sirop are acțiune rapidă de calmare a tusei celui mic atât pe timpul zilei, cât și noaptea, ca micuțul să doarmă liniștit.

TUSSODEP® SIROP 150 ML: Citeste prospectul | Cumpara online

BENEFICII:

 Are efect de barieră protejând mucoasa împotriva agenților externi iritanți;
 Calmează tusea productivă, cu efect emolient, expectorant și fluidifiant al secrețiilor bronșice;
 Contribuie la apărarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și radicalilor liberi.

Tratamentul afecțiunilor căilor respiratorii superioare și inferioare

Tratamentul tusei iritative, productive, acute și persistente

Cumpara TUSSODEP ® SIROP 150 ML | 45.14 lei

Copii 6 luni-1 an: 2,5 ml dizolvați în apă de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 1-3 ani: 5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 3-6 ani: 7,5 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Copii 6-12 ani: 10 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

Adulți: 20 ml de două ori pe zi, la o oră distanță de mese

gheara pisicii (Uncaria tomentosa), propolis, nalbă mare (Althaea officinalis)/(4:1), lichen de piatră (Cetraria islandica)/(4:1), cimbru de cultură (Thymus vulgaris)/(4:1), castan (Castanea vesca)(1:200), echinacea (Echinacea angustifolia)/(1:1), roua cerului (Drosera rotundifolia)/(1:1), troscot japonez (Polygonum cuspidatum), portocală dulce (Citrus sinensis).

 

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII